$
בורסת ת"א

השופט בניו יורק קבע שעדותו של אטרקצ'י "לא מהימנה"

קבוצת המשקיעים יו טרנד, שותפים של אאורה במלון דירות בניו יורק, תבעה אותה בטענה שסייעה לגזילת 3.7 מיליון דולר על ידי גורם שלישי. השופט: "המנכ"ל בעדותו ניסה להצדיק את חוסר המעש של אאורה בתקופה שבמהלכה שלטה בנכס"

צלי גרינברג 08:2505.11.18

בית המשפט העליון של ניו יורק מצא כי מנהלי אאורה אינם מהימנים, וכי החברה אחראית לגזילת כספים (looting) שנעשתה תקופה מסוימת מקופת מלון דירות בעיר, שבו החזיקה אאורה במשותף עם קבוצת משקיעים ועם גורם שלישי.

 

השופט צ'ארלס אי. ראמוס, מהחטיבה המסחרית בבית המשפט העליון של ניו יורק, קבע כי עדותם של יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל חברת הנדל"ן המחזיק ב־60% ממניותיה; של עו"ד מיכאל קליינר, יו"ר אאורה, נשיא בית הדין של הליכוד וח"כ לשעבר; ושל יוחאי אבטן, סמנכ"ל הכספים לשעבר של החברה ולשעבר חשב במועצה להסדר הימורים בספורט, אינה מהימנה.

 

על אטרקצ'י כתב השופט כי הוא "מסר עדות לא מהימנה, בניסיון להצדיק את חוסר המעש של אאורה לאורך התקופה שבמהלכה היא שלטה בנכס". עוד ציין השופט כי היה צורך למחוק חלק ניכר מעדותו הראשית של המנכ"ל.

 

השופט התאכזב מההתחמקות, הסירוב לספק תשובות ישירות, חוסר העקביות וחוסר המהימנות הכללי של קליינר, והוסיף כי הוא "נתן תשובות מתחמקות, שעמדו בסתירה לראיות, להצהרות קודמות ואפילו לעדות הראשית שלו עצמו".

 

יעקב אטרקצ'י יעקב אטרקצ'י צילום: ראובן קופצ'ינסקי

 

אטרקצ'י ירש את השותפות

אאורה, שמתמקדת בהתחדשות עירונית, נסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 409 מיליון שקל. התביעה שבה היא מעורבת היא חלק מסכסוך מתמשך בינה לבין קבוצת משקיעים שהתאגדה בשותפות מוגבלת, בשם יו טרנד ניו יורק. זוהי קבוצת משקיעים ישראלים, שהתאגדה ב־2009 להשקעה במלון הדירות. הקבוצה היא אחד ממועדוני המשקיעים שאיגד סביבו נפתלי מנדלוביץ', שהתאבד ב־2012. בשנים 2011-2009 העבירה השותפות כספים כהלוואות לטובת רכישת והפעלת מלון הדירות. שני הצדדים החזיקו בו יחד עם גורם שלישי. בשנת 2012 נכנס אטרקצ'י לאאורה וירש את הנכס, כמו גם את השותפות עם יו טרנד.

 

ב־2015 נמכר המלון ב־27 מיליון דולר. לטענת יו טרנד, אטרקצ'י, אבטן וקליינר אילצו לכאורה למכור את המלון בשווי הנמוך משווי השוק שלו ב־4 מיליון דולר, סייעו לכאורה לגזילת 3.7 מיליון דולר על ידי גורם שלישי מקופת החברה שהחזיקה וניהלה את הנכס, והסבו לכאורה נזקי ריביות עודפות של 1.9 מיליון דולר. בסוף 2016 קבע בית המשפט בניו יורק כי כספי מכירת המלון יועברו ליו טרנד. בדו"ח לשנת 2017 טענה החברה כי נתבעה בארה"ב בסכום כולל של 60 מיליון דולר; כי באי כוחה בארה"ב מעריכים שהסיכון לאישור התביעות נגדה נמוך; וכי החשיפה הקיימת אינה בסכומים מהותיים.

 

כעת בית המשפט מצא את אאורה אחראית למלוא נזקי הריביות העודפות שהמלון נאלץ לשאת, ולמשך תקופה - עד 3 באוקטובר 2012 - גם לכספים שגזל הצד השלישי מקופת המלון. לפיכך פסק השופט כי אאורה תשלם ליו טרנד 1.99 מיליון דולר עבור הריביות העודפות ו־289.7 אלף דולר על חלקה באחריות לגזל קופת המלון. שני אלה מסתכמים ב־2.28 מיליון דולר.

 

אאורה ציינה כי לפי באי כוחה בארה"ב, יש לבצע התאמות בחישוב נזקי התובעים ולחלק את הסכום שנקבע בינה לבין גורמים נוספים, כך שהיא תידרש לשלם בסך הכל 1.3-1 מיליון דולר. התובעים מנגד טוענים כי התאמות הריביות לסכומים שנפסקו כמעט יכפילו אותם ל־4 מיליון דולר.

 

מערכה בהמשכים

עו"ד חגי אשלגי, מייצג השותפות בהליכים בישראל, אמר ל"כלכליסט": "המערכה האינטנסיבית של השותפות ואאורה נמשכת שנים. כ־200 שותפים בשותפות החליטו להגן על זכויותיהם בנחישות, וצעד אחר צעד צדקתם מוכחת בפסקי דין מפורטים".

 

מאאורה נמסר: "מדובר בניצחון משפטי לאאורה בתביעת מופרכת שהגיש נגדה שותף לשעבר מתקופת הבעלות הקודמת. התביעה על 60 מיליון דולר נדחתה כמעט במלואה ועל החברה לשאת בכמיליון דולר בלבד. החברה סבורה שעל חברת הביטוח לכסות סכום זה. אמינות נושאי המשרה בחברה לא הוטלה בספק".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x