$
בורסת ת"א

חלום האקזיט ההוליוודי של וונטייז התרסק סופית

אחרי אינסוף דחיות בעסקה למכירת וונטייז לאולפני דסילו תמורת 50 מיליון דולר, הגיעה תביעה של CBS נגד צ'ארלס הנסלי, בעל השליטה באולפנים. היום האסימון נפל גם בוונטייז והמכירה בוטלה

חזי שטרנליכט 21:1104.11.18

בסרט הזה כבר אין הפי אנד. חברת וונטייז המספקת שירותי וידאו לפי דרישה, דיווחה היום על ביטול מיידי של ההסכם לרכישת השליטה בה על ידי אולפני דסילו מהוליווד. את ביטול העסקה, שנחתמה במרץ השנה, תולה וונטייז בתביעה שהגישה רשת CBS האמריקאית נגד צ'ארלס הנסלי ואולפני דסילו.

 

יו"ר ומנכ"ל וונטייז, נועם יוספידס, אמר היום ל"כלכליסט" כי "העסקה במקור נועדה להכניס שותף אסטרטגי שהיינו שמחים ונראה לנו מצוין להכניס לחברה. זו נראתה עסקה טובה כלכלית גם במישור בעלי המניות, גם מעבר לכל הדחיות שהיו בביצוע העסקה. כרגע בגלל מידע חדש שנכנס על התביעה של CBS זו נראית לנו הרפתקה לא נכונה לחברה. להכניס בעלי מניות מהותי, שלא ברור מי שעומד מאחוריו, אז עדיף לחפש שותפים אסטרטגיים אחרים. אנחנו צריכים לחשוב על החברה והמשקיעים. מבחינת ההסכם עם דסילו אין בעיה. יש לנו ערבויות אישיות ויש בטוחות. אנחנו שוקלים ובוחנים מה נעשה ברמה האישית כדי להיפרע".

 

העסקה למכירת השליטה בוונטיז לאולפני דסילו נחתמה ב־18 במרץ, וגילמה לאחזקות בעלי השליטה – נועם יוספידס (25.6%), סלומון דין (11.99%), אורן לוי (8.97%) ודניאל סלומון (6.98%) – שווי של 50 מיליון דולר, פי 6 מהשווי של וונטייז ערב העסקה. ביום שלאחר הדיווח על העסקה זינקה המניה ב־82%, לשווי של 80 מיליון שקל, אולם מאז היא רק מתרסקת וכבר איבדה 85% מערכה, לשווי שוק של 23 מיליון שקל, פחות משווייה ערב חתימת העסקה.

 

לדברי יוספידס, לאורך כל החודשים שחלפו מאז חתימת העסקה "בדסילו הראו כל הזמן סימני רצינות. נתנו תחושה שרוצים את החברה והעבירו תמורה חלקית כשאמרנו להם שהעיכוב בהשלמת העסקה מתמשך יותר מדי זמן. אני מאמין שהם עדיין רוצים, אבל הם כנראה מסובכים עם CBS וייקח להם הרבה זמן לצאת מהדבר הזה". בדיווח של וונטייז לבורסה נאמר עוד כי "לאור ההאשמות החמורות כנגד דסילו ובעל השליטה בה, כפי שבאו לידי ביטוי בפרסומים ובהליכים, הודיעו בעלי השליטה (של וונטייז) כי החליטו שלא לצרף את דסילו כבעלת מניות מהותית בחברה, וכן כי הם בוחנים את צעדיהם בעניין תביעת הנזקים כנגד דסילו בגין הנזקים שגרמה להם לרבות בדרך של מימוש הבטוחות והערבויות שניתנו להם לביצוע העסקה".

 

נועם יוסיפידס נועם יוסיפידס צילום: שרון ברקת

אולפני דסילו הוקמו בשנות החמישים והיו אחראים אז להפקות מפורסמות מאוד בהוליווד. שם האולפנים היה חיבור של שמות של שני כוכבים: דסי ארנאז ולוסיל בול, שני כוכבי הסדרה I love Lucy. בשנות החמישים והשישים הפיקו אולפני דסילו גם את סדרת הקאלט "מסע בין כוכבים" (Star Trek) וגם את הסדרה המפורסמת לא פחות, "משימה בלתי אפשרית" (Mission: Impossible). אלא שפעילות האולפנים ההיא הופסקה עוד בשנות השישים, וכיום הגוף שמחזיק בזכויות לספריית הסדרות הטלוויזיוניות היא רשת CBS האמריקאית. בגלגולם הנוכחי, אולפני דסילו שייכים לחברת הפקה פרטית של צ'ארלס הנסלי, שאותו מאשימה CBS בתביעה כי הוא מנסה להוליך שולל משקיעים תמימים וכי הוא עושה זאת, בין היתר, תוך שימוש בשמם של אולפני דסילו.

 

לוונטייז יש פלטפורמה טכנולוגית מתוחכמת פרי פיתוחה הכוללת מערכת לאספקת שירותי וידאו לפי דרישה (VOD) שאותם היא מוכרת ללקוחות ביתיים, ובנוסף היא מוכרת את הטכנולוגיה ללקוחות עסקיים, בעיקר יצרני סטרימרים וחברות להפצת תוכן. בפברואר השנה היא חתמה על הסכם עם יצרן הסטרימרים האמריקאי Roku Roku שיפיץ את שירותי וונטייז בפורמט הפרסום הממוקד (Adressable TV). ל־Roku Roku כ־19 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש, רובם בארה"ב הצופים בכמיליארד וחצי שעות וידיאו בחודש. לחברה גם פעילות ברוסיה, בברזיל ובמדינות נוספות. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x