$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

בורסת מילאנו איבדה 1.8% אחרי כישלון הרכבת הממשלה

רה"מ המיועד קונטה הודיע כי הוא מוותר על מלאכת הרכבת הממשלה - בחירות חדשות צפויות באיטליה; פרנקפורט ופריז ירדו ב-0.4%; בבורסות לונדון וניו יורק לא התקיים מסחר בעקבות חג

כתבי שוק ההון 18:3428.05.18
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500 פוטסי קאק דאקס ניקיי שנגחאי האנג סנג

 

לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

18:30 - הבורסות באירופה חתמו את יום המסחר באדום. בורסת מילאנו בלטה לשלילה עם ירידה של 1.8% אחרי כישלון הרכבת הממשלה (ראו הרחבה מטה). בורסת פרנקפורט ירדה ב-0.4 כמו בורסת פריז. הנפט נסחר בירידות של 1.5% על רקע דיווחים מכיוונם של סעודיה ורוסיה כי ישובו להגביר את תפוקת הנפט.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

16:00 - "גם אם ממשלת איטליה החדשה תממש רק חלק מהבטחותיה זה עלול להעמיד אותה די מהר על סף ההחלטה על יציאה מגוש היורו", כך כותב הכלכלן הראשי של מיטב דש אלכס זבז'ינסקי בסקירתו השבועית.

 

"עוד לפני פרוץ המשבר האחרון, הפער בין הריבית הצפויה על החוב לבין הצמיחה הצפויה בשנים הקרובות באיטליה היה צפוי להיות הגבוה ביותר במערב, מה שתומך בהמשך עליית היחס חוב לתוצר. העלייה בתשואות של האג"ח האיטלקיות שכבר התרחשה, מחמירה מצבה עוד יותר. איטליה עומדת מפני צרכי מימון מאוד גדולים בשנים הקרובות. בכל אחת מהשנים 2019-2021 ממשלת איטליה אמורה למחזר כ-200 מיליארד יורו אגרות חוב שבאות לפדיון. צורכי הגיוס בשנים 2018-20 מהווים כשני שליש מהתמ"ג האיטלקי. רק ארה"ב ויפן צריכים לגייס יותר במונחי תמ"ג", כתב.

 

15:00 - הנפט נסחר בירידות של 1% כאשר מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 75 דולר ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 66 דולר.

 

13:15 - הראל פיננסים: "תמונת המקרו והנתונים הכלכליים ממשיכים לתמוך בביצועי השווקים, כאשר הדו"חות הכספיים ממשיכים להעיד על איתנות החברות. יחד עם צמיחה חזקה, אך לא מדי, ואינפלציה שנמצאת סה"כ תחת שליטה משאירים את צפי העלאת הריבית בעולם ממותן, לאחר שהשבוע ראינו גם את הציפיות לעליית ריבית בארה"ב יורדים".

 

12:15 - ירידות בבנקים באיטליה (ראו עדכון מוקדם על המשבר הפוליטי): אינטסה סאנפואלו (Intesa Sanpaolo) יורד ב-1.3%; יוניקרדיט (UniCredit SpA) יורד ב-1%; (יוניאונה די באנשי) Unione di Banche Italiane יורד ב-2.2%; בנקו בי.פי.אם (Banco BPM) יורד ב-2%;  בנקה פיקולו (Banca Piccolo Credito) יורד ב-5%  

  

 צילום: בלומברג

 

11:30 - הירידה במחירי הנפט ממשיכה לדחוף את מניות התעופה: לופטהאנזה עולה ב-2.7% בהמשך לעלייה של 1.8% ביום שישי, אייר פראנס עולה ב-1.3% בהמשך לעלייה של 2% בשישי.

 

10:30 - המסחר באירופה נפתח, ללא הבורסה של לונדון שבחופשת חגיגות האביב. מדד דאקס של פרנקפורט עולה ב-0.5%, קאק הפריזאי עולה ב-0.4%, הבורסה של מילאנו עולה ב-0.51% על רקע החלטת הנשיא שלא לאשר את מועמד הפשרה ראש הממשלה המיועד ג'וזפה קונטה.   

 

עוד בשווקים: היורו עולה ב-0.4% ל-1.169 דולר; הנפט מסוג ברנט יורד ב-1.2% ל-75.5 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-1.6% ל-66.8 דולר לחבית; בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-0.1%, שנגחאי ירד ב-0.2%; הבורסות בניו יורק לא יפעלו היום כאמור (בעדכון מוקדם) בשל חופשת יום הזיכרון.

 

הבורסה במילאנו הבורסה במילאנו צילום: בלומברג

 

9:30 - סופטבנק נסוגה מהמגעים על השקעה בענקית ביטוחי המשנה השוויצרית סוויס רה (Swiss Re). כך מודיעה הבוקר חברת הביטוח. המגעים בין הצדדים נמשכו חודשים ולפי דיווחים בוול סטריט גו'רנל בשלב מסויים דובר אף על רכישה של כשליש מסוויס רה (החברה עצמה מסרה בחודש שעבר עדכנה כי המגעים הם על 10%) אך בסופו של דבר כאמור השיחות לא הבשילו להסכם.

 

8:20 - הזהב יורד בפתיחת השבוע והוא שוב מוצא עצמו מתחת לסף ה-1,300 דולר. החוזה יורד ב-0.5% ונסחר ב-1,297.80 דולר לאונקיה.

 

7:45 - השווקים הבינלאומיים נכנסים היום לשבוע מסחר חדש בהרכב חסר: בניו יורק לא יתקיים היום מסחר בשל יום הזיכרון ובבורסה של לונדון גם כן לא תתקיים פעילות, בשל חגיגות האביב. בשווקים של אסיה נרשמת הבוקר מגמה חיובית - ניקיי ושנגחאי עולים ב-0.2%, האנג סנג עולה ב-0.5%. 

 

הנפט ממשיך לסגת, על רקע הציפיות להחלטה קרובה  של קרטל אופ"ק ורוסיה על העלאת התפוקה - הברנט יורד ב-1.9% ל-75 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-2.5% ל-66.2 דולר לחבית; בשוק המטבעות - הדולר-ין יציב, ב-109.4 ין לדולר, היורו עולה ב-0.5% ל-1.171 דולר.   

 

עוד ברקע למסחר היום, המשבר הפוליטי באיטליה: אתמול פוצצו המגעים להקמת ממשלה חדשה באיטליה לאחר שהנשיא סרג'ו מטראלה סירבה לאשר את מינויו של ראש הממשלה המיועד ג'וזפה קונטה לתפקיד שר האוצר, הכלכלן פאולו סבונה. הנשיא נימק את ההחלטה בהתנגדותו של סאבונה לגוש היורו. שתי המפלגות האנטי ממסדיות, תנועת 5 הכוכבים ומפלגת הלגה, נטשו במחאה את המגעים על הקמת ממשלה. לפי דיווחים בתקשורת העולמית, הנשיא פנה לקרלו קוטארלי, בעברו בכיר בקרן המטבע הבינ"ל, וביקש ממנו לעמוד בראש ממשלה זמנית עד לפיתרון המשבר הפוליטי והחוקתי.  

 

ג'וזפה קונטה. הממשלה שהציג לא אושרה על ידי הנשיא ג'וזפה קונטה. הממשלה שהציג לא אושרה על ידי הנשיא צילום: איי פי

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x