$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הפניקס תיאלץ להצביע על שכרו של לפידות כמנכ"ל שיכון ובינוי

בניגוד לצפוי, לא תוכל המעסיקה לשעבר של המנכ"ל המיועד לחמוק מהצבעה, שכן תקנות רשות שוק ההון מחייבות אותה מכוח ניהול כספי העמיתים — המהווים את רוב אחזקתה (5%) בחברת הנדל"ן. אך שיכון ובינוי תוכל לסווג את ההצבעה כבעלת עניין אישי ולא לספור אותה

רחלי בינדמן 07:2419.05.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת הביטוח הפניקס תהיה חייבת להשתתף בהצבעה על שכרו של המנכ"ל לשעבר שלה אייל לפידות, שעתיד להיכנס ללשכת מנכ"ל חברת הנדל"ן שיכון ובינוי, שבשליטת נתי סיידוף.

 

 

אייל לפידות אייל לפידות צילום: אביגיל עוזי

 

תחילה קיוו בהפניקס, המחזיקה ב־5% ממניות שיכון ובינוי, להימנע מהצבעה על שכרו של לפידות, על רקע פוטנציאל לניגוד עניינים הנובע מהעובדה שהוא ניהל את חברת הביטוח במשך עשור, אבל בירור משפטי העלה כי לא יהיה מנוס מכך. על פי הוראות רשות שוק ההון שבראשות משה ברקת, בכל הקשור לאחזקות של כספי העמיתים של הפניקס, להבדיל מכספי הנוסטרו, מחויבת הפניקס להצביע בשל הכספים המנוהלים בנאמנות ומהווים את עיקר אחזקותיה בשיכון ובינוי.

 

הפניקס נמצאת לפיכך במלכוד מורכב מאוד בעניין אישור שכר הבוס לשעבר, וצפויה להעביר את ההצבעה לוועדת ההשקעות, שבראשה עומד יעקב רוזן וחברים בה שרית שגיב, שלום זינגר, אורי מור ושי גרוס. אבל גם במקרה זה לא ברור אם קולה של הפניקס ייספר במסגרת ההצבעה. החברה עשויה לסווג את הצבעתה כבעלת עניין אישי, ואז היועצים המשפטיים של שיכון ובינוי יצטרכו להחליט אם מדובר בהצבעה נגועה. מדובר בהחלטה לא פשוטה כלל, וזאת על רקע האינטרס של שיכון ובינוי שהשכר של המנכ"ל החדש שגייסה יאושר. כך, למשל, לא ברור מה יקרה אם הפניקס תתנגד לחבילת השכר. תהיה זו, לכאורה, הצבעה בניגוד לאינטרס של שיכון ובינוי. אז האם ההצבעה תיספר או לא? נוסף על כך, הצבעה נגד השכר יכולה להתפרש גם כהתרסה נגד לפידות, שעזב את התפקיד ופגע בבעלת השליטה בהפניקס, קבוצת דלק — כך שגם הצבעה כזו עשויה להיחשב בעלת עניין אישי. כל החלטה על פסילת ההצבעה של הפניקס היא כזו שסבירותה תצטרך להיבחן בידי רשות ניירות ערך.

 

אף שכבר די ברור כי שכרם של יו"ר שיכון ובינוי תמיר כהן ושל המנכ"ל היוצא משה לחמני לא יאושר באסיפה, על רקע התנגדותן של שלוש חברות הייעוץ למוסדיים — ISS הממליצה למוסדיים הזרים, ואנטרופי ועמדה המייעצות לישראלים — הרי שביחס לשכרו של לפידות הדעות חלוקות. אנטרופי ממליצה לתמוך ואילו ISS ועמדה ממליצות להתנגד.

 

הגופים המוסדיים הנוספים שיכריעו את גורל השכר של לפידות הם חברות הביטוח הראל ומנורה, המחזיקות כל אחת ב־5% משיכון ובינוי, בית ההשקעות מור, המחזיק ב־4%, וכלל ביטוח (שבה קיבל לפידות באחרונה אופציה לרכישת 5%), שמחזיקה ב־1.5% בשיכון ובינוי. אישור שכרו של לפידות מחייב תמיכה של יותר מ־50% מבעלי מניות המיעוט. אחזקות המיעוט מהוות 52% מהאחזקות בשיכון ובינוי, אך הספירה מתבצעת על בסיס הקולות המשתתפים באסיפה, וסביר כי יגיעו להצביע בעיקר הגופים המוסדיים ולא משקיעים פרטיים. קרן ההשקעות הבריטית ארטמיס, המחזיקה ב־8.6% ממניות שיכון ובינוי, צפויה לתמוך בשכר.

 

מנורה והראל משתמשות בשירותי אנטרופי, אך הן אינן מחויבות להצביע כהמלצתה, ובאחרונה הבהיר הממונה על שוק ההון ברקת כי הוא מצפה מהמוסדיים לקבל החלטות הצבעה עצמאיות. אם יבחרו השתיים להצביע בניגוד להמלצה, הן יצטרכו להעביר את ההחלטה לוועדות ההשקעה שלהן. בראש ועדת ההשקעות של מנורה עומד אבשלום פלבר, וחברים בה צבי גרינולד, דן טהורי, גד הקר ויאיר סרוסי, מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר. בראש ועדת ההשקעות של הראל עומד משה דברת, וחברים בה דורון כהן, מנכ"ל עזריאלי בעבר יובל ברונשטיין, ריקי גרנות וגילי כהן. במור נעזרים בהמלצות של עמדה, שכאמור ממליצה להתנגד לשכר של לפידות, אך גם הם רשאים להצביע בניגוד להמלצה.

 

בשורה התחתונה, הראל, מנורה ומור הן לשון המאזניים שתכריע את גורל ההצבעה. שלושת הגופים מחזיקים יחד כ־30% מכוח ההצבעה (15% מתוך 52% קולות לא נגועים), ובהנחה שלא כל המשקיעים יגיעו להצביע, כוחם משמעותי עוד יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x