$
בורסת ת"א

אחרי ביטול העסקה בהוליווד: וונטייז ניצבת בפני גל קיצוצים

מפתחת פלטפורמת התוכן תדחה את תשלום שכר הבכירים ותשלומים לספקי תוכן. היא צפויה לפטר חלק מעובדיה, ולנותרים תצמצם את המשרה. בסוף תשעת החודשים הראשונים של 2018 נותרו בקופת החברה 567 אלף דולר, והגירעון בהון החוזר זינק ל־22 מיליון דולר

דרור רייך 07:5903.12.18

המסך עלול לרדת על וונטייז, כך לפי דו"ח שפירסם רואה החשבון המבקר שלה: "חברי דירקטוריון וונטייז והנהלת החברה נערכים לצמצום פעולותיה באופן משמעותי בטווח המיידי". המשמעות המידית של ההחלטה היא פיטורים וצמצום היקפי משרה של כ־30 עובדיה, דחייה של קבלת שכר לאנשי מפתח ואנשי הנהלה, והסדר תשלומים מול ספקי התוכן.

 

וונטייז פרסמה בסוף השבוע את דו"חותיה לתשעת החודשים הראשונים של 2018. מהדו"חות עולה כי הכסף בקופת החברה עומד נכון לסוף הרבעון השלישי על 567 אלף דולר, לעומת 2.35 מיליון דולר באותה התקופה ב־2017.

 

הכנסות החברה נותרו יציבות, ועמדו בתשעת החודשים הראשונים של השנה על 982 אלף דולר, בדומה להכנסות שנרשמו בתקופה המקבילה אשתקד. אבל עליות המכר והוצאות השיווק כבר הביאו את וונטייז להפסד תפעולי של 4.23 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 4.85 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

 

בשורה התחתונה, ההפסד בתקופה הזו עמד על 4.72 מיליון דולר - נמוך במעט מההפסד שנרשם בתשעת החודשים הראשונים של 2017. לחברה יש התחייבויות בהיקף של 4.26 מיליון דולר. החלק הארי שלהן - 3.58 מיליון דולר - הוא בגין אג"ח והלוואה המירה, וגירעון בהון החוזר של 22 מיליון דולר. כמו כן, לחברה יש הערת עסק חי, כלומר ללא הזרמת הון היא לא תוכל להתקיים בשנה הקרובה.

 

המצב שאליו הגיעה וונטייז נוצר בעקבות ביטול העסקה מול אולפני דסילו מהוליווד באחרונה. לוונטייז יש פלטפורמה טכנולוגית מתוחכמת, פרי פיתוחה, הכוללת מערכת לאספקת שירותי וידאו לפי דרישה (VOD), שאותם היא מוכרת ללקוחות ביתיים. בנוסף, היא מוכרת את הטכנולוגיה ללקוחות עסקיים - בעיקר יצרני סטרימרים וחברות להפצת תוכן.

 

העסקה, שנחתמה במרץ השנה נועדה להכניס שותף אסטרטגי לחברה. במסגרת העסקה המקורית, אולפני דסילו, שבשליטת איש העסקים האמריקאי צ'ארלס הנסלי, היו אמורים לרכוש את מניות בעלי השליטה בוונטייז בשני שלבים.

 

בשלב הראשון האולפנים היו אמורים לשלם 1.41 מיליון דולר (4.9 מיליון שקל) במועד הדיווח, תמורת 3.5 מיליון מניות. בשלב השני ניתנה אופציה לבעלי השליטה בוונטייז לחייב את אולפני דסילו לרכוש עוד 15.5 מיליון מניות לפי אותו שווי. המחיר שבו תוכננו להימכר המניות לאולפנים שיקף לחברה שווי שוק של כ־50 מיליון דולר, אך נכון להיום וונטייז נסחרת לפי שווי של 19.4 מיליון שקל בלבד.

 

וונטייז, שהונפקה ב־2016, סיפקה כבר אז למשקיעים סימני שאלות רבים. שווייה נחתך מרמות של 180–200 מיליון שקל, שעליהן דובר בתחילת הרוד שואו, עד לגיוס של 16 מיליון שקל לפי שווי של 116 מיליון שקל. לפי ההע�רכות, החתמים רכשו כ־30% מההנפקה. בתום יום המסחר הראשון שלה, עמד שווי השוק של וונטייז על 99.8 מיליון שקל. שווי זה המשיך לדשדש עם נטייה לירידות עד מרץ השנה, שבו דיווחה וונטייז על משא ומתן לרכישת מניות השליטה מידי המנכ"ל נועם יוספידס (25.6%), סלומון דין (11.99%), אורן לוי (8.97%) ודניאל סלומון (6.98%).

 

ההתרסקות של החברה החלה כבר באפריל, אז דיווחה וונטייז שההמחאות עבור השלב הראשון של העסקה התקבלו, אך עדיין לא הופקדו. השבועות חלפו וסימני השאלה החלו להתרבות כשהכסף עדיין לא עבר. בספטמבר כבר ציינו בוונטייז שהם לא יודעים אם המהלך יושלם, אך בידיהם ערבויות אישיות מידי הנסלי. ב־4 בנובמבר הודיעה וונטייז על ביטול מיידי של העסקה בגלל התביעה שהגישה רשת CBS נגד אולפני דסילו והנסלי. בתביעה נטען כי הנסלי מעולם לא תכנן להשתמש בשם דסילו למטרות עסקיות לגיטימיות, ובמקום זאת התכוון לייצר השקעות לתוך חברות מעטפת.

 

 

נועם יוסיפידס מנכ"ל וונטייז נועם יוסיפידס מנכ"ל וונטייז צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x