$
בורסת ת"א

חברות הקנאביס הישראליות הפסידו במכרז של ממשלת גרמניה

הזוכות הן אפריה ואורורה הקנדיות וחברה גרמנית מקומית, שיגדלו יחד 10.4 טונות תפרחות קנאביס רפואי בארבע השנים הקרובות. החברות הישראליות בתגובה להפסד: "הייצוא לגרמניה יהיה יותר כדאי"

צלי גרינברג 22:4506.04.19

חברות הקנאביס הרפואי הישראליות רואות בשוק האירופי את השוק המשמעותי ביותר עבורן בעשור הקרוב - וזה הגרמני בפרט, וניגשו למכרז שפרסמה ממשלת גרמניה לגידול וטיפוח קנאביס רפואי על אדמתה.

 

מבין החברות הישראליות שניגשו למכרז בגרמניה, הגיעה תיקון עולם לעשר האחרונות - והפסידה לחברות מקנדה וגרמניה.

 

המכרז מאפשר לחברות לגדל קנאביס רפואי על אדמת גרמניה למשך ארבע שנים, לטובת אספקה של 2.6 טונות בשנה מכלל החברות (10.4 טונות במשך כל התקופה).

 

חברת הקנאביס הקנדית אפריה (Aphria), הנסחרת בבורסת ניו יורק בארה"ב בשווי 2.5 מיליארד דולר, זכתה בגידול חקלאי של קנאביס רפואי על חמישה מתוך 13 המגרשים שהממשלה העמידה למכרז.

 

חברת הקנאביס הקנדית אורורה קנאביס (Aurpra Cannabis), הנסחרת גם היא בבורסת ניו יורק בשווי 9.3 מיליארד דולר, זכתה גם כן בחמישה מגרשים. חברת הקנאביס הגרמנית הפרטית דמקאן (Demecan), תקבל את שלושת המגרשים הנותרים.

 

חממת גידול קנאביס חממת גידול קנאביס צילום: שאטרסטוק

 

החברות ייאלצו לספק את הקציר הראשון לאחר 18 חודשים מיום החתימה על ההסכם, כאשר היבוא לגרמניה ימשיך להיות אפשרי גם לאחריו.

 

על פי דיווחי התקשורת הגרמנית, בגרמניה נמכרו כ-2.8 טונות של תפרחות קנאביס רפואי ב-2018, שהם יותר מפי שניים מהכמות שנמכרה ב-2017. הצפי הוא כי הכמות תגדל אף יותר. החברות הישראליות בונות על הייצוא יותר מאשר על המכרז עצמו.

 

גורמים מטעם החברות אמרו ל"כלכליסט": "כל אחד רוצה לזכות במכרז שהוא ניגש אליו, אבל בסופו של דבר הכמות שהממשלה הגרמנית החליטה עליה במסגרת המכרז היתה קטנה יחסית, והיא גם מתחלקת בין כל החברות הזוכות. הייצוא למדינה יהיה יותר כדאי ולשם אנו כבר מכוונים. אין ספק שזכייה במכרז הגרמני היתה נותנת יתרון שיווקי ומעשי בכניסה לשוק האירופי, כשאנחנו מלווים בגושפנקא ממשלתית, שתסייע גם בחדירה טובה יותר לשווקי אירופה".

 

חצי מיבוא הקנאביס הרפואי לגרמניה מגיע מהולנד, והיתר מגיע מקנדה, ואולם לא כל החולים הגרמניים מחזיקים עדיין בביטוח המכסה קנאביס רפואי, ועבורם מחירי השוק הנוכחי הנובעים מיבוא עומדים על כ-20 יורו לגרם. הגידול החקלאי בתוך המדינה נועד, בין היתר, להוריד את מחירי הקנאביס הרפואי במדינה.

 

התחרות לישראל על השוק האירופי והגרמני בפרט צפויה להגיע גם ממדינות אירופאיות כגון יוון, מקדוניה ונוספות, וגרמניה מעודדת יבוא רב ככל האפשר כדי להמשיך בהורדת המחירים. החברות הישראליות כבר מתכוננות לכך, וחלקן יציעו תפרחות מזני קנאביס רפואי ייחודיים, ואחרים בונים על מיתוג לשוק הפרימיום עם מוצרי פארמה מבוססי קנאביס רפואי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x