$
מט"ח וסחורות

המשקיעים בלחץ: 400 מיליון דולר במטבעות דיגיטליים "אבדו" ביפן

בורסת קוינצ'ק - אחת הגדולות במדינה בתחום - הודיעה ש-500 מיליון מטבעות מסוג NEM "הוצאו" מרשותה באופן לא חוקי; מדובר כנראה באחת הגניבות הגדולות של מטבעות דיגיטליים, ושוויו של המטבע צנח ב-11%

בלומברג 12:3327.01.18

משקיעים ביפן מבוהלים מפרסומים לפיהם אחת הבורסות הגדולות במדינה למסחר במטבעות דיגיטליים איבדה 400 מיליון דולר במטבעות מסוג NEM. זאת ארבע שנים בלבד לאחר קריסתה של בורסת  Mt. Gox היפנית, שהיתה הבורסה הגדולה בעולם למסחר בביטקוין.

 

 

 

אחרי שעות של אי ודאות הודיעה בורסת קוינצ'ק שהמטבעות "הוצאו" מרשותה באופן לא חוקי. אחד המייסדים, יוסוקה אוטסוקה, אמר שהחברה אינה יודעת כיצד 500 מיליון המטבעות נעלמו, ושהיא פועלת כדי להבטיח את ביטחון כל נכסי לקוחותיה. קוינצ'ק הודיעה מוקדם יותר שהיא מקפיאה את כל המשיכות ואת המסחר בכל המטבעות למעט ביטקוין, וכן את כל הפקדות ההשקעה במטבעות NEM.

 

 צילום: Coin/Flick

 

"אנחנו יודעים לאן נשלח הכסף", אמר אוטסוקה במסיבת עיתונאים, "אנחנו נמצאים במעקב אחריו ואולי נצליח להחזיר אותו אלינו, אבל כרגע העניין נמצא בחקירה".

 

ההיעלמות מהווה כנראה אחת האבידות או הגניבות הגדולות ביותר של נכסי משקיעים מאז פריצתם של המטבעות הדיגיטליים לעולם הכלכלי, עם השקתו של הביטקוין ב-2009. סוכנות השירותים הכלכליים של יפן – ה-FSA, הודיעה שהיא "בוחנת את עובדות המקרה".

 

NEM, מטבע הקריפטו העשירי בערכו בעולם, איבד בעקבות כך 11% מערכו לשווי של 87 סנט וזאת תוך 24 שעות, כך לפי אתא Coinmarket.com.

 

"יידעו המשקיעים וייזהרו," אמרה איבון צ'אנג, שדיברה בפאנל על עתיד המטבעות הדיגיטליים בוועידה בבנגקוק, "הם לא עשו בדיקות נאותות ולא הפנימו שהם סוחרים בתחום שהסיכונים בו עצומים. אם הם ימשיכו 'לסחור' באותה צורה תוך הכרה בטבע העכור של השוק הזה, הסיכון הוא עליהם".

 

"אני המום", אמר טאקשי פוג'ימאקי, פוליטיקאי ממפלגת החדשנות היפנית שיושבת באופוזיציה, ואשר שימש בעבר כיועץ של ג'ורג' סורוס. הוא כתב בטוויטר שהוא מושקע ביותר מ-10 מיליון ין בביטקוין בבורסת קוינצ'ק.

 

קובעי מדיניות ביפן הציגו לאחרונה מערכת רישוי שתגביר פיקוח על חברות המרה מקומיות, בניסיון להימנע מתסריט דומה לזה של קריסת חברת ההמרה Mt. Gox. ב-2014. אז נגנב ביטקוין בשווי 450 מיליון דולר.

 

קוינצ'ק הגישה בקשה לרישיון לעסוק בהמרת מטבעות, ויכולה להמשיך לפעול תחת חוקי סוכנות ה-FSA בעודה ממתינה להחלטה בעניינה, ומכאן שהיא נמצאת תחת פיקוח הסוכנות, כך אמר פקיד ממשל יפני.

 

חברות המרה למטבעות דיגיטליים, שרבות מהן פועלות כמעט בלי או ללא רגולציה, סבלו משלל בעיות, הונאות וגניבות במהלך טירוף המסחר שהקפיץ את הביטקוין ודומיו לשיאים בחודשים האחרונים.

 

 

מארק אוסטוולד, אסטרטג גלובלי בחברת ADM שבסיסה בלונדון, אמר כי "יפן היא אחת ממדינות הסחר החזקות ביותר במטבעות קריפטוגרפיים מבין מדינות ה-20-G. יהיה מעניין לראות איך הרגולטורים היפנים יגיבו לאירועים, אם בכלל".

 

כמו הביטקוין, NEM הוא מטבע דיגיטלי שמתבסס על בלוקצ'יין, אבל הוא משתמש בשיטה יותר ידידותית לסביבה לאישור עסקאות, כך על פי אתר האינטרנט שלו. כריית ביטקוין מצריכה כוח תכנותי וחישובי רב, בעוד ה-NEM לא דורש זאת.

 

קוינצ'ק, שנוסדה ב-2012, העסיקה 71 עובדים נכון ליולי אשתקד במטה החברה ברובע שיבויה בטוקיו – אזור פופולרי עבור חברות הזנק שהיה גם ביתה של Mt. Gox. בשנה שעברה החלה החברה לפרסם את עצמה ברשתות הטלויזיה היפניות המרכזיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x