$
בורסת ת"א

חברת הקנאביס של דני נוה עדיין בלי רישיון - ובלי מיזוג

חברת בטר עדיין לא קיבלה את הרישיון הנדרש לגידול קנאביס לפי כללי האסדרה החדשה - המשך האספקה למטופלים בסימן שאלה; במקביל, הבעלים של השלד הבורסאי וויטסמוק לא גייסו מלוא 12 מיליון הדולר הנדרשים כתנאי למיזוג עם בטר

צלי גרינברג 11:0625.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חברת הקנאביס שמוביל כיו"ר דני נוה עדיין לא השלימה את השני המהלכים המשמעותיים שעל הפרק  - בטר עדיין לא קיבלה את רישיון הגידול הנדרש ולא ביצעה את עסקת המיזוג עם וויטסמוק הבורסאית.

 

מגדלת הקנאביס הרפואי בטר (קאן פרמצבטיקה) - השנייה בגודלה מקרב מגדלות הקנאביס הרפואי, אחרי תיקון עולם - עדיין לא קיבלה רישיון חדש לגידול חקלאי של קנאביס רפואי הנדרש לפי האסדרה החדשה (הרפורמה של תחום הקנאבסי הרפואי בישראל), המתחילה ב-1 לאפריל 2019.

 

האסדרה החדשה מצריכה בחינה של המתקנים והגידולים החקלאיים לעמידה בפרמטרים שונים, לטובת קבלת אישור פעילות חדש, המותאם לרפורמה, בדמות רישיון. בהנחה שהחברה, המבקשת להתמזג לשלד הציבורי וויטסמוק, לא תקבל את האישור הנדרש, היא תיאלץ להעביר את חוליה למגדלות הקנאביס הרפואי האחרות, שכרגע אין להן המלאים הנדרשים לספק לחולים המטופלים כיום על ידי החברה.

 

גורמים בתחום הקנאביס מספרים ל"כלכליסט" שמכיוון שהרגולטור המסדיר את הנושא, יק"ר (היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות), אינו מעוניין להשאיר חולים ללא הטיפול הנדרש להם, לא תיוותר בידיו ברירה אלא לאשר לחברה להמשיך ולספק תרופות לכ-5,000 חוליה, תוך כדי ניסיון לקבל את הרישיון הנדרש.

 

המיזוג בסימן שאלה

בנוסף לבעיית הרישיון, גם המיזוג האמור של בטר לתוך ווייטסמוק עומד בסימן שאלה. זאת לנוכח התנאי שהציבה לגיוס של 12 מיליון דולר לקופת השלם טרם המיזוג - וויטסמון ככל הידוע עדיין לא הצליחה לגייס את הסכום הנדרש. הדד ליין להשלמת המיזוג הוא ב-31 ליולי 2017 – אז יפוג תוקף ההסכם בין הצדדים.

 

מחברת בטר נמסר בתגובה, כי "המיזוג ממשיך על פי אבני הדרך שהוסכמו בין הצדדים והשלמתו צפויה בהתאם להסכם עד לתאריך ה-31 ליולי 2019. בטר ממשיכה לפעול במרץ להשגת כל האישורים הנדרשים לקבלת רישיון משרד הבריאות. יצויין, כי לבטר כ-5,000 לקוחות ובכוונתה להמשיך לשרת אותם נאמנה ולספק להם את התרופה המתאימה, מתוך מגוון הזנים הייחודיים של החברה. לחברה מלאי גדול של גידולי קנאביס רפואי ואנו ערכוים להמשיך ולתת מענה למטופלינו במקביל לקבלת הרישיון".

 

ב-19 לפברואר השנה פרסמה חברת תיקון עולם  הודעה למטופליה, לפיה עד לחודש יולי השנה היא לא תוכל לספק להם תפרחות קנאביס רפואי. החברה לא הצליחה להעביר את מלוא פעילותה החקלאית לחווה החדשה בכפר יהושע, בעלת תקן IMC-GAP, הנדרש לפי האסדרה החדשה. משמעות ההודעה הייתה העמקת המחסור הקיים ממילא כיום בישראל, ואם הדבר יקרה גם עם בטר אזי המחסור יעמיק אף יותר.

 

 

דני נוה יו"ר בטר דני נוה יו"ר בטר צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x