$
בורסת ת"א

עלייה של 7% ברווחי מזרחי טפחות ברבעון הראשון

עונת הדוחות הבנקאיים נפתחת: מזרחי טפחות מסכם את הרבעון ברווח של 343 מיליון שקל, לעומת 321 מיליון שקל ברבעון המקביל; הבנק יחלק דיבידנד של 137 מיליון שקל; הבנק עדכן על מגעים מקדמיים על מתווה הסדר בפרשת המס בארה"ב

רעות שפיגלמן 09:0308.05.18

מזרחי טפחות פותח את עונת הדוחות של הבנקים לרבעון הראשון של 2018: הבנק מסכם את הרבעון עם רווח של 343 מיליון שקל, בהשוואה ל-321 מיליון שקל ברבעון המקביל - עלייה של 6.9%. התשואה להון עמדה על 10.3%, מול 10.2% בשנת 2017. הבנק יחלק דיבידנד רבעוני של 137.2 מיליון שקל לפי מדיניות חלוקה של 40% מהרווח.  

הכנסות הריבית עלו ב-5.3% והסתכמו ב-1.08 מיליארד שקל. סעיף ההכנסות מעמלות והכנסות אחרות רשם עלייה קלה של 1.1% ועמד על 372 מיליון שקל. הפסדי האשראי גדלו ברבעון ביותר מ60% לסכום של 82 מיליון שקל והוצאות השכר עלו 16.8% ל-569 מיליון שקל. הסיבה לכך היא ההסכם הקיבוצי שנחתם עם ארגון העובדים בדצמבר 2017 והשפעת מנגנון 'הטייס האוטומטי'.

 

החקירה בארה"ב  

הבנק לא הגדיל את ההפרשה לצורך החקירה שמנהלות נגדו הרשויות בארה"ב בפרשת המס - וסכום ההפרשה בשל פרשה זו נותר על 46.1 מיליון דולר (ברבעון הקודם הפריש הבנק סכום נמוך של 1.8 מיליון דולר לצורך הפרשה). הבנק מציין כי משרד המשפטים האמריקאי (DOJ) הפנה אל הבנק בקשות לביצוע בדיקות נוספות, לרבות בענייני חשבונות נוספים אשר עשויים להיות רלוונטיים לחקירה, וכן להמציא מסמכים נוספים. 

 

כמו כן, במכתב מחודש אפריל הודיע משרד המשפטים כי יעביר לבנק טיוטת הסדר (Deferred Prosecution Agreemen) - הבנק מציין כי הוא מקיים מגעים מקדמיים עם נציגי ה-DOJ על מתווה אפשרי להסדר בחקירה אך "יחד עם זאת, טרם החל מו"מ לרבות לעניין ההשלכות הכספיות". בנק הפועלים מולו מתנהלת גם כן חקירה בארה"ב בפרשה דומה טרם קיבל הודעה כזו. עם זאת, פועלים הפריש סכום גבוה הרבה יותר לצורך הפרשה, 348 מיליון דולר - 79.5 מיליון דולר מהסכום הפורשו ברבעון הקודם, במסגרת פרסום הדוח השנתי.

 

החקירה עוסקת בחשדות לפיהן הבנק סייע בשנים קודמות ללקוחות אמריקאים שניהלו חשבונות במזרחי שוויץ לחמוק מתשלומי מסים לרשויות בארה"ב. מזרחי טפחות הוא הבנק היחיד מבין הבנקים בישראל שממשיך להחזיק פעילות בבנק בשוויץ, לאחר שיתר הבנקים סגרו בשנתיים האחרונות את פעילות הבנקאות הפרטית שלהם במדינה.

 

עסקת אגוד  

היום ייפגש מנכ"ל הבנק פרשר עם רשות ההגבלים העסקיים, לקראת הכרעת רשות ההגבלים על עסקת המיזוג בין מזרחי לבנק אגוד - המועד האחרון להחלטה הוא ב-17 במאי. ייתכנו פגישות נוספות בימים הקרובים אם הצדדים יראו בכך צורך. 

 

בחודש נובמבר חתם מזרחי טפחות על הסכם עם בעלי השליטה באגוד לבין מזרחי טפחות, על רכישת אגוד (מלואו - 100% מהמניות) לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר, במתכונת הבאה - רכישת מניות בעלי השליטה, נתח של 75%, ובמקביל פרסום הצעת רכשת לייתרת המניות תמורת שווי דומה לזה שנקבע בעסקה.

 

ההסכם אגוד-מזרחי נדרש לאישור רשות ההגבלים העסקיים וקיים ספק אם אכן יתקבל אישור שכזה. בעלי השליטה באגוד הם ישעיהו לנדאו (24.78%), יורשות דוד לובינסקי רות מנור ויעל אלמוג זכאי (סה"כ 22.86%), ובעלי מגדל שלמה אליהו (27.12%).

   

אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות אלדד פרשר מנכ"ל בנק מזרחי טפחות צילום: עמית שעל

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x