$
שווקי חו"ל

השוק מספק קבלת פנים צוננת ליו"ר הפד החדש

לחששות של המשקיעים מתווספת אי ודאות לגבי מדיניותו של יו"ר הפד הנכנס ג'רום פאוול; אופנהיימר: "לאחר הראלי הממושך נדרש תיקון, אפילו טכני, ואותו קיבלו המשקיעים בימים האחרונים"

דרור רייך 15:3806.02.18

ביומיים האחרונים מתרחשת סערה בשווקים הגלובאליים, שלא נראתה כמותה מזה שנים. לאחר עליות חדות בשוקי המניות ובאיגרות החוב במהלך השנתיים האחרונות, שהמשיכו גם בחודש ינואר השנה, השתנה סנטימנט המשקיעים כמעט בין לילה. 

השינוי התרחש לאחר פרסום נתוני תעסוקה חזקים ביום שישי האחרון, שהגבירו את החששות מהגברת קצב האינפלציה וממדיניות אגרסיבית מדי של הפד. לחששות אלה התווספה גם אי ודאות בנוגע ליו"ר הפד החדש, ג'רום פאוול, שנכנס לתפקידו השבוע, ואמור להתוות את המדיניות המוניטרית לשנים הקרובות. הירידות של יום שישי האחרון התעצמו גם אתמול, כאשר מדד ה-S&P500 ירד ביום שני בכ-4%, ובכך השלים ירידה של כ-8% מהשיא של סוף ינואר 2018. במקביל, מדד ה-VIX, אמדן תנודתיות של ה-S&P500 המכונה גם "מדד הפחד", זינק ל-38 נקודות, הרמה הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2015 (עלייה שנמשכת גם היום).

 

לאחר ירידה של כמעט 10% במדדים המובילים בעולם, נראה כי במהלך המסחר בשוקי אסיה הלילה חלה התייצבות מסוימת, והמשקיעים אמורים לחזור היום לשוק האמריקאי באופטימיות זהירה.

 

הפיננסים, האנרגיה והסחורות ירדו בחדות

"הפאניקה בשווקים הפיננסיים מגיעה בניגוד לנתונים הפונדמנטליים בכלכלה האמריקאית והגלובאלית, וברווחיות החברות שממשיכה להפגין שיפור עוצמתי בעונת הדוחות הנוכחית" מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר אופנהיימר. "גם העלייה הפתאומית בתשואות אג"ח ארה"ב, שמלווה בתהליכי החלשות שער הדולר האמריקאי, מהווים גורמים תומכים עבור מרבית הסקטורים של שוק המניות האמריקאי, במיוחד עבור הפיננסים, האנרגיה והסחורות, אבל באופן מפתיע, אלה בדיוק הסקטורים שירדו בחדות ביומיים האחרונים" מסכם וסצ'ונוק.

 

ההיסטוריה מוכיחה כי דווקא בתקופות של עליית תשואות אג"ח והריבית הציג שוק המניות ביצועים חזקים, במיוחד בתקופות בהן העלייה בתשואות הגיעה מרמה נמוכה. מאז שנת 1990, בתקופות עליית תשואות האג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, רשם מדד ה-S&P500 תשואה שנתית ממוצעת של כ-15%, ודווקא בתקופות של ירידה בתשואות הציג שוק המניות ביצועים חלשים יחסית.

 

יום השני השחור של באוקטובר 1987

אם להסתמך על העבר, היו לא מעט פעמים שנרשמו ירידות בשוק המניות גם במצב של צמיחה כלכלית, כאשר הדוגמה הבולטת במיוחד היא "יום השני השחור" של 19 באוקטובר 1987, שבו ירד מדד המניות האמריקאי בלמעלה מ-20%, אך בשנה לאחר מכן החזיר את מלוא הירידה.

 

"אין ספק כי לאחר הראלי הממושך והעקבי בשוקי המניות הגלובאליים ובארה"ב היה נדרש תיקון, אפילו טכני, ואותו קיבלו המשקיעים בימים האחרונים", מסכמים אופנהיימר.

 

 

ג'רום פאוול ג'רום פאוול צילום: איי אף פי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x