$
בורסת ת"א

בזכות המאגרים שכבר לא בבעלותה: עלייה של 12% ברווחי דלק קידוחים

השותפות המחזיקה בתמר ובלווייתן נהנתה ברבעון הראשון מתמלוגים של 48 מיליון דולר ממאגרי כריש ותנין שמכרה לאנרג'יאן; לתוצאות תרמה גם עלייה של 2% במחיר הגז, ל-5.45 דולר ליחידת אנרגיה

ליאור גוטמן 11:5616.05.18

ירידת האחזקות במאגר תמר צמצמה את הכנסות דלק קידוחיםברבעון הפותח של 2018. השותפות המחזיקה ב-22% ממאגר תמר וב-45% ממאגר לוויתן רשמה בשלושת החודשים הראשונים של השנה הכנסות של 106.6 מיליון דולר - לעומת 145 מיליון דולר ברבעון המקביל.  

 

הירידה נובעת מדילול אחזקותיה של דלק קידוחים במאגר תמר, בעיקר מעקבות מכירת זכויות לתמר פטרוליום - בסך הכול ירדה השותפות לאחזקה של 22% בתמר כאמור, בהשוואה ל-31.25% ברבעון המקביל.

 

מה דעתך על מניית ניו-מד אנרג יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

סיבה נוספת לירידה בהכנסות נוגעת לעלייה בסכום התמלוגים. בינואר האחרון הכריזה דלק על הגדלת תמלוג העל, זאת לאחר שכיסתה את ההלוואות שנטלה לפיתוח המאגר.

 

לפיכך, סכום התמלוגים ששילמה דלק קידוחים בשנה שעברה על אחזקה של 31.25% במאגר תמר היה 22.7 מיליון דולר, ואילו עתה, עבור אחזקת מאגר שהתכווצה בכ-30%, דלק קידוחים משלמת כ-21.3 מיליון דולר. במילים אחרות - דלק מכרה קרוב לשליש מאחזקותיה בתמר לידי תמר פטרוליום, אבל סכום התמלוגים שהיא משלמת ירד בשיעור זניח יחסית של 6%.

 

למזלה של דלק קידוחים, מחיר הגז ממשיך לעלות, פועל יוצא של התייקרות סל הדלקים בעולם והצמדות חוזה חברת החשמל, שמחזיק יותר מחצי מהכנסות. לפי הדו"ח הנוכחי, מחיר הגז הממוצע בעסקאות בישראל הגיע ל-5.45 דולר ליחידת אנרגיה - עלייה של כ-2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

מחיר הקונדסנט (תוצר לוואי של הפקת הגז שמשמש כחומר גלם לזיקוק דלקים) התייקר פי כמה, ומחירו ברבעון הראשון של 2018 היה 50.4 דולר לחבית, עלייה של כ-9% לעומת מחיר חבית קונדסנט ברבעון הראשון של 2017.

 

במקביל, דלק נהנתה מהכנסות מימון בסכום של כ-48.4 מיליון דולר שנרשמו לאחר ההחלטה לפתח את מאגרי כריש ותנין. במסגרת מכירת מאגרים אלה לאנרג'יאן היוונית שולב סעיף הסכמי לפיו כל הפקה מהמאמריםתזכה את דלק בשיעור תמלוגים קבוע.

 

מאחר שאנרג'יאן הכריזה רשמית על פיתוח המאגר, חתמה על חוזי גז שונים ואף החלה ברכישת ציוד, דלק קידוחים מייחסת את ההתקדמות באפשרות ליהנות מהכנסות שונות. התרמה של סעיף זה סייעה לדלק קידוחים לסכם את הרבעון עם עלייה לש 12% ברווח הנקי - שעמד על 88.3 מיליון דולר. 

 

עוד מדווחת דלק קידוחים שפרויקט לוויתן נמצא כבר בשלבי פיתוח מתקדמים שכוללים את סיום 4 הבארות האמורות להפיק את הגז. למעשה, הפרויקט מתקרב לרף ה-50% פיתוח.

 

 

קידוח תמר קידוח תמר צילום: אלבטרוס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x