$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לאיי.די.או גרופ יש מנכ"ל חדש: מנהל תחום הנדל"ן של פסגות

ימים ספורים לאחר הפרסום על מכירת מניות שיכון ובינוי באיי.די.או, משבצת המנכ"ל כבר התמלאה. הקשר בין אמיר דיין מאיי.די.או למנכ"ל המיועד, דודי דניאל, נוצר לאחר שהאחרון הוביל השקעה של 35 מיליון יורו בחברת גולדן קפיטל של האחים דיין

גולן חזני 07:0923.12.18

העסקה למכירת מניות שיכון ובינוי בחברת איי.די.או תיחתם השבוע, אבל לרוכשים יש כבר מנכ"ל חדש לחברה במקומו של שלמה זוהר, שעזב רשמית בשבוע שעבר.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי מי שימונה לתפקיד הוא דודי דניאל, ראש תחום הנדל"ן בבית ההשקעות פסגות. ככל הידוע, האחים דיין מובילים את המינוי בהסכמת שני הרוכשים הנוספים של המניות של שיכון ובינוי, קרן אפולו וחברת ניהול ההשקעות G.O, שפועלת בעיקר באירופה.

 

שלמה זוהר, המנכ"ל העוזב של איי.די.או ואמיר דיין, מבעלי החברה שלמה זוהר, המנכ"ל העוזב של איי.די.או ואמיר דיין, מבעלי החברה צילום: Alexander Körner, אוראל כהן

 

הקשר בין דניאל לאמיר דיין, התהדק בחודשים האחרונים. פסגות השקיעה 35 מיליון יורו במאי האחרון בחברת גולדן קפיטל של האחים דיין, המרכזת את הפעילות בגרמניה ומחזיקה ב־32 נכסים מניבים. סכום דומה השקיעו הראל והפניקס, כשכל גוף מקבל 12% ממניות גולדן קפיטל. דניאל הוביל את המהלך בפסגות מול אמיר דיין, איש הקשר של המשפחה עם שוק ההון והמוסדיים.

 

זוהר שימש כיו"ר ומנכ"ל איי.די.או החל מ־2011 לאחר שעזב את תפקיד יו"ר בנק דיסקונט, והיה אחראי לרוב הרכישות והתפתחות איי.די.או בברלין. פעילות איי.די.או בברלין נעשית באמצעות החברה־הבת איי.די.או פרופרטיז, שנסחרת בבורסת פרנקפורט. איי.די.או גרופ נסחרת בתל אביב לפי שווי של 2 מיליארד שקל והפרסום ביום חמישי על מכירת מניות שיכון ובינוי, לא הביא לעלייה במניות שתי החברות, המוכרת והנמכרת.

 

שיכון ובינוי מוכרת 37.5% מהמניות כש‑G.O תרכוש 20% מהן וזה שיעור האחזקה שלה גם לאחר העסקה. אפולו תרכוש 10% ותעלה לאחזקה של 32% בחברה ובעלת המניות הגדולה ואילו האחים דיין, שמחזיקים ערב העסקה ב־19.7%, ירכשו 7.5% מהמניות ויעלו לאחזקה של 27.2%. היקף העסקה הוא כ־850 מיליון שקל, גבוה משוויין בשוק. את העסקה מוביל מטעם שיכון ובינוי היו"ר תמיר כהן והמנכ"ל משה לחמני. כהן מוביל בכך את הפעולה העסקית הראשונה של נתי סיידוף, שכהן מנהל את עסקיו בישראל. מדובר בפעולה מהותית שתקטין את חובה של שיכון ובינוי, שעומד על 5.2 מיליארד שקל.

 

בין שלושת הגופים הרוכשים אין הסכם שליטה, אבל פרסום העסקה העיר מספר גופים מוסדיים המחזיקים במניות החברה שבידי הציבור. אלה טוענים, כי קיים קשר הדוק בין אפולו ודיין, וכי לא ניתן להגדיר אותם כבעלי מניות ללא שיתוף פעולה גם אם בפועל אין ביניהם הסכם שליטה.

 

להסכם שליטה יש משמעויות רבות מבחינת הרוכשים, שכן הם מחוייבים במקרה כזה לבצע הצעת רכש למניות איי.די.או שבידי הציבור וגם לאילו של החברה־הבת בהיקף 2.3 מיליארד יורו. הרוכשים מתעקשים שלא מדובר בשליטה משותפת ומחזיקים בחוות דעת משפטיות התומכות בכך, אך הנושא עשוי להגיע למבחן בית המשפט.

 

אפולו ודיין הגיעו לאחזקה של 34% במניות איי.די.או, שהיתה בשליטתה של שיכון ובינוי, אז בשליטת שרי אריסון. בהמשך הגדילו את חלקם וכפו על שיכון ובינוי שליטה משותפת בדירקטוריון, שמתבטאת בהסכם למינוי שני דירקטורים מטעם אפולו ודיין על חשבון שניים מארבעת הדירקטורים של שיכון ובינוי. ההסכם לא יצא לפועל משום שכעת נמכרות המניות ודיין ואפולו ימנו ארבעה דירקטורים.

 

נתי סיידוף רכש את השליטה בשיכון ובינוי (46.9% מההון),שנסחרת לפי שווי של 2.7 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x