$
בורסת ת"א

מנכ"ל אלביט מערכות: תעש תתחיל להרוויח כבר ב-2019

אלביט מערכות השלימה את רכישת יצרנית הנשק ברבעון הרביעי של 2018, והרכישה כבר נתנה את אותותיה בדוחות בדמות הוצאות של 70 מיליון דולר וירידה של 5% ברווח הנקי ל-81.8 מיליון דולר; המנכ"ל מכליס: "עובדי תעש מאוד שמחו לקבל אותנו - התהליך הולך טוב מהצפוי"

חזי שטרנליכט 09:2419.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

רכישת תעש מכבידה על אלביט מערכות, ושוחקת את הרווחיות שלה. כך עולה מדוחות הרבעון הרביעי של 2018 שפירסמה הבוקר (ב') החברה הביטחונית. אף שתעש שולבה לתוך אלביט רק במהלך הרבעון האחרון, נראה שהשלכות הרכישה כבר נתנו את אותותיהן. עם זאת, תעש תרמה באופן משמעותי להגדלת צבר ההזמנות של החברה.

הרכישה של תעש, יצרנית הנשק שהייתה בבעלות המדינה ועוסקת בתחומי הארטילריה עם פעילות בתחום הטילים, הגיעה לצד מאמצי שילוב וארגון מחדש שמבצעת אלביט מערכות. אלביט רשמה ברבעון הוצאות של 69.5 מיליון דולר שקשורות לעסקת הרכישה. הוצאות כוללות בעיקר מחיקות מלאי שנאלצה אלביט מערכות לבצע ועלויות הקשורות לעובדים.

     

בצלאל מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות בצלאל מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות צילום: אוראל כהן


       

ההכנסות ברבעון הרביעי של שנת 2018 הסתכמו ב-1.07 מיליארד דולר - עלייה של 6.7% לעומת מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2017.

בשורה התחתונה רשמה אלביט מערכות ירידה של 5% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות (Non-Gaap) בשלושת החודשים האחרונים של 2018. הרווח הסתכם ב-81.8 מיליון דולר, מול רווח של 86.1 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה הקודמת.

לפי מנכ"ל החברה, בצלאל (בוצי) מכליס, הרכישה של תעש מתקדמת טוב מהצפוי והפעילויות שהגיעו איתה לאלביט יציגו רווחיות כבר ב-2019. "בתוך שנים מעטות תעש תגיע לרווחיות הממוצעת של אלביט מערכות", אמר מכליס ל"כלכליסט". בהנהלה ציינו כי צבר ההזמנות של אלביט מערכות גדל ב-24% בתוך כשנה והגיע ל-9.4 מיליארד דולר, מול 7.6 מיליארד דולר בסוף 2017. מדובר בעלייה של 1.8 מיליארד דולר, שמיליארד מתוכם הם תרומת תעש.

 

למרות ששילוב פעילותה של תעש התרחש לאחר שהמדינה דאגה לנקות את עסקיה מחובות עבר ובורות עסקיים שונים, נראה כי העסקה פגעה בשולי הרווח הגולמי של אלביט מערכות. שולי הרווח עמדו על 28.5% ברבעון האחרון של 2018 מול 29.1% ברבעון המקביל ב-2017.
 

החברה השלימה ב-25 בנובמבר האחרון את הרכישה של מניות תעש מערכות. עסקה לא זולה שעלתה לה כ-1.8 מיליארד שקל, עם אפשרות עתידית לשלם עוד 100 מיליון שקל בהתאם לביצועים. התוצאות הכספיות של תעש נכללו בדוחות המאוחדים של החברה מיום הרכישה ולפי שעה נראית פגיעה בשיעורי הרווחיות.

 

אלביט רשמה ברבעון זינוק חד של 90% בהוצאות ההנהלה, שהסתכמו ב-49.8 מיליון דולר ברבעון האחרון. בחברה ציינו כי הוצאות ההנהלה וכלליות ברבעון האחרון של 2017 היו נמוכות יותר, בעיקר בשל הפרשות ספציפיות שביצעה החברה ברבעון האחרון של 2017 בגין רכישות עבר והקטינו באופן חריג את הוצאות ההנהלה והכלליות.

 

בסיכום שנתי ההכנסות עלו ב-9% והסתכמו ב-3.7 מיליארד דולר. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות (NON GAAP) ירד ב-2018 ב-3.5% ל-264.1 מיליון דולר.

 

"אלביט מערכות קפצה כיתה, אחרי רכישת תעש ורכישת חברת יוניברסל בארה"ב בשנה שעברה", אמר מכליס ל"כלכליסט". לדבריו, "כיום אלביט נמצאת בהיקף מכירות של מעל ל-4 מיליארד דולר. גדלנו במכירות ב-9% בשנה הזאת וזה שינוי משמעותי. אנחנו במועדון סגור, אין עוד הרבה חברות שמספק מערכות בתחום הביטחוני בעולם בהיקפים כאלה. אני רואה שינוי משמעותי בפוזיציות שלנו בעולם וגם בהערכה כלפינו."

 

תעש בינתיים מכבידה על התוצאות שלכם. אפשר כבר לתת הערכה ראשונית לעסקה?

"אני מאד שמח על הרכישה של תעש. הצלחנו לייצר הזמנות מהרכישה הזאת. חשוב להבין שתעש מוכרת היום כ-80% מהמערכות שלה בארץ והיתרה בעולם. אצל אלביט היחס הפוך. אנחנו מצליחים לממש הזמנות, גם בתחומים של הגנה קשה, כגון אספקת מערכות הגנה לרכב קרב משוריין (רק"מ). מערכת ה'חץ דורבן', או 'איירון פיסט', נבחרה להגן על נגמ"ש הברדלי של צבא ארה"ב. גם באוסטרליה, זו המערכת המועדפת עליהם. השגנו עסקאות גם בתחום החימוש המדויק. אנחנו נראה הרבה יותר פעילות בזכות העסקה".

 

והשילוב בתוך אלביט?

"אנחנו רואים סינרגיות משמעותיות בין אלביט לתעש. בחיבור של תעש לתוך אלביט עשינו התאמות, אם זה בשינוי מבנה החטיבות שלנו והורדת הוצאות הנהלה וכלליות בתוך החטיבות. תעש תרוויח כבר ב-2019. למעשה בתוך מספר מועט של שנים היא תגיע לרווחיות הממוצעת של אלביט."

 

ההזמנות בתחום הבטחוני עדיין ערות?

"יש גידול בביקושים, זה קורה. אנחנו רואים גידול בתקציבים בארה"ב. גם הפעילות באירופה ובאסיה פסיפיק צומחת. באירופה יש מתיחות בגלל רוסיה ודרישה להגדלה ל-2 אחוז מהתוצר שלהם בהוצאות הבטחון. אין להם בסיס תעשייתי לעשות את זה. לכן אנחנו במקום מצויין - אם זה באנגליה וגרמניה למשל - כדי לממש את זה. באסיה פסיפיק וגם באוסטרליה יש גידול בפעילות. האוסטרלים חוששים בעיקר מהעולם המוסלמי שנמצא מסביבם. זו מדינה ענקית עם מעט מאוד אוכלוסיה. הם גם בנויים לזה שיעזרו לכוחות המערב כשיבקשו מהם ובתמורה שאלה יבואו לעזרתם. יש לנו פעילות גדולה בהודו, בפיליפינים בתאילנד ובקוריאה. אנחנו גם גדלים ומוערכים שם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x