$
בורסת ת"א

האם מגדל קרובה לדיבידנד? תחשוף ביולי את נתוני כושר הפירעון

חברת הביטוח מפרסמת דוח חזק עם רווח כולל של 332 מיליון שקל ותשואה להון של 22.3%; קיפאון בשיווק ביטוחי מנהלים - "פערים בין עמדת החברה לעמדת הממונה" בשאלת תימחור ביטוח החיים ברכיב דמי הניהול

רחלי בינדמן 14:4530.05.19

רבעון שיא לחברת הביטוח מגדלבשנתיים האחרונות, עם רווח של 332 מיליון שקל, לעומת הפסד של 32 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. היקף הנכסים שמנהלת החברה עומד על 268 מיליארד שקל. התשואה על ההון במונחים שנתיים עמדה על 22.3%.  

בדומה ליתר הענף, רווחי ההשקעות על תיק הנוסטרו של מגדל, הגדול בענף, סידרו למגדל את הרווח הגבוה האמור. בה בעת, החברה רשמה שיפור בתוצאות החיתומיות שלה (ליבת הפעילות) בביטוחי בריאות וביטוח כללי. ירידת עקום הריבית משפיעה על מגדל שמחזיקה בתיק ביטוחי החיים הישן הגבוה בענף בצורה הכי משמעותית והיא נדרשה לרתק 349 לחיזוק ההון בשל כך, מה שהיווה השפעה מקזזת מסויימת על התוצאות.

 

מגדל מתייחסת למדיניות הדיבידנד שלה למול דרישות ההון המחמירות (סולבנסי 2). בנובמבר 2018 אישר דירקטוריון מגדל יעד סף ליחס כושר הפירעון למול הדרישות, כך שיעד ההון שעמד על 100% נכון לסוף 2017 יועלה עד לרף של 120% בסוף 2024. השבוע התכנס דירקטוריון מגדל וקיבל החלטה על השלמת מדיניות ניהול ההון ביחס לחלוקת דיבידנד וקבע כי עד סוף 2024 (אז ייושם הסולבנסי במלואו ומגדל מצפה להגיע ליעד יחס כושר פירעון של 120% למול הדרישות), חלוקת דיבידנדים תיבחן על בסיס עמידה בתנאי "מדרגות הסף" כאמור.

 

מדרגות הסף ייבחנו בכל שנה כך שלאחר החלוקה החברה תעמוד ביעד שהציבה לעצמה. ביולי הקרוב אמורה מגדל לסיים ולפרסם את דוח יחס כושר הפירעון שלה ל-2018 ואם אמנם יתברר שמגדל עמדה ביעד ההון היא תוכל לחלק את העודף על היעד שהציבה לעצמה. מגדל מסייגת עם זאת וכותבת:  "מובהר כי אין ודאות כי מגדל ביטוח תעמוד ביעד הון או מדרגות הסף שנקבעו כאמור בכל נקודת זמן, וכי מטרת השלמה זו הינה לקבוע כללי סף מינימליים לחלוקה בלבד ואין לראות בה משום אימוץ מדיניות דיבידנד לפיה רווח העולה על מדרגות הסף בהכרח".

 

ניר גלעד ניר גלעד צילום: עמית שעל

 

 

הירידה במכירות ביטוחי מנהלים

מגדל, חברת ביטוחי המנהלים הגדולה בישראל, מתמודדת עם השלכות הרפורמה של משה ברקת, הממונה על שוק ההון בענף. ברקת קבע לפני שלושה חודשים שעלות רכיב הסיכון בביטוחי המנהלים (ביטוח חיים) ישוקלל בעלות דמי הניהול כדי למנוע שיווק ביטוחי מנהלים עם רכיב ביטוחי יקר. כתוצאה מכך, הענף נכנס לקיפאון בשיווק ביטוחי מנהלים - סוכני הביטוח מחו על השינוי שגם הגביל את הזכאות שלהם לעמלות. מגדל אכן מדווחת על צמצום ניכר במכירות ביטוחי המנהלים בשל אי קבלת אישור הממונה לתעריף הריסק הנמכר כאמור כחלק מהפוליסה וכן ממגמה של התעצמות מוצר הפנסיה, על רקע החרפת התחרות. מגדל מעריכה שמגמה זו עלולה להימשך בעתיד.

 

בכל הקשור לשיווק ביטוחי הריסק הטהורים, אשר הסוכנים החלו להחרים בגלל הפגיעה שלהם במודל העמלות מצד הרגולטור - מגדל מציינת כי היא מתחילה במבצעי מכירות ובניית מודלים אלטרנטיביים של תגמול הסוכנים. ביחס לביטוחי המנהלים, מאז פברואר החברה לא משווקת ריסק מוות במסגרת ביטוחי המנהלים. זאת, לאחר שתעריף שהחברה הגישה לאישור לא אושר על ידי הממונה, ולנוכח קיומם של פערים בין עמדת החברה לעמדת הממונה ביחס לכך. נכון למועד הדוח, לא ידוע אם יחול שינוי במצב הדברים ויגובש תעריף מוסכם על החברה שיאושר על ידי הממונה.

 

בביטוח כללי עמדו הפרמיות על 881 מיליון שקל, ירידה של 5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת בשל צמצום בכמות הפוליסות וקיטון בפרמיה הממוצעת בביטוח רכב רכוש על רקע התחרות העזה בענף. הפרמיות בביטוח הבריאות עמדו על 390 מיליון שקל, עלייה של 9%, והחברה מדווחת על שיפור משמעותי בתוצאות החיתומיות בשל קיטון בתביעות בביטוחי הפרט, הן בביטוח סיעודי והן בביטוחי בריאות אחרים, וכן שיפור בתוצאות ביטוחי הקולקטיבים.

 

השבוע דיווח כלכליסט על מינוי הצפוי של שמעון קלמן לתפקיד המנכ"ל הבא שלה, במקומו דורון ספיר שהתפטר בתחילת החודש. קלמן היה בעבר בכיר במגדל, עוד כשנשלטה על ידי ענקית הביטוח ג'נרלי. בהמשך "נחטף" על ידי אייל לפידות והפך להיות יד ימינו בהפניקס - משם עבר לכלל, לתפקיד העוזר האישי של המנכ"ל הקודם איזי כהן - שכיהן בעצמו בעבר כמנכ"ל מגדל. מינויו של יורם נוה למנכ"ל כלל ביטוח במקומו של כהן פילס את דרכו של קלמן החוצה מהחברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x