$
המלצות 2018

המלצות 2018

אחרי תשואה של 45% השנה: על מה ממליצים בבנק הפועלים?

המלצות מוצלחות על נובה, שופרסל, מטריקס ונייס העניקו לבנק את תואר בכיר הממליצים של השנה האחרונה. ל-2018 ממליצים במחלקת המחקר להישאר עם נייס ולקנות את חילן; פרויקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" נמשך

פרויקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" ממשיך עם אחד ממצטייני 2017 - בנק הפועלים. תשואה ממוצעת חלומית של 45% במניות העניקה לבנק הגדול במדינה את התואר בשנה שעברה.

 

להמלצות של הלמן אלדובי לחצו כאן

להמלצות של אקסלנס לחצו כאן

להמלצות של הבינלאומי לחצו כאן

 

כלכלני מחלקת המחקר של הבנק, בראשותה של רחלי גרשון, הצליחו לזהות את הפוטנציאל הטמון במניות נובה ושופרסל שזינקו מתחילת ינואר ב-85% ו-71% בהתאמה. כמו כן, המלצתם לרכוש את מנית מטריקס הניבה למשקיעים תשואה של 43%.

 

העליות במניות נייס (פלוס 20%) ואורמת (פלוס 8%) לא סיפקו את כלכלני הבנק - דוד לוינסון, תמיר בראנץ וירון פרידמן - והם החליטו להותיר את המלצתם למניות האמורות גם לשנה הבאה. בנוסף לאורמת ונייס, בפועלים החליטו להכניס לתיק ההשקעות גם את חברת המחשוב הפיננסי חילן, יצרנית השבבים ממגדל העמק טאואר ויצרנית הטעמים פרוטרום.

 

להמלצות של הפועלים לשנת 2017 לחצו כאן

 

נייס. תשואה ב-2017: 20%

האנליסט דוד לוינסון: החברה הינה ספק גלובלי של פתרונות מתקדמים, המאפשרים לארגונים לשלוף את התובנות הסמויות בתוך אינטראקציות מולטימדיה, ובכך לשפר את התהליכים והתפעול שלהם. נייס מספקת סל שירותים הכולל ניהול פרויקטים באתר הלקוח, חבילות הדרכה מקיפות (הן בהיבט הטכני והן בהיבט התפעולי) וכן שירותי תחזוקה ותמיכה מסביב לשעון. מוצרי נייס מיועדים למוקדי שירות לקוחות, חברות, שירותים ציבוריים ומוקדים טלפוניים, בנקים, שירותי בטחון פנים ומוסדות אכיפת החוק. בנובמבר 2016 רכשה נייס את InContacts בתמורה ל-940 מיליון דולר. חברת InContacts הינה ספקית מובילה לתשתיות מרכזי שרות לקוחות בענן. נייס תמשיך לקצור את פירות הסינרגיה מרכישת InContacts בשנת 2018, עובדה שתבוא לידי ביטוי בצמיחה אורגנית גבוהה, תוך שיפור בשולי הרווח.

 

 צילום: יוקטן cc by

 

טאואר. תשואה ב-2017: 62%

האנליסט תמיר בראנץ: אנו צופים המשך צמיחה חזקה בהכנסות בקצב של 10%-15% בשנתיים הקרובות, אשר צפויה להתבטא בשיפור כושר הייצור של המפעלים ובעליה של שולי הרווח. הנהלת החברה אמנם הכריזה לאחרונה על יעד הכנסות שאפתני של 3.5 מיליארד דולר (לעומת רמה של כ-1.4 מיליארד דולר כיום) ויעדי רווחיות אחרים, אך החברה לא נקבה במועד ספציפי להשגת יעדים אלו.החברה צפויה לדווח על מספר צעדים ספציפיים שיסייעו לה בהשגת היעדים הללו במהלך השנה הקרובה. העליות במחיר המניה, במיוחד בחודשים האחרונים, העלו את מכפיל המניה והפער מול המכפיל הממוצע של קבוצת ההשוואה הצטמצם. עם זאת, תמחור המניה נותר סביר. אנו מעריכים את הסיכון של המניה כ"גבוה", בעיקר על רקע מחזור העסקים התנודתי של שוק השבבים, ריכוזיות גבוהה של מספר מצומצם של לקוחות, והתחרות הגוברת מצד יצרניות השבבים הגדולות.

 

לכל ההמלצות בפרויקט "המלצות 2018" לחץ כאן

 

פרוטרום. תשואה ב-2017: 59%

האנליסט דוד לוינסון פרוטרום הנה חברה גלובלית המפתחת, מייצרת, משווקת ומוכרת טעמים וחומרי גלם ייחודיים, המשמשים בייצור מזון, משקאות, תמציות טעם וריח, מוצרי פארמה/נוטרה וטיפוח אישי ומוצרים נוספים. פרוטרום נהנית בעשור האחרון מצמיחה חזקה בקצב של כ-18% בממוצע רב שנתי. צמיחתה החזקה של פרוטרום מורכבת מצמיחה אורגנית בשיעור של כ-6% בשנה, וצמיחה מרכישת חברות. בשנת 2017 רכשה פרוטרום 10 חברות, אשר הביאו לצמיחה של כ-30% במכירותיה ל-1.5 מיליארד דולר. על פי תחזיותיה המעודכנות של החברה, בשנת 2020 פרוטרום צפויה להגיע למכירות של 2.25 מיליארד דולר ו-23% EBITDA – נתון המשקף צמיחה נוספת של 50% ב-3 השנים הקרובות. נוכח הצמיחה המואצת של חברת פרוטרום אנו ממשיכים להמליץ על מנית החברה.

 

 

פרוטרום פרוטרום

 

חילן. תשואה ב-2017: 38%

האנליסט ירון פרידמן: חילן הינה חברת טכנולוגיה בתחום השירותים, המאופיינת בפעילות יציבה ובאיתנות פיננסית, לצד תזרים דיבידנדים יציב לאורך שנים (תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-5%). החברה הינה מובילה במתן שירותי ניהול מערכות משאבי האנוש בארגונים, לצד שירותי פיתוח ומיקור חוץ לחברות. אנו סבורים, כי מדובר במניה דפנסיבית יחסית (למרות היותה חברה טכנולוגית), שראויה להוות עוגן בתיקי המשקיעים ברמת סיכון בינונית. במבט לעתיד, החברה צומחת הן בזכות הגדלת היקף לקוחותיה בכל המגזרים, גידול במספר תלושי השכר בהם היא מטפלת במגזר ניהול מערכות שכר ומשאבי אנוש, והן בזכות הוספת שירותים חדשים ללקוחות קיימים, דוגמת תפעול פנסיוני וכו'.

 

אורמת טכנולוגיות. תשואה ב-2017: 8%

האנליסט ירון פרידמן: החברה מפתחת, מקימה ומפעילה תחנות כוח גיאותרמיות בבעלותה ולטובת צדדים שלישיים. בשנה האחרונה נרכשה השליטה בחברה על ידי קונצרן יפני, אשר להערכתנו צפוי לסייע לאורמת להרחיב את פעילותה באופן ניכר. לחברה שני מגזרי פעילות – מגזר החשמל, הנהנה מזרם הכנסות ורווחים יציב יחסית, ומגזר המוצרים, שהינו מגזר פרויקטאלי, המאופיין בתנודתיות גבוהה יותר בביצועיו. אנו מעריכים, כי לאור המשך הביקושים לאנרגיה ירוקה, תמשיך אורמת לצמוח בשנים הקרובות, גם לאחר השלמת חלקה בפיתוח תחנת הכוח סארולה – התחנה הגיאותרמית הגדולה בעולם, אשר אורמת הקימה והיא שותפת מיעוט בבעלות עליה.

 

מתקן גיאו תרמי של אורמת מתקן גיאו תרמי של אורמת

 

תיק השקעות מומלץ לשנת 2018

ברכיב המנייתי - אחזקה של כ-15% מהתיק במניות, בחלוקה שווה בין ישראל לשווקים הגלובליים.

 

 

 

ברכיב האג"חי - אנו ממליצים על הטיה קלה לאפיק השקלי, ויצירת מח"מ בינוני של 4 שנים, וזאת בחלוקה הבאה:

 

40% באג"ח שקליות (10% בנזילות בשילוב עם 15% באג"ח ממשלתיות בריבית קבועה במח"מ בינוני ארוך, ו- 15% באג"ח קונצרניות בדירוגים גבוהים ובמח"מ של עד 5 שנים), 30% באג"ח צמודות מדד (בהן 10% ממשלתיות במח"מ בינוני-ארוך ו-20% אג"ח קונצרניות במח"מ 3-5 שנים), ו-5% באג"ח גלובליות.

 

 בורסת תל אביב בורסת תל אביב צילום: בלומברג

 

"לעורכי האנליזה אין עניין אישי בנושא, מתן הייעוץ אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים מיוחדים של כל אדם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x