$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

רחמני פועל להדחת רוב הדירקטורים באיילון אחזקות

דירקטוריון איילון התחמק בשבוע שעבר מפניית כלכליסט בשאלה מדוע הוא פועל בניגוד לחוק החברות ולא מכנס אסיפה שנתית לחידוש כהונת הדירקטוריון. בעל השליטה, לוי רחמני: "לא נותר לי אלא לפנות בבקשה לזמן אסיפה של בעלי המניות"

רחלי בינדמן 11:3507.04.19

לוי רחמני, בעל השליטה באיילון אחזקות, משיב מלחמה לדירקטוריון החברה, שבראשו עומד שלמה גרופמן ושאותו מינה בעצמו. בעל השליטה באיילון שלח מכתב לדירקטוריון החברה שבו הוא דורש לזמן אסיפה מיוחדת של בעלי המניות, שעל סדר יומה החלפת רוב דירקטוריון החברה, כולל גרופמן, אותו הוא מעוניין להחליף באהרון פוגל.

המכתב נשלח לאחר שבחודש שעבר העלה דירקטוריון איילון אחזקות, המחזיקה בחברת הביטוח איילון, טענות קשות כנגד רחמני, שאינו בתפקיד של נושא משרה בחברה, אך ממשיך למשוך בחוטים בניגוד לכללי ממשל תאגידי נאותים. רחמני בתגובה טען כי מקור ההאשמות נגדו נובע מרצונו להדיח את גרופמן.

 

הדירקטוריון לא נתן הסבר לדחיית האסיפה ואי־כינוסה

במכתב טוען רחמני כי על פי חוק החברות ותקנון החברה, היתה צריכה כהונת הדירקטורים הקיימים (למעט הדירקטורים החיצוניים) להסתיים עם כינוס האסיפה השנתית של החברה. המועד האחרון לכינוס אסיפה שנתית ולמינוי דירקטורים לחברה הוא היום, כאשר על החברה היה לפרסם דו"ח בדבר זימון לאסיפה השנתית לפחות 35 ימים לפני מועד זה. ואמנם, מדובר בטענה נכונה, שכן אסיפת בעלי המניות השנתית האחרונה התקיימה ב־9.1.2018, ולפי חוק החברות, יש לכנס אסיפה שנתית לא יאוחר מ־15 חודשים לאחר כינוס האסיפה הקודמת. "כלכליסט" אף פנה לדירקטוריון החברה ביום רביעי האחרון לקבלת תגובה על ההחלטה שלא לכנס אסיפה, אך לא נענה על כך.

 

במכתבו של רחמני נכתב: "דירקטוריון החברה, משיקולים זרים, היינו בשל התנגדותו להחלטתי שלא לחדש את כהונתו של מר גרופמן שהיתה אמורה להסתיים מחר, החליט לדחות למועד לא ידוע את האסיפה השנתית של בעלי מניות החברה. זאת תוך הפרה גסה של הוראות החוק ותקנון החברה. החלטת הדירקטוריון שלא לזמן אסיפה שנתית במועד שנקבע בחוק לא פורסמה על ידי הדירקטוריון, וממילא הדירקטוריון לא נתן כל הסבר לדחייה זו".

 

עוד מוסיף רחמני: "לפיכך, לא נותר לי, כמי שמחזיק, במישרין ובעקיפין, ב־67.26% מהון המניות של החברה, אלא לפנות אליכם בבקשה לזמן, ללא דיחוי, אסיפה מיוחדת של בעלי מניות החברה. על פי הצעתי, מרבית חברי הדירקטוריון יהיו דירקטורים חדשים, כאשר שלושה דירקטורים (ובכללם הדירקטורים החיצונים) ימשיכו בכהונתם. בכך אני מבקש להביא הן להזרמת דם חדש לדירקטוריון החברה והן לשמור את הניסיון שנצבר בדירקטוריון הקיים. עוד אוסיף כי המלצתי לדירקטוריון החדש היא למנות את מר אהרון פוגל, נוכח כישוריו וניסיונו, כיו"ר הדירקטוריון של החברה".

 

הנושאים שרחמני מבקש להעלות על סדר היום הם סיום כהונת שלמה גרופמן ודינה האן, מינוי הדירקטורים הבאים — אהרון פוגל, יורם שי (מנכ"ל אוניברסיטת אריאל), יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, אסתר דלל ואמיר לוי, שהיה הממונה על התקציבים במשרד האוצר.

לוי רחמני
לוי רחמני צילום: עמית שעל

 

לרחמני שליטה מוחלטת על תהליך מינוי הדירקטורים

מכיוון שרחמני מחזיק במניות השליטה ומינוי דירקטורים רגילים, להבדיל מדח"צים, דורש אישור של רוב רגיל, יש לו שליטה מוחלטת על התהליך. המשמעות היא שאם אמנם תתכנס אסיפה כדרישתו, תסתיים כהונתם של גרופמן והאן ויוחלף רוב דירקטוריון החברה.

 

לא ברור מה יעשו הדירקטורים החיצוניים המכהנים ‑ ד"ר רונית קורן ושמואל רוזנמן — שהיו חתומים על הדיווח של הדירקטוריון מלפני חודש, המטיח האשמות קשות כנגד רחמני והאם יחליטו להתפטר בעקבות המהלך כפי שאמנם איימו.

 

הדרך היחידה לעצור את המהלך שמוביל רחמני תהיה התערבות רשות שוק ההון, שמלכתחילה הרחיקה את בעל השליטה מדירקטוריון החברה לפני כשנה. התערבות כזו תדרוש את לקיחת מניות השליטה מידיו של רחמני והעברתן לידי נאמן, מהלך מרחיק לכת שיהיה קשה לממונה על הרשות משה ברקת לבצע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x