$
המלצות 2018

המלצות 2018

יתרון לגודל: בלאומי שוקי הון הולכים חזק על מניות ת"א 35

לאחר שזיהו את הזינוק במניית טאואר בשנה שעברה, אך פיספסו בגדול כאשר המליצו על מניית קבוצת ההחזקות של יצחק תשובה, כלכלני לאומי נותנים את אמונם בחברות הגדולות במשק. פרויקט ההמלצות של "כלכליסט" נמשך

פרויקט ההמלצות של כלכליסט לשנת 2018 ממשיך היום עם ההמלצות של כלכלני לאומי שוקי הון - חטיבת שוק ההון של בנק לאומי. בשנה שעברה המלצות המניות של לאומי הניבו תשואה ממוצעת של 10%. הכלכלנים של מחלקת המחקר זיהו ש-2017 תהיה שנה טובה לטאואר שזינקה ביותר מ-60%, אך פיספסו עם המלצה על מניית קבוצת ההחזקות של יצחק תשובה, קבוצת דלק, שירדה ב-30%. המלצות האג"ח הניבו תשואה של כ-9% כאשר אג"ח אפריקה ישראל בלטה עם זינוק של 12%.

 

להמלצות לאומי שוקי הון בשנת 2017 לחץ כאן

 

השנה בלאומי לא לקחו סיכון ובחרו במניות של חברות ענק מהמשק הישראלי במגוון סקטורים שונים - פרטנר בסולולר, הפניקס בביטוח, שטראוס בתעשיה, וגזית גלוב בנדל"ן. אגרות החוב המומלצות של לאומי כוללות בין היתר את הא"ח של הבנק הבינלאומי, קבוצת שלמה ואידיבי פתוח.

 

מניות מומלצות לשנת 2018

 

הפניקס. תשואה ב-2017: 34%

למרות העליות החדות שרשמו מניות הביטוח בשנה האחרונה, אנחנו חושבים שהסקטור בכללותו אטרקטיבי להשקעה. הסיבה לכך היא הפער הבולט בין מחירי המניות - כפי שמשתקפים במכפילי ההון - לבין איכות התוצאות שמציגות החברות. סקטור שצומח בצורה עקבית וברורה, עם איתנות פיננסית מרשימה, שיודע לייצר תשואות דו-ספרתיות על ההון, לא אמור להיסחר 20% מתחת להונו העצמי הממוצע. אם צריך להמליץ על מניה אחת בתעשייה, אזי ההתלבטות שלנו אינה גדולה - הפניקס נראית לנו האטרקטיבית ביותר להשקעה. למרות שהפניקס החזקות מציגה בעקביות, מזה תקופה מאד ארוכה, את התוצאות הטובות ביותר בתעשייה, מכפיל ההון בו היא נסחרת אינו שונה מהותית מהממוצע. איננו מתעלמים מהלחץ המופעל על בעלת השליטה - דלק קבוצה - למכור את החברה, אבל איננו רואים בכך סיבה מספיקה להצדקת מכירה המכווץ של המניה.

 

פרטנר. תשואה ב-2017: 14%

למרות שמחירי הסלולר עדיין נמצאים בשפל, אנו רואים סימנים של יציבות בפעילות הליבה. אנו מעריכים כי בטווח הבינוני-ארוך, רמת המחירים תעלה- מאחר והיא אינה נמצאת בשיווי משקל כלכלי. בינתיים, פרטנר עוברת שינוי עסקי יסודי - בסיס ההוצאות הופחת באופן דרסטי, והחוסן הפיננסי השתפר משמעותית. מעבר לכך, פרטנר גם מפתחת מנועי צמיחה חדשים - השקת שירות טלוויזיה חדש ושיווקו כחלק מחבילת טריפל, מה שמאפשר לה להתחרות בחברות התקשורת הגדולות. כמו כן, החברה משקיעה משאבים בתשתית קווית, על בסיס סיבים אופטיים,שיקנו לה בעתיד יכולת להתחרות בשוק הזהבאופן יותר אפקטיבי וכלכלי. נסכם את הדברים באופן הבא;שוק ההון מתמחר בחסר את פוטנציאל השיפור בעסקי החברה.

 

 

פרטנר פרטנר צילום: אוראל הכהן

 

אופל בלאנס. תשואה ב-2017: מינוס 13.8%

אופל בלאנס היא דוגמא מצוינת לכלל הידוע לגבי השקעה במניות; התמורה אינה מידית, ותקופת ההבשלה היא על פי רב ארוכה - פעמים רבות מעבר לשנה. מדוע מצאנו לנכון להזכיר זאת? משום שבשנה שעברה ציינו את אופל בלאנסכמניה מומלצת להשקעה, על בסיס הערכה לצמיחה חדה בביצועי החברה, אבל באופן תמוה, שלא לומר חסר הצדקה, המניה דווקא ירדה. הצמיחה החדה של אופל בלאנס ניכרת לכל רוחב הגזרה, החל מתיק הלקוחות וההמחאות לגביה, שצמח בכמעט 35% מתחילת השנה, עבור דרך ההכנסות וכלה בשורה התחתונה. לפיכך, הנחת המוצא שלנו אינה משתנה: אנו סבורים כי הריבית הנמוכה תמשיך להעניק רוח גבית לעסקי החברה, ולמרות שהתחרות בתחום אכן מחריפה, אופל בלאנס תמשיך להציג צמיחה מרשימה - שכן לא רק שהעוגה כולה גדלה.

 

שטראוס. תשואה ב-2017: 23%

לחברה מספר מגזרים; הפעילות בארץ, שמהווה עוגן יציב עם רווחיות גבוהה, לצד פעילות הקפה בחו"ל - שמציגה צמיחה חזקה עם רווחיות משתפרת. שטראוס הינה ספק המזון השני בגודלו בישראל, עם מותגים חזקים, במיוחד בשוק החלב. אם אופק הצמיחה בישראל מוגבל, הרי שעולם הקפה הבינלאומי מציע לחברה פוטנציאל משמעותי להמשך הצמיחה. מעבר לכך, לשטראוס יש שיתוף פעולה בתחום ברי-המים בסין, שלמרות היותו קטן יחסית, מציג לאחרונה גידול חזק הן במכירות והן ברווחים. לאחרונה, קבוצת שטראוס עשתה מספר צעדים חשובים לשיפור המיקוד העסקי, ביניהם רכישת חלק המיעוט בחברת הקפה,מכירות מקס ברנר והגדלת נתח החברה במיזם הסיני. בשורה התחתונה, אנחנו חושבים שמחיר מניית שטראוס מציע תמורה ראויה להשקעה, בפרט ביחס לסיכון המוגבל שמאפיין אותה.

 

פס ייצור במפעל שטראוס פס ייצור במפעל שטראוס

 

גזית גלוב. תשואה ב-2017: 12%

אנו ממליצים על מניית גזית-גלוב, על רקע האפסייד הכלכלי המהותי שאנו מזהים בחברה - 35% מעל למחיר השוק של המניה. בשנת 2017 נרשמה שורה של השפעות חיובית לחברה, שכללו ירידה בהוצאות המימון, מהלך לטיוב הפורטפוליו האירופאי, כמו גם הניסיון לצמצום האחזקות ברוסיה - כתוצאה מעליית ערך הנכסים במדינה. במקביל, גזית פועלת לאתר רכישות פרטיות בארה"ב, הטומנות פוטנציאל השבחה וחסינות יחסית מפני איומי האינטרנט. הדיסקאונט העמוק בו נסחרת מניית גזית-גלוב, ביחס לשווי נכסיה הסחירים, הוא מוגזם ושמרני יתר על המידה. אנו סבורים כי החשיפה לפורטפוליו הבינלאומי מאפשרת הזדמנויות פרו-סיקליקאליות - בנורבגיה, קנדה, ברזיל ורוסיה - כאשר הסיכון המרכזי נותר התחזקות השקל.

 

אגרות חוב מומלצות לשנת 2018

 

אלה פיקדון אג"ח 1– מח"מ 5.3 שנים תשואה 3.00% צמודת דולר

האג"ח הינו אג"ח צמוד דולר המדורג בדרוג מכסימלי של AAA. מדובר למעשה בפיקדון בנקאי צמוד דולר המעניק כיום תשואה של 3%. האג"ח מתאים במיוחד למי שמחפש חשיפה דולרית על רקע המשך התרחבות פערי הריביות בין ריבית בנק ישראל המצויה ברמה אפסית של 0.1% לבין ריבית הפד הממשיכה לעלות וצפויה להגיע בסוף שנת 2018 לרמה של כ –2.00%.

 

אידיבי פיתוח י"ד - מח"מ 4.4 שנים תשואה 4.75% שקלי לא צמוד

חברת אידיבי פיתוח חוזרת לחיים לאחר שלמעשה פשטה את הרגל תחת שליטת נוחי דנקנר. האג"ח מגובה בשעבוד ראשון של מניות חברה הבת דיסקונט השקעות. החברה מחזיקה במישרין או בעקיפין בחברות: סלקום, שופרסל, נכסים ובנין, גב ים, ישפרו כלל ביטוח ועוד. מדובר באג"ח לא מדורג אמנם אך מפצה בתשואה גבוהה יחסית ובמרווח של קרוב ל-400 נ"ב מאג"ח ממשלתי מקביל בשילוב בטחונות ספציפיים.

 

שלמה אחזקות אג"ח 17 - מח"מ 4.0 שנים תשואה 2.25% שקלי לא צמוד

שלמה אחזקות נמנית על אחת מחברות הליסינג והשכרת הרכב הגדולות בישראל. לחברה מיצוב עסקי גבוה יחסית. החברה נהנית מנתח שוק משמעותי ובסיס לקוחות רחב ומפוזר על מספר רב של ענפי משק .אג"ח החברה מדורג A+, הדרוג הגבוה מבין חברות הליסינג המקומיות. מדובר באג"ח הנושא תשואה נאה המשקפת מרווח סביר של כ –160 נ"ב. בעלי האג"ח נהנים משעבוד ראשון וקבוע על רכבים.

 

מגרש מכוניות רכבים של שלמה סיקסט מגרש מכוניות רכבים של שלמה סיקסט צילום: יריב כץ

 

גזית גלוב אג"ח י"ב–מח"מ 7 שנים, תשואה 2.40% צמוד מדד

החברה הינה חברה מובילה בתחום הנדל"ן המניב הבינלאומי תוך פיזור מרשים בארצות בדרוג גבוה כגון ארה"ב קנדה גרמניה ופינלנד. אג"ח החברה מדורג בדרוג גבוה של (AA-). החברה נהנית ממינוף סביר יחסית לחברות הפועלות בתחום הנדל"ן המניב תוך גישה גבוהה לשוקי החוב הבינלאומיים ולמערכת הבנקאית. אג"ח החברה משקף מרווח של כ-220 נ"ב מאג"ח ממשלתי מקביל.

 

בינלאומי כ"ג – מח"מ 4.7 שנים תשואה 1.20% צמוד מדד

מדובר בשטר הון עליון מסוג COCO המדורג A+. שטר ההון צפוי להיפדות בעוד 5 שנים. השטר נוא תשואה של 1.2% צמוד מדד המגלם מרווח של כ 140 נ"ב מאג"ח ממשלתי מקביל. בנק בינלאומי הינו בנק שמרן יחסית בעל מאזן של קרוב ל 130 מיליארד שקל. המרווח בשטר ההון גבוה בקרוב ל-90 נ"ב ממרווח על פקדונות דומים של הבנק ולאור רמת הסיכון הנמוכה יחסית של הבנק נראה כאטרקטיבי להשקעה.

 

 

 

פיזור תיק השקעות מומלץ:

אג"ח ממשלתי צמוד - 8%

אג"ח ממשלתי שקלי - 12%

סה"כ אג"ח ממשלתי - 20%

אג"ח קונצרני- 10%

סה"כ אגרות חוב - 30%

מניות בארץ - 30%

מניות בחו"ל - 20%

סה"כ מניות - 50%

מט"ח (דולר ויורו) - 20%

 

הערכות כלליות לשנת 2018:

מדד ת"א 125 - יטפס בשיעור של 8%
S&P 500 - יוסיף 10% לערכו

דולר -יתחזק בשיעור של 10%
יורו - יתחזק בשיעור של 5%

 

מחר: ההמלצות של בית ההשקעות אקסלנס

 

 

יורו יורו צילום: shutterstock
בטל שלח
    לכל התגובות
    x