$
בורסת ת"א

הבנקים לא מוכנים לוותר לנתי סיידוף: יבקשו שישלים את העסקה לרכישת יורוקום

הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, נושי יורוקום, יבקשו היום מבית המשפט לאכוף על איש העסקים להשלים את העסקה. סיידוף ניסה לרכוש את יורוקום, אך נסוג מכך לפני כחודש

גולן חזני 07:5111.04.18

הבנקים הנושים של יורוקום תקשורת יבקשו היום (ד') מבית המשפט המחוזי בתל אביב לאכוף את עסקת רכישת יורוקום על איש העסקים נתי סיידוף. הבקשה תוגש במסגרת הדיונים בבבקשת הפירוק שהגישו הבנקים נגד יורוקום.

 

סיידוף ניסה לרכוש את יורוקום אך נסוג מכך לפני כחודש. לטענתו, השליטה האפקטיבית בבזק, שהיא הנכס העיקרי של יורוקום, עברה לדירקטוריון החברה.

בגלל הדיבידנד

 

אלא שלטענת הבנקים דיסקונט, הפועלים והבינלאומי, לא אירעה שום הרעה במצבה של יורוקום או של החברות־הבנות שיכולה להוות עילה לנסיגתו של סיידוף מההסכם.

 

סיידוף צפוי לחזור היום בבית המשפט על טענותיו כי חלה הרעה במצבה של בזק גם מכיוון שהודיעה כי תפסיק לחלק 100% מרווחיה כדיבידנד ותחלק במקום רק 70%. בנוסף, סיידוף צפוי להזכיר כי בזק לא הגיעה להסכמות עם מס הכנסה על חבויות מס של יורוקום. סיידוף ידרוש מבית המשפט לקבל חזרה פקדון של 50 מיליון שקל, שאותו הפקיד במהלך המגעים לרכישת יורוקום.

 

בעל השליטה ביורוקום שאול אלוביץ' ונתי סיידוף. נסוג בטענה להרעה במצב החברה בעל השליטה ביורוקום שאול אלוביץ' ונתי סיידוף. נסוג בטענה להרעה במצב החברה צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC

 

לבנקים אין מה להפסיד. אם השופט איתן אורנשטיין יאפשר לסיידוף לסגת, הם צפוים לערער בפני בית המשפט העליון.

 

ספק אם תתקבל היום החלטה על פירוק יורוקום, אולם בכל מקרה החברה מתקרבת כעת לסוף דרכה, 32 שנה אחרי שהוקמה.

 

הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, צפויים לנהל היום מאבק על חלק מנכסי החברה. בין השאר, מדובר באחזקות שלה בחברת חלל תקשורת ובאחזקות של החברה־הבת יורוקום נדל"ן בפרויקט מידטאון. מאבק זה מגיע על רקע בקשתם של נושי יורוקום נדל"ן לממש שעבוד על מניות השליטה של חלל ועל מידטאון, המשמשים כביטחונות להלוואה. הנושים ביקשו גם למנות את עו"ד חגי אולמן, שהגיש בשמם את הבקשה, ככונס הנכסים של המניות.

 

יורוקום נדל"ן חייבת לנושים הללו - קונסצורסיום בראשות בנק מזרחי־טפחות - 254 מיליון שקל. הנושים נימקו את בקשתם בירידה של כ־50 מיליון שקל שחלה בשווי מניות חלל שבידיהם מאז הוגשה בקשת הכינוס למניות בדצמבר.

 

מצמיחה לקריסה

 

יורוקום החלה את דרכה ביבוא מוצרי תקשורת של החברה היפנית פנאסוניק, הרבה לפני שרכשה את השליטה בבזק. את הפריצה הגדולה שלה עשתה ב־1992, עם כניסת מכשירי הסלולר לארץ, אז החלה לייבא את מכשירי נוקיה ששלטו אז בשוק הזה.

 

שאול אלוביץ', בעל השליטה בחברה, היה בה מיומה הראשון. תחילה בשותפות עם תדיראן ואחר כך עם משפחת אריסון. ב־2005 רכש את מלוא הבעלות עליה, יחד עם אחיו יוסי.

 

בחודשים האחרונים נעשו ניסיונות למצוא רוכש לחברה. לרגע היה נראה כי איש העסקים נתי סיידוף ירכוש אותה, אולם ככל הנראה מאמצים אלה לא צלחו, למורת רוחם של הבנקים הנושים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x