אלקטרה נדל"ן מוכרת בהפסד נכס בברלין תמורת כ-80 מיליון שקל
המכירה תניב לחברה בת תזרים מזומנים של כ-33 מיליון שקל - ותגרור הפסד של 5 מיליון שקל; הצעד משקף את הכיוון האסטרטגי של אלקטרה נדל"ן, המתמקדת בתחום מקבצי הדיור בארה"ב
11:03
12.11.17
חברת אלקטרה נדל"ן ממשיכה לממש נכסים, כחלק מהמהלך האסטרטגי של התמקדות בתחום מקבצי הדיור בארה"ב. החברה הודיעה היום (א'), כי חברה כלולה שלה (מוחזקת ב-85%), מכרה זכויות בנכס מניב בברלין תמורת כ-80 מיליון שקל (כ-19.5 מיליון יורו).
קראו עוד בכלכליסט:
אלקטרה נדל"ן הרחיבה בשנה האחרונה באופן ניכר את השקעותיה בתחום מקבצי הדיור בארה"ב. החברה חולשת כיום על כ-60 מקבצי דיור בהיקף כולל של כ-21,000 יחידות דיור, בהן הושקע סכום כולל של כ-2.5 מיליארד דולר. אלקטרה נדל"ן מחזיקה בכ-20% מהנכסים, וכן הינה בעלת השליטה בחברת הניהול של הנכסים. לצורך הרחבת פעילות זו הקימה אלקטרה נדל"ן קרן, שגייסה עד כה מעל ל-170 מיליון דולר, וביצעה עד כה עסקאות לרכישת למעלה מ-5,000 יחידות דיור.
אלקטרה נדל"ן, בניהולו של גיל רושינק, פועלת בתחומי הנדל"ן בישראל ובחו"ל. פעילות הקבוצה מתמקדת בתחום מקבצי הדיור בארה"ב. כיום, מנהלת החברה מעל ל-21 אלף יחידות דיור ב-61 מקבצי דיור, בהיקף כספי כולל של כ- 2.5 מיליארד דולר. אלקטרה נדל"ן היא השותפה המנהלת את הנכסים (GP), כך שהחברה נהנית גם מדמי ניהול ומעמלת השבחה (Promote). כמו כן, מחזיקה החברה בישראל ובחו"ל ב-15 נכסים וקרקעות המיועדות לפיתוח.

גיל רושינק מנכ"ל אלקטרה נדל"ן


