$
בורסת ת"א

בזמן שהשוק יצא לנופש, ענף ההשתלמות רתח

יותר משליש מתשואת 2018 הושג באוגוסט: קרנות ההשתלמות רשמו מתחילת השנה תשואה ממוצעת של 3.2%, מתוכה 1.2% באוגוסט. אנליסט הוביל עם 1.85% ומגדל ניצבה בתחתית, עם 0.75% בלבד

חזי שטרנליכט 08:0309.10.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

חופשת הקיץ לא השפיעה לרעה על תשואות קרנות ההשתלמות באוגוסט, להפך. נראה שדווקא חוסר ההתערבות בתיקי ההשקעות עשה את שלו: בתי ההשקעות וחברות הביטוח נהנו מחודש חיובי בשווקים, שתורגם לתשואות מרשימות למדי. התשואה הממוצעת לקרנות ההשתלמות הבולטות היתה 1.2%. מתחילת השנה התשואה הממוצעת שהניבו קרנות ההשתלמות עמדה על 3.2%. כלומר, חודש בודד היווה יותר מ־37% מהתשואה שהניבו הקרנות בתקופה זו.

התשואה הגבוהה ביותר היתה של אנליסט, שקרן ההשתלמות הגדולה ביותר שלו במונחי נכסים, אנליסט השתלמות כללי, השיאה 1.85% באוגוסט. במקומות השני והשלישי ניצבים בתי ההשקעות ילין לפידות ואלטשולר שחם, שקרנות ההשתלמות שלהם השיאו 1.38% ו־1.3% בהתאמה באוגוסט.

 

 

 

 

בתחתית הטבלה בביצועי אוגוסט נמצאות ארבע חברות הביטוח הגדולות. במקום האחרון משתרכת מגדל, עם תשואה של 0.75% למגדל השתלמות כללי. הקדימו אותה הראל, עם תשואה של 0.95% בהראל השתלמות כללי, מנורה עם 0.97% וכלל ביטוח עם 1%.

 

       צילום: שאטרסטוק

                   

 

כשבוחנים את הנתונים מתחילת השנה התמונה משתנה. מגדל, שעברה חודש חלש באוגוסט, ניצבת במקום השלישי עם תשואה של 3.45%. למקום הראשון בתשואה המצטברת לשמונת החודשים מתחילת השנה הגיע בית ההשקעות אקסלנס, ולשני - הלמן־אלדובי, שרשמו תשואות של 3.59% ו־3.5% בהתאמה.

 

לא בקצב של האמריקאים

 

"באוגוסט נהנינו מהעלייה במחירי המניות בישראל ובארה"ב, מעליית המחירים באגרות החוב הקונצרניות בישראל וממשקל חסר לאירופה ולשווקים המתעוררים", הסביר נועם רוקח, סמנכ"ל ההשקעות באנליסט. לדברי רוקח, "הכלכלה האמריקאית במצב מצוין, בעוד הנתונים השוטפים באירופה ובסין בינוניים למדי.

 

"השווקים מפנימים שהריבית בארה"ב תעלה עד ל־3% במהלך 2019, וריבית גבוהה מזו תלויה גם בצמיחה בשאר העולם ולכן נראית פחות סבירה כעת. שוקי המניות מתמודדים עם ריבית אלטרנטיבית נאה שמציעות איגרות החוב, ועם התמחור הלא זול של מניות הטכנולוגיה. יידרש לשוק קצת זמן למצוא את שיווי המשקל החדש".

 

באשר לריבית בישראל, רוקח העריך כי זו עשויה לעלות בחודשים הקרובים, "אך זה לא יהיה בקצב שדומה לזה שבארה"ב. הנתונים השוטפים שלא קשורים לטכנולוגיה מתמתנים מעט, ושער החליפין יתקשה לעמוד בריבית גבוהה. כמו כן, באירופה העלאת ריבית לא נראית באופק".

 

תיקון באפיק הקונצרני

 

ליאור יוחפז, סמנכ"ל השקעות גמל ופנסיה בהלמן־אלדובי, ציין כי אוגוסט נתפס בעיניו כחודש ישראלי מאוד. לדבריו, מדדי המניות המקומיים עלו בין 5.5% ל־ 7.3%, בעוד מדד S&P 500 עלה בכ־3% ומדדי המניות באירופה ירדו ב־3% ויותר. גם שוק האג"ח הקונצרניות, הוסיף יוחפז, "תיקן את הירידות של החודשים האחרונים ורשם עלייה של כ־1% במדדים העיקריים וסביב ה־2% בדרוגים הנמוכים יותר".

 

להערכתו, "הנתונים הכלכליים ממשיכים להיות חזקים מאוד בארה"ב, שיעור האבטלה נמצא ברמות הנמוכות זה 48 שנה, הצמיחה בשיא וסקרי הציפיות ברמות הגבוהות של השנים האחרונות. התמונה הכלל־עולמית קצת מורכבת יותר, ואותות מלחמת הסחר ניכרים, אך השוק עדיין לא פנה לפתרון קיצוני".

בנוגע לסביבת הריבית העולה ציין יוחפז: "העלאת ריבית אמנם מסמנת סיום מחזור כלכלי, אך סיום זה יכול להיות הדובדבן שעל הקצפת - צמיחה גבוהה עם ריבית שמתחילה לעלות, אך עדיין ברמה נמוכה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x