$
בורסת ת"א

החיסון האישי לסרטן של ניאון מגיע לנאסד"ק לפי שווי של 450 מיליון דולר

חברת הביומד, שמפתחת חיסון מותאם אישית לסרטן שמבוסס על תאים משהוצאו מגידולים סרטניים, גייסה 100 מיליון דולר לפי שווי של 450 דולר והחלה להיסחר אתמול בנאסד"ק. המניה שהונפקה במחיר של 16 דולר איבדה מעט משווייה עם פתיחת המסחר

דרור רייך 07:0028.06.18

ניאון תרפיוטיקס, אחת מחברות הפרוטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה (כת"ב) גייסה 100 מיליון דולר לפי שווי שוק של 450 מיליון דולר, והחלה להיסחר אתמול בבורסת נאסד"ק תחת הסימול NTGN ואיבדה מעט משווייה בתחילת המסחר. ניאון הנפיקה 6.25 מיליון מניות במחיר של 16 דולר למניה. תמורת ההנפקה עשויה לגדול אם החתמים יממשו אופציה בת 30 יום שקיבלו לרכישת עד 937,500 מניות רגילות נוספות באותו המחיר.

 

ניאון שגייסה 70 מיליון דולר בסבב גיוס שני בינואר, פועלת בתחום החיסון המותאם אישית שתוקף את המוטציות הנוצרות על ידי גידולים סרטניים באמצעות שימוש בחלבונים שנלקחים מהגידול של החולה. ניאון עדיין נמצאת בשלב הניסויים הראשון לטיפול במלנומה, והיא מפתחת גם, בשיתוף פעולה עם ענקיות הפארמה מארק ו־BMS, מוצרים לטיפול בסוגי סרטן נוספים.

 

שני הסבבים של בלווטניק

 

כת"ב מבית כלל תעשיות (48.6%) מחזיקה ב־4% ממניות ניאון ושווי האחזקה שלה זינק בעקבות ההנפקה ל־18 מיליון דולר אל מול השקעה של 5 מיליון דולר באוקטובר 2015. לן בלווטניק, בעל השליטה בכת"ב השקיע אישית בניאון 15 מיליון דולר בשני סבבים (באוקטובר 2015 ובינואר 2017) וכעת השקעה הזו שווה 36 מיליון דולר.

 

 

לן בלווטניק לן בלווטניק

 

ניאון תרפיוטיקס התחילה למעשה מסוג של תרומה של לן בלווטניק למרכז הרפואי Dana Farber Cancer Institute במטרה לפתח טכנולוגיה חדשה להילחם בחזרה של מחלת הסרטן, שלעיתים קרובות, אף שמצליחים לרפא אותה, היא חוזרת בצורה של מוטציה. ניאון לוקחת את הגידול שהוסר בפעם הראשונה ומפתחת ממנו חיסון מותאם אישי. בניסוי שערכה ב־10 חולים בסרטן העור, לאחר קבלת הזריקה המחלה לא חזרה במשך שלוש שנים בעוד שהזמן הממוצע לחזרת המחלה ללא הטיפול הוא 4 חודשים.ניאון עושה כעת ניסויים בעוד ארבעה סוגי סרטן, כאמור, סרטן העור, סרטן הריאות, סרטן של שלפוחית שתן וסרטן השד, סוגי סרטן שבהם שיעור החזרה של המחלה בצורת מוטציה הוא גבוה.

 

זריקה ב־200 אלף דולר

 

על פי החברה הטיפול הסופי יהיה בזריקה חד־פעמית מותאמת אישי בעלות של 220-200 אלף דולר. מדובר בטיפול זול משמעותית מאלה הקיימים בשוק כמו זה של קייט פארמה ונוברטיס שמוערכים בכ־300 אלף דולר. עוד לפני ההנפקה לניאון היו 60 מיליון דולר בקופתה, וקצב שריפת המזומנים שלה עומד על 3-2 מיליון דולר בחודש. החברה מעסיקה 100 עובדים ואין לה הכנסות ממכירות אך שיתופי הפעולה שהיא מבצעת מכניסים לקופתה מיליונים בודדים בשנה.

 

מאז הקמתה ניאון גייסה 150 מיליון דולר ושרפה 110 מיליון דולר. כת"ב מחזיקה ישירות בתשע חברות מתחום הביוטכנולוגיה, בהן מדיוונד שמתמחה בתחום ריפוי הפצע ונסחרת בנאסד"ק, גמידה־סל, המפתחת טיפולים להשתלות מח עצם, וכן ביוקיין וביוקנסל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x