$
בורסת ת"א

כיל יוצאת למהלך מחזור חוב בהיקף של 800 מיליון דולר

החברה מעוניינת לנצל את המצב של פער נמוך בין ריבית גבוהה לארוכה - מציעה למחזיקים בסדרות חוב המיועד לפירעון בשנת 2024 חוב חדש וחלופי לתקופות של 20 ו-30 שנה

חזי שטרנליכט 12:0814.05.18

פחות משבוע לאחר שדיווחה על ירידה ביחס המינוף שלה, כיליוצאת למהלך של מחזור חוב בהיקף של 800 מיליון דולר. החברה תציע למחזיקים בסדרות חוב המיועד לפרעון בעוד שש שנים, חוב חדש וחלופי, לתקופות של 20 ו-30 שנה. היקף ותנאי האג"ח החדשות טרם נקבעו סופית.

 

מדובר בשילוב של שתי עסקאות והנפקה חדשה, המיועדת למוסדיים ישראלים ומוסדיים בחו"ל - ובכיל מקווים שאלה יגלו עניין בהצעה. אגרות החוב החדשות אינן מובטחות והן כוללות הצעת רכש במזומן לכל אגרות החוב הבכירות של החברה שנושאות ריבית של עד 4.5% ועתידות להיפרע בשנת 2024. אגרות החוב החדשות שיונפקו ירשמו למסחר 'רצף מוסדיים' בארץ, לאחר השלמת המהלך, צעד שיאפשר להם לסחור ביניהם.

 

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הסיבה למהלך נובעת מהרצון של כיל לנצל את ההזדמנות שנוצרה בשווקים הפיננסיים - כאשר הריבית קצרת הטווח נמוכה בפער לא גבוה מהריביות ארוכות הטווח. טווח הזמן הארוך יאפשר לכיל למחזר את החובות קצרי הטווח, בריביות נוחות יחסית.

 

כיל פרסמה ביום חמישי האחרון את התוצאות שלה לרבעון הראשון של 2018. ברבעון זה הוכרה רשמית מכירת עסקי בטיחות האש ותוספי השמן שהובילה לרישום רווח תפעולי חריג של 985 מיליון דולר, מול רווח תפעולי 116 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי המתואם, כלומר בנטרול האירועים החד פעמיים, עמד על 151 מיליון דולר וגדל בכ-30% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

סך החוב נטו של החברה עומד בתום הרבעון על 2.27 מיליארד דולר. בעקבות המכירה של עסקי האש, ירד יחס החוב ל-EBITDA לרמה של 2.3. לאחר שעמד על 3.1 בסוף 2016 ו-2.9 בסוף 2017. הגיוס החדש לא אמור לשנות את הסכום הכולל של חובות החברה וגם לא את היקפי המינוף שלה.

 

 

רביב צולר המנכ"ל הנכנס של כיל רביב צולר המנכ"ל הנכנס של כיל צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x