$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

נעילה אדומה בבורסה: ת"א 35 ירד ב-1.8%, מניות הטכנולוגיה צללו

לאחר הירידות החדות של שישי בניו יורק: ת"א 125 ירד ב-1.9%; 33 ממניות ת"א 35 ננעלו בירידות - מזור רובוטיקה איבדה 4.8%, טאואר ירדה ב-4.3%, קבוצת דלק נחלשה ב-3.8%. יוצאות הדופן במדד היו שטראוס שטיפסה ב-0.2% ופריגו שננעלה ברמת הפתיחה

מיקי גרינפלד ושיר רייטר 16:2904.02.18
דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן

 

16:25 - נעילה אדומה ביום המסחר הראשון של השבוע, לאחר הירידות החדות ביום שישי בוול סטריט: ת"א 35 נסוג ב-1.8%, ת"א 125 ירד ב-1.9%, ת"א טכנולוגיה איבד 2.5%; 33 ממניות ת"א 35 ננעלו בירידות - מזור רובוטיקה איבדה 4.8%, טאואר ירדה ב-4.3%, קבוצת דלק נחלשה ב-3.8%. יוצאות הדופן במדד היו שטראוס שטיפסה ב-0.2% ופריגו שננעלה ברמת הפתיחה.

 

15:55 - וונטייז הודיעה כי חתמה על שותפות עם Roku האמריקאית להשקת שירותי התוכן של החברה בפורמט פרסום ממוקד (Addressable TV). וונטייז, המתמחה בפיתוח והפצת פלטפורמת תוכן טלוויזיה רב-ערוצית על גבי האינטרנט, חתמה על הסכם עם Roku בממירים וציוד בידורי אחר שרוקו מייצרת ומפיצה, וכן במערכות טלוויזיה חכמה בהן מוטמעת הטכנולוגיה שלה.

נועם יוספידיס, מנכ"ל וונטייז נועם יוספידיס, מנכ"ל וונטייז צילום: שרון ברקת

 

14:50 - המניות הירוקות: שתי מניות בלבד בת"א 35 נסחרות בעליות כרגע, שטראוס שמתחזקת ב-0.9% ופריגו שעולה ב-0.2%. בת"א 90 רק נכסים ובנין חיובית, עם עלייה של 1.1%, בעוד שבי-קום נסחרת ללא תנועה. היתר - יורדות.

 

בניין שטראוס בפתח תקווה בניין שטראוס בפתח תקווה צילום: יובל חן

 

14:30 - שעתיים לנעילה, תמונת המדדים ללא שינוי מהותי: מדד ת"א 35 יורד ב-1.6% כש-33 ממניותיו אדומות, ת"א 125 יורד ב-1.7%, 121 ממניותיו במינוס.

 

13:40 - אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, על היפוך התפקידים בין השוק לפד: "כל העלאת ריבית של הפד מפה והלאה חייבת להיות מלווה בעלייה באינפלציה. גם אם הציפיות האינפלציוניות יישארו ברמתן הנוכחית (מה שיקרה רק אם האינפלציה בפועל אכן תעלה), על מנת שהפד ימשיך ויעלה את הריבית מעבר לשלוש ההעלאות שמתומחרות כבר באופן מלא בשווקים, האינפלציה חייבת להמשיך לעלות ולהתקרב לרמה של 2.5%, מה שכמעט ולא קרה בעבר.

 

אם נשווה את תחזיות הריבית לטווח ארוך המגולמות בשווקים ותחזיות הריבית לטווח ארוך של הפד עצמו נראה שלראשונה מאז שהפד החל לפרסם את התחזיות שלו, השווקים מתמחרים ריבית גבוהה יותר. במילים אחרות, אם עד לא מזמן השווקים התייחסו לפד כשוטה הכפר האופטימי מטבעו, הרי שכיום השווקים מתמחרים תרחיש אופטימי אפילו יותר מזה של הפד. המשמעות היא ברורה. ההסתברות להפתעה כלפי מטה באינפלציה/ריבית/תשואות גבוהה יותר כיום מאשר ההפתעה כלפי מעלה".

 

13:05 - אורביט זוכה בחוזה של ארגון בטחוני במדינה באסיה, לאספקת מערכות טלמטריה אוויריות, בסכום של 16 מיליון שקל. החוזה יצא לפועל בשנת 2019.

 

13:00 - מחצית היום, מחזור המסחר עומד על 388 מיליון שקל. פרוטרום מרכזת את המחזור הגבוה בבורסה, 21.7 מיליון שקל.

 

מרכז של פרוטרום בציריך מרכז של פרוטרום בציריך

 

12:40 - כל המדדים הענפיים בבורסה נסחרים בירידות, ת"א טק-עילית ות"א ביטוח פלוס הם המפסידים הגדולים, כל אחד מהם יורד ב-2.6% נכון לשעה זו. רדהיל ולייבפרסון יורדים ב-5% כ"א בתחתית טק-עילית, הלמן אלדובי יורד ב-5.9% ואיילון מאבדת 3.8% בתחתית ביטוח פלוס.

 

11:50 - ירידות בולטות בת"א 90: לייבפרסוןיורדת ב-5%, ישראל קנדה מאבדת 4.4%, נובה יורדת ב-4.2% ומטריקס ב-4%. 

 

11:00 - ירידות חדות נרשמות בשותפויות הגז: דלק קידוחים יורדת ב-3.3% (בעלת השליטה קבוצת דלק מאבדת 3.9%), השותפתה בלווייתן רציו יורדת ב-3.3%. ישראמקו, השותפה בתמר, מאבדת 1.6%. מניות האנרגיה ספגו מכה קשה בשישי בניו יורק - הענקיות שברון ואקסון מובייל ירדו ב-5.6% וב-5.1% בהתאמה.

 

 

 

10:45 - שעה עברה מהפתיחה, והבורסה צבועה באדום: 33 מניות בת"א 35 אדומות, 89 מניות בת"א 90 אדומות; ת"א 35 יורד ב-1.5%, ת"א 125 יורד ב-1.7%.

 

10:30 - איסתא מעלה את יעדי תיק הנדל"ן שלה לסוף 2019, משווי נכסים של 800 מיליון שקל ליעד של מיליארד שקל.

 

10:10 - שיכון ובינוי מודיעה לפני שעה קלה על חתימת הסכם (באמצעות חברה בת) עם ממשלת אוגנדה להקמת שדה תעופה. הפרויקט יימשך 3 שנים והתמורה עליו תעמוד על 309 מיליון דולר - 10% מהסכום הועברו לחברה הבת עם חתימת ההסכם. שדה התעופה הלוגיסטי שישרת את תעשיית הנפט יוקם בשטח כפרי, באזור קידוחי הנפט של אוגנדה, בצפון מערב המדינה.

 

9:45 - המסחר נפתח: מדד ת"א 35 יורד ב-1.3% כש-32 ממניותיו אדומות, ת"א 125 יורד ב-1.6%. עליות של עד 7 נק' בסיס בסדרות האג"ח הארוכות.

  

 צילום: בלומברג

 

9:35 - רכישה חדשה לפרוטרום: חברת הטעמים רוכשת את השליטה המלאה בחברה הישראלית Israeli Biotechnology Research - IBR, תמורת 21 מיליון דולר. IBR עוסקת במחקר, פיתוח, ייצור ושיווק של חומרים פעילים טבעיים לתעשיית הקוסמטיקה ותוספי תזונה, בעיקר לתחומי עיכוב הזדקנות תאים ועור, הגנת העור מקרינת UV ומזיהום אויר, הלבנת העור ומניעת פיגמנטציה.

 

9:20 - קרן הריט מניבים רכשה מבנה לוגיסטי באזור התעשייה באלון תבור תמורת 27 מיליון שקל. הנכס המשמש כמחסן קירור, בשטח של כ-2,800 מ"ר, מושכר במלואו לחברה העוסקת בהפעלת מחסני קירור - והוא צפוי להניב NOI של כ-2.4 מיליון שקל בשנה.

 

8:40 - דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, אומר הבוקר כי ההתרחבות בפערי התשואה בין אג"ח ארה"ב לאג"ח ישראל צפויה להיבלם, על רקע רמות השיא של הפערים וכן לנוכח ההיחלשות של השקל מול סל המטבעות. "המשך העלאות ריבית הפד עשויות להקדים הציפיות לעלאת ריבית בנק ישראל ולהביא להתחלה של השתטחות עקום התשואות המקומי. לפיכך מומלצת חזרה להשקעה באג"ח בריבית משתנה לטווח קצר-בינוני. נראה כי פוטנציאל עליית התשואות בשוק המקומי נמצא בעיקר בטווח הבינוני של 7-3 שנים.

 

בממשלתיות מומלצת הקטנת החשיפה לצמודי המדד על רקע העובדה כי סביבת האינפלציה בישראל איננה צפויה להישתנות משמעותית. אנו ממליצים על השקעה במח"מ אחזקות 4-3 שנים ועל אחזקה עודפת בשקלים לא צמודים, בעיקר באיגרות לטווח של 7 שנים ומעלה בשילוב השקעה במק"מ ומזומן. בקונצרניות, מומלצת הקטנת החשיפה לאפיק הקונצרני בכלל ולענף הנדל"ן בפרט על רקע הגידול בהיצע של חברות מהענף. מומלצת השקעה בדרוג +A ומעלה, ובמח"מ קצר יחסית של עד 4 שנים, על רקע הפיצוי הנמוך הגלום בהשקעה בסדרות בעלות מח"מ ארוך יחסית. כמו כן מומלצת השקעה ישירה בסדרות חלף השקעה באינדקסים".

 

בעניין דוח התעסוקה, המדיניות המוניטרית של הפד, והתגובה של בנק ישראל, אומר הבוקר רונן מנחם, מנהל מחלקת השקעות במזרחי טפחות: "נתוני הדוח מגדילים את הסיכוי לכך שהריבית האמריקאית תעלה 4 פעמים במהלך השנה הקרובה (כולל העלאה בחודש מרץ), בעוד שהתרחיש הבסיסי עומד על 3-2 העלאות. שלא במפתיע, זינקה תשואת הפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים בעקבות הנתון והגיעה ל-2.84%, נתון המצביע על הערכת השוק שלדוח התעסוקה החזק תהייה השפעה מתמשכת ומובהקת יותר על תוואי הריבית האמריקאית.

 

מהזווית המקומית, דוח התעסוקה והשלכותיו על ריבית הפד לא יקל על בנק ישראל, שנכון להיום מעריך כי הריבית בארץ תעלה, לכל היותר, ל-0.5% בסוף 2019. תחרות "משיכת החבל" בין הריביות הנמוכות בארץ לבין תשואות הפדיון המאמירות בארה"ב מתחזקת לאחר דוח התעסוקה וסביר שהיא תאתגר את איגרות החוב המקומיות בימים הקרובים".

 

ג'רום פאוול יו"ר הפד הנכנס. יקבע את המסלול ג'רום פאוול יו"ר הפד הנכנס. יקבע את המסלול צילום: איי פי

 

 

8:00 - לנוכח הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות שהעסיק את השוק בסוף השבוע (תשואת האג"ח ל-10 שנים טיפסה ב-7 נק' ל-2.84%, תשואת האג"ח ל-30 שנה טיפסה ב-8 נ"ב ל-3.09%) בולטת הבוקר העובדה שבישראל אין כרגע סדרת אג"ח ל-10 שנים, הבנצ'מארק להשוואה עולמית. באג"ח הקרובה ל-9 שנים, סדרת 0327, עומדת התשואה על 1.753%. בטווח של ה-30 שנה הסדרה הקרובה ביותר היא 0347, אג"ח ל-29 שנה, התשואה עליה עומדת הבוקר על 2.895%.

 

7:20 - דיווחי "כלכליסט":

 

חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד שבבעלות לאומי (80%) ועזריאלי (20%) תגיש בימים הקרובים תשקיף לרשות ניירות ערך להנפקתה בבורסת תל אביב - בשבוע שעבר השלים משרד עורכי הדין של החברה, תדמור לוי, את הכנת התשקיף. השווי המוערך של לאומי קארד בהנפקה או מכירה הוא סביב 2.5 מיליארד שקל. הכנת התשקיף והגשתו נעשות במקביל, ולא במקום, הליך מכירת החברה.

 

אלשטיין לא מוותר על בזק: חברת האחזקות דסק"ש שבשליטת אלשטיין פנתה ביום חמישי בערב לממונה על ההגבלים מיכל הלפרין וביקשה הבהרות למגבלות שזו הטילה על הצעתה לרכישת השליטה בבזק, שמוערכת ב־1.075 מיליארד שקל. במכתב הודיעה הממונה כי לא תאשר עסקה לרכישת השליטה בבזק אלא אם דסק"ש תמכור את אחזקותיה בחברת הסלולר סלקום לצד שלישי לפני יצירת הזיקה בינה לבין בזק.

  

7:00 - הבורסה בת"א מצפה לפתיחה אדומה של שבוע המסחר, בעקבות הירידות החדות שנרשמו בסוף השבוע בשוק של ניו יורק - מדד דאו ג'ונס ירד ב-2.5%, נאסד"ק ירד ב-2% ו-S&P 500 ב-2.1% (ובאירופה: מדד דאקס ירד בשישי ב-1.7%, ירד ב-1.6% ופוטסי נחלש ב-0.6%).

 

כל המניות הדואליות הבכירות חוזרות הבוקר לבורסה בפערי ארביטראז' שליליים, הצפויים לגרוע כ-1% ממדד ת"א 35: טבע בפער שלילי של 2.3%-, פריגו 0.6%-, כיל2.5%-, אלביט מערכות 2.2%-, נייס 2.4%-, טאואר 5.5%-, אורמת טכנ' 2.6%-, סודהסטרים 0.9%-, גזית גלוב 2.1%-, סלקום 3.4%-, פרטנר 1.4%-, מזור רובוטיקה 6%-, אופקו 4%-.

 

מה דעתך על מניית הפניקס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

"המפתח למה שקרה בשווקים הוא המשך העלייה בריבית, כפי שאומר הפתגם הידוע - שווקים שוריים לא מתים מזיקנה, הם מחוסלים על ידי העלייה בריביות", אמר מייל ביילה (Mike Baele), מנהל נכסים ב-U.S. Bank Wealth Management. ביילה התייחס לעלייה המתמשכת בתשואות האג"ח, שקיבלה דחיפה חזקה נוספת ביום שישי, בעקבות דוח תעסוקה מוצלח שהתעלה על התחזיות - שבעקבותיו גדלו הציפיות לעלייה באינפלציה ליעד הפד של סביב 2%, ולתגובה מצד הבנק המרכזי של העלאת ריבית.

 

לדברי ג'ייימס רגאן (James Ragan), מנהל בחברת המחקר D.A. Davidson., הנטישה ההמונית שנרשמה בשוק אגרות החוב ביום שישי (שהובילה לעליית הריביות) היתה תוצאה בעיקר של נתון השכר השעתי שפורסם בדוח התעסוקה, שהצביע על עלייה של 2.9% בחישוב שנתי. לדבריו, "השוק מעריך כרגע שקיימת אפשרות שהפד יעלה את הריבית ארבע פעמים השנה ולא שלוש".

 

בשורה התחתונה, טוענים גורמים בשוק, לאחר הראלי המתמשך של השווקים, התיקון בהחלט עמד על הפרק. "כולנו דיברנו על כך שהשווקים צריכים סוג של עצירה... אנשים חיפשו סיבה למכור, ועוד יותר חשוב מזה, אנשים חיפשו סיבה לממש רווחים", אמר בסוף השבוע ג'י.גיי. קינאהן (JJ Kinahan), אסטרטג השווקים הבכיר של TD Ameritrade. לדבריו, הם מצאו את הסיבה כאשר תשואת האג"ח ל-30 שנים חצתה את קו ה-3% וכשתשואת האג"ח ל-10 שנים רשמה שיא של 4 שנים (הדברים של קינהאן, רגאן וביילה מובאים מכתבות שונות שפורסמו בסוף השבוע ב-CNBC).

 

ועניין חגיגי קטן, למרות הכול: עדכון המדדים החצי שנתי הושלם בשלב הנעילה של יום חמישי, ובכך הושלמה למעשה רפורמת המדדים שביצעה הבורסה. מדד הדגל ת"א 35 נפרד ממיילן (שנחמחקת מהבורסה) ומביג (שעוברת לת"א 90), ומקבל במקומן את הפניקס ואת מזור רובוטיקה.

 

 

 צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x