$
בורסת ת"א

"בלחיצת כפתור אני מביא על הנכס 150 מיליון שקל"

כידן דהרי במרוץ לתשלום הלוואה של 29 מיליון שקל שנטל עם שותפו ירון אדיב לרכישת תנופורט. בצל עזיבת המנכ"ל ובניסיון לעצור את זליגת השוכרים מהקניון באשדוד, החליטו השניים על שיפוצו ב־10 מיליון שקל

צלי גרינברג 08:0727.02.19

כידן דהרי וירון אדיב מנסים לעצור את זליגת השוכרים מקניון עד הלום באשדוד. חברת הנדל"ן המניב תנופורט שבבעלותם תשפץ את הקניון ב־10 מיליון שקל כדי להשביחו ולהתמודד עם התחרות מהמתחמים החדשים באזור. 

תנופורט חתמה בחודשים האחרונים על ארבעה חוזי שכירות חדשים בקניון ב־2 מיליון שקל בשנה. אלה מתווספים ל־6 מיליון שקל שהניב הקניון בשנת 2018. בחברה צופים כי בעקבות השיפוץ יניב הקניון 10-8 מיליון שקל ב־2019, סכום המבטא עלייה של כ־25% בהכנסות מנכסים מניבים (NOI).

 

דהרי ואדיב במרוץ לתשלום של 29 מיליון שקל עד סוף מרץ לקרן ההשקעות כלירמרק, שהעניקה להם את עיקר ההלוואה לרכישת תנופורט. בנק לאומי מכר להם את תנופורט ב־160 מיליון שקל לפני כשנתיים, במסגרת מימוש שעבודים של אליעזר פישמן, שנקלע לקשיים תזרימיים. השניים ביצעו את הרכישה עם הון עצמי של 30 מיליון שקל, והלוואה של כ־130 מיליון שקל מכלירמרק וממלווים נוספים.

  

כידן דהרי וירון אדיב בעלי תנופורט כידן דהרי וירון אדיב בעלי תנופורט צילום: ישראל הררי

 

 

"המנכ"ל לא עזב בגלל חילוקי דעות. הוא חבר"

דהרי אמר ל"כלכליסט" כי "תנופורט היא תנופורט, ו־29 מיליון השקלים של החוב לקרן הם בחברה למעלה (די אנד איי אחזקות - צ"ג). תנופורט מתנהלת בנפרד ואין לה שום חוב כזה". לטענתו, החוב היחיד של החברה כיום הוא לבעלי האג"ח, שמהם גויסו 316 מיליון שקל בינואר 2018. לטובת החוב שיעבדה החברה 11 מתוך 15 נכסיה, בהם קניון עד הלום.

 

לפני כשבועיים ספגה תנופורט מכה כשהמנכ"ל בני קלסי הודיע על התפטרותו, בשל "פנייה לאתגרים חדשים". קלסי שימש בתפקיד בשש השנים האחרונות. דהרי אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "למנכ"ל יש עוד שלושה חודשים בתפקיד. הוא חבר. הוא לא עזב כי היו לנו חילוקי דעות, אחרי ארבע שנים עם פישמן ושנתיים עמנו הוא רוצה לעשות לביתו. אנחנו מחפשים מועמדים ראויים ומתאימים".

 

"שיעור התפוסה היה 62%, אבל קפצנו ל־73%"

לתנופורט 15 נכסים מניבים בבעלותה, ובהם מתחמי מסחר, לוגיסטיקה, תעשייה ותחנות דלק. לחברה מחזור שנתי משכירות של 60 מיליון שקל, עם NOI של 45

מיליון שקל. שיפוצו החיצוני של קניון עד הלום החל החודש וצפוי להסתיים בתחילת 2020. הוא אמור למקד את תמהיל החנויות במסחר, שירותים ומרפאות. הקניון באשדוד מכיל 22 אלף מ"ר מסחריים ובנוי על קרקע של 33 דונם.

 

"רכשנו את הקניון מקבוצת פישמן עם 57% תפוסה תמורת 425 מיליון שקל, בזמן שהשווי שלו עמד על 550-500 מיליון שקל", אמר דהרי. "צבעתי את הנכס בשמאות ספציפית שמראה שרכשנו אותו לפי שווי של 80 מיליון שקל, אז הוא כבר עושה 11% תשואה. הקניון אמנם סבל בעבר מזליגת שוכרים למתחמים חדשים, דוגמת ביג fashion, ובשנה שעברה שיעור התפוסה עמד על 62%, אבל כבר בתחילת השנה קפצנו ל־73%".

 

על שיעורים אלה, הנמוכים יחסית, אמר דהרי: "יש לי הצעות מכמה גורמים מהחזקים במשק, ובלחיצת כפתור אני מביא על הנכס 150 מיליון שקל. אבל אני לא עושה את זה. לפי שמאויות תנופורט שווה 600 מיליון שקל, אבל ברחוב שווה 900 מיליון שקל. והרחוב זה מה שמעניין אותי, כי שמאויות עושים לפי אמות מידה מסוימות, וזה בסדר. הצלחנו להביא לעד הלום שוכרים אסטרטגיים וחוזים חדשים המניבים 2 מיליון שקל נוספים בשנה, שמקפיצים את ה־NOI של הקניון ל־8.6 מיליון שקל, ומעידים על עליית השווי שלו".

 

"אם תהיה תפוסה של 100%, ה־NOI יגיע ל־15 מיליון שקל. אבל אם היא תגיע ל־12 מיליון שקל או 13 מיליון שקל, יקרה משהו? לא. זה תהליך. התחלנו עם 57% תפוסה, ובהדרגה עולים. ויש חוזים שעתידים להיכנס כמו 400 מ"ר למרפאות קופת חולים מכבי, שאנחנו במשא ומתן עמם. אני לא מכניס כל אחד".

 

קניון עד הלום באשדוד. "אנחנו במשא ומתן עם קופת חולים מכבי. אני לא מכניס כל אחד" קניון עד הלום באשדוד. "אנחנו במשא ומתן עם קופת חולים מכבי. אני לא מכניס כל אחד" צילום: ישראל הדרי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x