$
בורסת ת"א

לאחר צניחת המניה ב-35%, פיליפ פרוסט מזרים 75 מיליון דולר לאופקו

לאחר סערת כתב האישום על הרצת המניות, חברת הביומד מדווחת על גיוס במניות ובמזומן של 150 מיליון דולר. אופקו, שבשליטת פרוסט, שרפה 74 מיליון דולר מתחילת השנה. ללא הזרמת המזומנים חברת הביומד הייתה קרובה להערת "עסק חי"

דרור רייך 22:4311.11.18

המשקיעים של אופקו לא אהבו את הדילול וכנראה גם את הדוחות הכספיים, שאמנם הראו צמצום בעלויות אך המשך של ההפסדים והפילו את מניית החברה ב־11% בוול סטריט ביום שישי ובת"א היום. אופקו חשפה בדוחותיה הכספיים כי ב־8 בנובמבר היא הבטיחה לעצמה הון של 150 מיליון דולר. הכסף מורכב מהנפקת מניות פרטיות רגילות בהיקף של 92.5 מיליון דולר וקו אשראי של 60 מיליון דולר. אופקו נסחרת לפי שווי שוק של 1.73 מיליארד דולר.

 

 

 

המניות נמכרו במחיר של 3.5 דולר וקו האשראי במידה ותשתמש בו, יישא ריבית של 10% לחברה. אופקו מגלה כי 70 מיליון דולר מתוך סכום רכישת המניות שייכת למקורב לבעל השליטה, פיליפ פרוסט, שהיה בעברו יו"ר חברת טבע.

מה דעתך על מניית אופקו:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בדוחות הכספיים לרבעון השלישי, אופקו צמצמה את הפסדיה ב־23% ל־27.7 מיליון דולר לעומת 35.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הפסדי החברה מתחילת השנה ועד סוף חודש ספטמבר עמדו על 77 מיליון דולר, ירידה של 10 מיליון דולר מהפסדיה בתקופה המקבילה אשתקד, אז הם עמדו על 87 מיליון דולר. הכנסותיה של אופקו ברבעון נשארו כמעט זהות לאלו של הרבעון השלישי ב־2017, ועמדו על 202.8 מיליון דולר לרבעון השלישי השנה, עלייה קלה של כ־2 מיליון דולר מ־200.9 מיליון דולר ברבעון השלישי ב־2017

 

אופקו שורפת מזומנים בקצב גבוה, 22 מיליון דולר ברבעון השלישי וקצב של 74 מיליון דולר ב־9 החודשים הראשונים של השנה. כתוצאה מכך, יתרות המזומן של החברה הגיעו לשפל של 44 מיליון דולר בסוף הרבעון הנוכחי. ללא תזרים המזומנים מפרוסט, ייתכן ואופקו הייתה יכולה לקבל הערת עסק חי - שכן היא לא תוכל לממן את פעילותה עם המזומנים שברשותה בשנה הקרובה.

 

צמצום ההפסדים של אופקו נובע בחלקו מצמצום ההוצאות והעלויות של החברה ב־74 מיליון דולר לשלושת הרבעונים הראשונים. אלה עמדו על 849.6 מיליון דולר, מתוכן עלויות הרבעון השלישי לבדן צומצמו בכ־10 מיליון דולר ועמדו על 283.3 מיליון דולר.

פיליפ פרוסט, בעל השליטה באופקו פיליפ פרוסט, בעל השליטה באופקו צילום: בלומברג

 

 

אופקו, שמשקיעה בחברות מחקר ופיתוח בתחומי הביו־פארמה והדיאגנוסטיקה, רשמה הפסד של 5 סנט למניה ברבעון לעומת הפסד של 6 סנט למניה ברבעון השלישי ב־2017. האנליסטים חזו הפסד של 8 סנט למניה בכך עומד ההפסד המצטבר למניה למלוא תשעת החודשים הראשונים של השנה על 14 סנט למניה לעומת 16 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד.

 

התמודדות עם כתבי אישום

 

במהלך הרבעון השלישי, התמודדה החברה עם כתב אישום פדרלי מטעם רשות ני"ע האמריקאית (SEC) נגדה ונגד המנכ"ל שלה, פיליפ פרוסט. כתב האישום התמקד בחשד לביצוע מניפולציה במחירי מניות לאורך כחמש שניםת ומייחס לפרוסט ולחברה הרצת מניות תמורת מכירת מניות ב־1.1 מיליון דולר. כמו כן, מניית החברה התרסקה ב־35% לאחר הודעת SEC כי הגישה לבית משפט פדרלי במנהטן תביעה אזרחית נגד קבוצה של 10 משקיעים. בין הנתבעים, מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט, לשעבר יו"ר טבע ואיש העסקים בארי הוניג. התביעה הוגשה גם נגד 10 חברות נוספות.

 

לאחר חשיפת הפרשה היה חשש כי הבורסה בת"א תוציא את מניית החברה מהמדדים בהם היא נסחרת עד לקבלת הבהרות מהחברה. מדובר במדדי ת"א 35, 125, ביומד, גלובל בלוטק, טק עילית ורימון, אך האיום הוסר לעת עתה. בינתיים, מספר משרדי עורכי דין בארה"ב מבקשים ממי שרכש את מניות אופקו בין התאריכים ה־26 בספטמבר 2013 לבין ה־7 בספטמבר 2018, ליצור עמם קשר בכדי להגיש תביעה ייצוגית נגד החברה. החשד הוא גם באופן אישי נגד פרוסט, על שפעל לכאורה בשיטה של פמפום מחירן של מספר מניות ומכירתן ברווח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x