$
שווקי חו"ל

אכזבה מנתוני ההכנסות בצ'ק פוינט; גיל שויד: "לא צמחנו בארה"ב כמו שרצינו"

צ'ק פוינט סיימה את הרבעון הרביעי עם עלייה קלה של 4% בהכנסות ל-506 מיליון דולר - האנליסטים ציפו לנתון של 508.5 מיליון דולר; הרווח למניה עמד על 1.56 דולר, מעל ציפיות השוק

שיר רייטר 12:4431.01.18

צ'ק פוינט מסיימת את הרבעון הרביעי עם נתונים מעורבים, כאשר מול הרווח שהתעלה על ציפיות האנליסטים, השורה העליונה לא עמדה בתחזיות השוק.

 

החברה סיימה את הרבעון הרביעי עם הכנסות של 506.1 מיליון דולר, בהשוואה ל-486.71 דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה, עלייה של 4%. נתוני ההכנסות לא עמדו בתחזיות האנליסטים, שציפו ל-508.5 מיליון דולר בשורה העליונה. החברה רשמה ברבעון הכנסות של 130 מיליון דולר במנויים רשומים, בהשוואה ל-110 מיליון דולר ברבעון המקביל, עלייה של 18%.

 

הרווח הרבעוני עמד על 259.22 מיליון דולר, או 1.58 דולר למניה, לעומת 247.77 מיליון דולר או 1.46 דולר למניה ברבעון המקביל. צפי האנליסטים עמד על רווח של 1.50 דולר למניה.   

 

את שנת 2017 מסכמת צ'ק פוינט עם הכנסות של 1.855 מיליארד דולר, עלייה של 7% בהשוואה לשנת 2016. הרווח המתואם השנתי עמד על 5.33 דולר, עלייה של 13% בהשוואה לשנה הקודמת.

 

במהלך הרבעון הרביעי השלימה צ'ק פוינט רכישה עצמית של 2.4 מיליון מניות בסכום של 250 מיליון דולר. במהלך כל 2017 רכשה צ'ק פוינט 9.5 מיליון ממניותיה בעלות כוללת של 995 מיליון דולר. החברה סיימה את הרבעון ואת השנה כולה עם קופת מזומנים של 3.84 מיליארד דולר, בהשוואה ל-3.66 מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2016.

 

לפי התחזית השנתית שסיפקה ענקית הסייבר, היא צופה בשנה הקרובה הכנסות בטווח שבין 1.9 מיליארד דולר לשני מיליארד דולר, עם רווח נקי למניה (NON-GAAP) של בין 5.5 דולר ל-5.9 דולר. הרוווח הנקי למניה (GAAP) צפוי להיות בערך 62 סנט פחות מזה. לרבעון הראשון של השנה הקרובה החברה צופה הכנסות של בין 440 ל-460 מיליון דולר, עם רווח נקי למניה (NON-GAAP) בין 1.25 דולר ל-1.3 דולר, ורווח נקי למניה (GAAP) של בערך 14 סנט פחות.

 

גיל שויד, מנכ"ל צ'ק פוינט (ואחד ממייסדי החברה), אמר בתגובה לתוצאות כי שיעור הצמיחה הקטן יחסית נובע מהכיוון העסקי המעודכן של החברה: "עלייה של 4% זה איטי מבד"כ, זה בגלל שינוי במודל העסקי לכיוון של הכנסות מתחדשות. עשינו השנה שינוי גדול במכירות שלנו על מנת להיערך לכך. בהחלט התוצאות שלנו הן לא איפה שאנחנו רוצים שהן יהיו, יש לנו עוד עבודה. בהחלט לא צמחנו בארה"ב כמו שרצינו, זו אחריותנו".

גיל שויד גיל שויד צילום: נמרוד גליקמן

 

"בשנה האחרונה ראינו המון מתקפות סייבר, כולל מעורבות בבחירות בארה"ב ובצרפת, פריצה לפרלמנט הבריטי והצרפתי, פריצת הענק שפגעה והשביתה עסקים ב-99 מדינות. הטכנולוגיות שנעשה בהן שימוש בפריצות הללו הן לא רק כאלה שפותחו על ידי האקרים אלא גם חורי אבטחה שנחשפו, כולל על ידי שירותי ביון. בהיבט הזה, מה שקרה ב-2017 זו קריאת השכמה לכל התעשייה", אמר שוויד.

 

שוויד תיאר את הפער המתרחב בין רמות האבטחה הקיימות בתעשייה לרמות האיומים. "מדור ראשון של וירוס ואנטי וירוס עברנו למתקפות על הרשת - שם אנחנו נכנסו עם גרסה ראשונה של פיירוול - ובדור השלישי לפריצה לאפליקציות והפיילוואד בזה שאחרי. אנחנו נמצאים היום כבר בדור החמישי, של מגה-אטאקס, מתקפות ענק חוצות גבולות שמתמשות פעמים רבות בכמה מדיומים. וזה קורה בשעה שרב הלקוחות נמצאים מבחינת הגנה בין דור שני לשלישי. העולם חייב להתקדם לדור החמישי של האבטחה על מנת להיות מוגן", אמר שוויד.

 

"למה ארגונים עדיין נמצאים בדור השני והשלישי? גם מתוך שמרנות, גם בגלל אי הכרה של המערכת וגם עקב המורכבות של התהליך. יש חברות שאומרות לי זה לא יקרה - הם טועים, זה יקרה להם. לקוחות אחרים אומרים שיש דרכים אחרות למנוע ולהגן - זה לא נכון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x