$
בורסת ת"א

תשובה, פתאל ועזריאלי הטיסו את לידר לראש טבלת החתמים

לידר הנפקות הובילה 10 הנפקות שבהן גויסו 6.4 מיליארד שקל ברבעון הראשון של 2018. אחריה, בפער של 2.4 מיליארד שקל ניצבת פועלים אי.בי.אי

אורן פרוינד 08:2509.04.18

חברת לידר הנפקות שבבעלות עמית ורדי, רנן כהן אורגד, שי בן יקר ואלון גלזר, הובילה את שוק ההנפקות בינואר־מרץ 2018. כך עולה מסיכום שהכינה חברת רוסאריו קפיטל ואשר הגיע לידי "כלכליסט".  

לידר הנפקות שמנוהלת על ידי רנן כהן אורגד הובילה ברבעון הראשון של השנה עשר הנפקות (חוב והון) בהיקף של 6.4 מיליארד שקל, בהן הנפקת המניות הראשונית (IPO) של חברת המלונאות פתאל שבשליטת דוד פתאל, שגייסה 507 מיליון שקל; גיוס ענק של 1.8 מיליארד שקל עבור תמר פטרוליום, שמחזיקה ב־9.25% מהזכויות במאגרי הגז תמר ודלית ושבשליטת נובל אנרג'י (43.5%) ודלק קידוחים (15.8%) מקבוצת דלק של יצחק תשובה; וגיוסי חוב של 520 מיליון שקל לקבוצת דלק; של 1.4 מיליארד שקל עבור עזריאלי; ושל 860 מיליון שקל לגזית גלוב.

 

המהלך המוצלח של אי.בי.אי

במקום השני בטבלה ניצבת פועלים אי.בי.אי שהובילה את המספר הרב ביותר של הנפקות (18), אך בהיקף מצרפי של כ־4 מיליארד שקל, 2.4 מיליארד שקל פחות מלידר. נראה כי המעבר של מנהלי לאומי פרטנרס לשעבר, עופר גרינבאום, שי נבו ורם דגן לפועלים אי.בי.אי, היה מוצלח, אף שפועלים אי.בי.אי נאלצה להעניק לשני המנהלים החדשים 5% (כל אחד) מהון המניות של חברת החיתום.

 

במקום השלישי מדורגת דיסקונט חיתום עם היקף הנפקות של כ-2.5 מיליארד שקל. במקום הרביעי נמצאת ברק קפיטל שמנוהלת על ידי צביקה מנס, שהובילה שתי הנפקות בהיקף של כ־2 מיליארד שקל, אחת מהן – של תמר פטרוליום – בשיתוף עם לידר. אפסילון מקבוצת אי.די.בי שמנוהלת על ידי אייל גרינבאום סיימה במקום החמישי עם שמונה הנפקות בהיקף של 1.9 מיליארד שקל. לאומי פרטנרס, שמנוהלת על ידי גלעד שמעוני ואורן לוי, מדורגת שישית עם שלוש הובלות של הנפקות בהיקף של 1.5 מיליארד שקל. אחריה, בסדר יורד; ווליו בייס עם שמונה הנפקות (1.3 מיליארד שקל); רוסאריו עם שש הנפקות (1.29 מיליארד שקל); אינפין עם שש הנפקות (1.25 מיליארד שקל); אוריון עם שש הנפקות (1.22 מיליארד שקל); אקסלנס עם שש הנפקות (1.02 מיליארד שקל); וסוגרת את הרשימה חברת ההנפקות של מנורה, שהובילה שתי הנפקות בהיקף של 319 מיליון שקל בלבד.

 

מהפך זמני בצמרת הטבלה

הדירוג הנוכחי משקף שינוי מגמה, אם כי זמני, לעומת הדירוג השנתי ב־2017, אז דיסקונט קפיטל הובילה את הטבלה עם 29 הנפקות בהיקף של 12.2 מיליארד שקל. את המקום השני ב־2017 תפסה פועלים אי.בי.אי עם 55 הנפקות בהיקף של כ־10.2 מיליארד שקל. פועלים אי.בי.אי נוהלה אז על ידי ארז גולדשמידט שפרש בנובמבר 2017 לטובת הקמתה של חברת החיתום אוריון (משותפת עם רפי ליפא וגל עמית). במקום השלישי ניצבה רוסאריו קפיטל עם 21 הנפקות (8.8 מיליארד שקל) ובמקום הרביעי ניצבה לידר עם 21 הנפקות בהיקף של כ־7.7 מיליארד שקל.

 

הדירוג של רוסאריו משקף את היקף ההנפקות שהוביל כל גוף חיתום, והוא אינו מביא בחשבון הנפקות של חברות פרטיות, ביצוע הצעות רכש והחלפות. הדירוג גם אינו אומר דבר לגבי הרווחיות של חברות החיתום, עם זאת, היקף ההנפקות משקף את החשיבות שמייחסות חברות ציבוריות לגופי החיתום השונים.

 

פתיחת שנה ברגל ימין

שוק ההנפקות של 2018 נפתח ברגל ימין עם ארבע הנפקות ראשוניות (פתאל, עדיקה, רני צים, וג'י פי גלובל פאוור). בינואר־מרץ 2018 גייסו החברות כ־20 מיליארד שקל (כולל הנפקות זכויות והקצאות פרטיות), ירידה של 15% לעומת הרבעון המקביל, אולם עלייה של 142% לעומת אוקטובר־דצמבר 2017. מרבית הסכום – 18.5 מיליארד שקל – גויסו באיגרות חוב, מתוכם 10.5 מיליארד שקל גויסו על ידי ענף הנדל"ן. 9.8 מיליארד שקל גויסו באמצעות הנפקות אג"ח חדשות ו־1.2 מיליארד שקל גויסו באמצעות הנפקות של מניות ואופציות (כולל הנפקות בדרך של זכויות).

 

ליאור פייס, מנכ"ל רוסאריו קפיטל, צופה שיהיו עוד הנפקות בהמשך השנה. "יש עוד תוכניות להנפקות ראשוניות רבות. משיחות עם מוסדיים וחרף מלחמת הסחר בעולם יש עדיין רצון להסתמך על הנפקות הון בתל אביב. יש פה חברות בתמחור ראוי ששווה ומעניין לקנות מניות שלהן ולכן אני חושב שזה ימשיך. לחברות החלום עדיין יותר קשה".

 

 

ליאור פייס, מנכ"ל רוסאריו ליאור פייס, מנכ"ל רוסאריו צילום: יח"צ

בטל שלח
    לכל התגובות
    x