$
שווקי חו"ל

"ביטול העסקה למכירת אורבוטק יהיה יריקה בפרצוף של ארה"ב"

חברת השבבים הישראלית פועלת מתוך הנחה שמכירתה ב־3.4 מיליארד דולר לקלה טנקור האמריקאית תאושר לבסוף על ידי הרגולטור הסיני - השאלה מתי. הפעילות בסין מכניסה לאורבוטק כל שנה 300 מיליון דולר

דרור רייך 08:0426.12.18

האצבע המאשימה בעיכוב עסקת המכירה של אורטובטק מופנית לרגולטור הסיני. בחודש מרץ הוכרז על העסקה, במסגרתה נמכרת אורבוטק לקלה טנקור האמריקאית, תמורת 3.4 מיליארד דולר. 

 

לפי חוקי הרפובליקה העממית, אף שאורבוטק היא ישראלית והרוכשת היא אמריקאית, כל חברה שמנהלת יחסי סחר במדינה, ודאי חברה שיש לה מפעלים בשטחה (כמו אורבוטק), נדרשת לקבל אישור מהשלטונות. אישור זה עדיין לא ניתן.

אורבוטק פועלת בשלושה מגזרים בתהליך הבדיקה של תעשיית השבבים: PCB - מעגלים מודפסים; FPD - צגים שטוחים וגמישים; ו־SPTS - מארזים מתקדמים. החברה פועלת כבר יותר מ־20 שנה בסין, עם עשרות משרדים ו־600 עובדים במדינה בתחומי מחקר ופיתוח, מכירות, שיווק, שירות לקוחות ותפעול, מתוך 2,500 עובדים בכל העולם.

 

30% מהכנסות אורבוטק מגיעות מסין - כ־300 מיליון דולר בשנה. מדיניות הממשל הסיני לעידוד הייצור המקומי, היא שהפכה את אורבוטק עם השנים לספקית מוכרת בשוק המקומי, שיש לה שיתופי פעולה עם חלוצי תעשיית האלקטרוניקה הסינית. אורבוטק נחשבת היצואנית הישראלית השלישית בגודלה לסין (אחרי אינטל וכיל), מבחינת שווי הפעילות במדינה.

 

"זה לא סימפטי. לפי הלו"ז, העסקה היתה אמורה להיסגר בסוף השנה. זה מה שאורבוטק וקלה טנקור מסרו למשקיעים", מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר ישראל. "בחברות טענו שיש לסינים הרבה מאוד שאלות אליהם, אולי כדי להוציא קצת מידע של ריגול תעשייתי. אבל בסופו של דבר ברור שזה קשור למלחמות הסחר וכיפופי ידיים של כל אחת מהמדינות - ארה"ב וסין".

 

לטענתו, "העסקה תיסגר לפי התנאים המקוריים. בעסקאות של מיזוג ורכישה, נדירים המקרים שהעסקה לא יוצאת לפועל. בשורה התחתונה, מבחינת קלה טנקור מדובר בעסקה כדאית מאוד. תמיד יש סיכוי שהסינים לא יאשרו את העסקה, אבל אז זו ממש יריקה בפנים של ארה"ב. לא מדובר ברכישה של ענקית הטכנולוגיה סינית בסדר גודל של וואווי".

 

היכולת של המשקיעים להבין את התהליכים בסין מוגבלת מאוד. מי שמנהלת את המגעים בסין, שנמצאים בשלב מתקדם ביותר, היא קלה טנקור. בחברת השבבים הישראלית פועלים תחת ההנחה שלא מדובר בסיטואציה של כן או לא, אלה מתי יגיע האישור המיוחל.

 

העסקה שעליה דיווחו הצדדים במרץ היא במזומן ובמניות. 36.86 דולר במזומן ו־0.25 דולר מניה של קלה־טנקור לכל מניית אורבוטק. שווי התמורה הכוללת עמד על 69.02 דולר למניה, או 3.4 מיליארד דולר לחברה כולה, 17% מעל מחיר השוק באותו הזמן. מאז צנחה מניית ואורבוטק ב־19%, לשער של 51.79 דולר.

 

  צילום: טל שחר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x