$
בורסת ת"א

תשובה ניסה להוריד את הלחץ מהגז – והצליח לא להתפוצץ

מאות הגיעו אתמול לכנס המשקיעים של קבוצת דלק, ברקע ירידות חדות במניות הקבוצה. מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו ניסה להפיג את חששותיהם, שקשורים לתחרות הגוברת על חוזי הגז הטבעי, אך התחמק מהתייחסות ישירה לבעיות

אורן פרוינד 07:4301.11.17

אחרי ירידה של 20% בשווי דלק קידוחים ב־3 החודשים האחרונים, מאות משקיעים מודאגים הגיעו לכנס משקיעים של קבוצת דלק בתל אביב, בניסיון להרגיע את הרוחות.

 

בעל השליטה יצחק תשובה נכח באולם, מלווה ביו"ר דלק גבי לסט ובמנכ"ל הבורסה של סינגפור לו בון צ'י (Loh Boon Chye), שהגיע לישראל לכנס אחר ובא לחלוק כבוד ללסט. תשובה חרג ממנהגו ולא נשא נאום "ציוני" על חשיבות הגז הישראלי. הפעם את הנאום המרכזי העביר מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו, בניסיון לספק תשובות.

אחד החששות של המשקיעים נוגע לסקירה שפרסמה לפני שבועיים קרן ההשקעות קוליברי, שמנוהלת על ידי ערן מרדכי. זו התריעה מפני ירידה חדה בשווי מאגר תמר בעקבות כמות גז קטנה מהצפוי האמורה להימכר מהמאגר.

 

הסקירה מציגה תרחישים לשוויה של תמר פטרוליום ב־2020, תחת כותרת שקובעת כי "האם מניות תמר הן מניות הסלולר של 2010'". בתרחיש ה"ורוד" יספק המאגר 10.65 BCM גז בשנה במחיר ממוצע של 5.6 דולרים ליחידת חום - כך ששוויה של המניה יעמוד על 27.3 שקל, גבוה בכ־35% ממחירה הנוכחי.

 

בתרחיש ה"אופטימי" הכמות תסתכם ב־6.7 מיליארד BCM במחיר ממוצע של 4.9 דולרים, ושווי המניה ייחתך ב־35%. ואילו בתרחיש ה"סביר" צפויה המניה לצנוח בכ־60% ל־8 שקלים, מכיוון שהמאגר יספק רק 4.7 BCM במחיר של 5.2 דולרים ליחידה.

 

 

אחד האנליסטים שאל את אבו לגבי הסקירה, וזה סירב להתייחס לכך באופן ישיר. אבו כן התייחס לכמויות הצפויות בביקוש לגז בישראל ולתפוקה של תמר. לדבריו, "כבר ב־2024 המשק הישראלי לא יוכל להסתפק בתמר, לוויתן וכריש־תנין".

 

מה דעתך על מניית דלק קבוצה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

החשש השני קשור לאישור של בית המשפט העליון מלפני חודש לבקשה לתביעה ייצוגית בעניין מתווה הגז. העליון דחה את ערעור זכייניות הגז על החלטת שופטת המחוזי אסתר שטמר, שדחתה את בקשת מונופול הגז למחוק על הסף את הייצוגית להורדת מחיר יחידת החום שמוכר המונופול לחברת החשמל מ־5 דולר ל־2.34 דולר. אבו ציין בעניין רק כי בדלק לא מודאגים.

 

החשש השלישי קשור לחוזה של דלק מול חברת חשמל, שמסתיים ביולי 2021. אבו אמר כי המחיר מול חברת החשמל ירד או יעלה ב־25% בהתאם למחירים בשוק באותו מועד, ואם לא תהיה הסכמה הצדדים ילכו לבורר בינלאומי. עד אז חברת החשמל תהיה אחראית ל־30% מההכנסות של דלק, ומכאן החששות.

 

אבו אמר כי החברה פועלת להרחבת מעגל הלקוחות. "הצנרת לירדן מוקמת על ידי נתגז ותהיה מוכנה ב־2019, עוד לפני לווייתן, והפרויקט מתקדם על פי לוחות הזמנים. הביקושים בירדן עולים. אנחנו במגעים עם לקוחות נוספים בירדן, וצופים במשק השכן מתפתח וגדל מבחינת הביקוש. כבר ב־2020 הביקושים יעמדו על 20 BCM (בישראל ובירדן), וימשיכו לעלות".

 

עוד אמר אבו כי "אנחנו עובדים על הסכמים גם עם מצרים וטורקיה". אבו חשף בנוסף כי "אנו בוחנים אפשרות להקמת מפעל לייצור אלומיניום בישראל, שעתיד לייצר מאות מקומות עבודה ולצרוך 1–2 BCM גז בשנה".

 

יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים עלו אתמול ב־2.5%, כך שנראה שבדלק קידוחים הצליחו להפריך את החששות במקצת. אך דלק קידוחים עדיין נסחרת ב־15% פחות ממה שנסחרה בתחילת 2017 ושוויה של תמר פטרוליום, שמחזיקה בזכויות במאגר תמר ומוחזקת ב־12% על ידי דלק קידוחים, עדיין נמוך בכ־10% מאז שהונפקה ביולי, אף שהיא רשמה אתמול עלייה של 2.5%.

 

קרן קוליברי מסרה בתגובה כי "באחרונה עוסקת המדיה במסמך פנימי של הקרן המתייחס לשווי תמר פטרוליום. המסמך נועד לצורכיה הפנימיים של הקרן, והופץ ללא אישורה. הקרן עומדת מאחורי האמור במסמך ולא נפל כל פגם בהתנהלותה. בימים האחרונים נעשו ניסיונות לקעקע את אמינות המסמך על ידי ניסיון לפגוע במוניטין של הקרן ומנהלה, ערן מרדכי. הקרן מצרה על התנהלות זו, המעידה דווקא על רצינות המסמך. הקרן שוקלת בכובד ראש את צעדיה בעניין". 

 

 

יצחק תשובה ומנכ"ל הבורסה בסינגפור לו בון צ'י  יצחק תשובה ומנכ"ל הבורסה בסינגפור לו בון צ'י צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x