$
בורסת ת"א

ניתוח כלכליסט

כלכלית ירושלים צפויה לבחור בקרוב יו"ר במקום רון בארי

משחק הכיסאות בדירקטוריון חברת הנדל"ן התעורר לאחר שהפניקס ופסגות ביקשו כל אחד למנות נציג מטעמו. הדירקטוריון צפוי לגדול מ־8 חברים ל־9, ואם השניים אכן ימונו בתמיכת המוסדיים, מי שייאלץ לוותר על כיסאו הוא דווקא בארי, המכהן מטעם סאמיט

אורן פרוינד 07:4027.09.17

זה לא מקרי שבפעם השנייה בשנה האחרונה מתחולל מאבק שליטה על הכיסאות בדירקטוריון של חברתכלכלית ירושלים. החברה מתנהלת ללא גרעין שליטה, וככזו היא נטולת בעל בית חזק שמנווט את הספינה. במצב כזה מרשים לעצמם כל דירקטור וכל בעל מניות לפתוח במלחמה, בניסיון לשמור על כיסאותיהם. 

 

 

לפני שנה היה זה זוהר לוי, בעל השליטה בחברת סאמיט שהחזיקה אז ב־20% מהמניות, שנלחם ביו"ר הקודם אהרון פוגל והצליח לבסוף להדיח אותו מהדירקטוריון ולמנות דירקטוריון חדש עם נציגים משלו.

 

סאמיט ירדה מ־20% לאחזקה של 7.53%

הפעם נראה שדווקא הנציג מטעם סאמיט, יו"ר הדירקטוריון רון בארי, הוא זה שייאלץ לשלם בכיסאו. בארי מונה לדירקטוריון לצד בעל השליטה בסאמיט זוהר לוי, בזמן שלחברה היתה אחזקה של 20% בכלכלית ירושלים. מאז היא מכרה חלק מאחזקותיה וירדה ל־7.53% מהמניות, ולכן יהיה לה קשה להשיג בהצבעה של בעלי המניות רוב לשני נציגים בדירקטוריון.

 

לוי, כבעל השליטה בסאמיט, צפוי להישאר בדירקטוריון כלכלית ירושלים, ולכן בארי הוא זה שכנראה יעזוב — ופירוש הדבר הוא שכלכלית תצטרך לבחור ביו"ר חדש.

הטלטלה הנוכחית מגיעה בעקבות בקשותיהם של חברת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות פסגות למנות שני דירקטורים חדשים מטעמם — הצעה שעוררה התנגדות עזה בקרב חברי הדירקטוריון המכהנים. 

 

 

 

פסגות, שמחזיק ב־5.62% מהמניות, מציע למנות מטעמו את אלן גלמן, לשעבר סמנכ"ל הכספים של בזק. הפניקס, בעלת המניות הגדולה מקרב המוסדיים, עם אחזקה של 10.19%, מציעה למנות את רונן נקר, דירקטור לשעבר בחברת אורבנקורפ הקורסת וסמנכ"ל כספים לשעבר בחברת ביטוח ישיר. הדירקטוריון, שמתנגד למינויים הללו, הצביע פה אחד ביום ראשון האחרון על דחייה בשבוע של אסיפת בעלי מניות בעניין שזומנה לחודש אוקטובר, על מנת שתהיה שהות לשכנע את המוסדיים להצביע על השארת הדירקטוריון המכהן על כנו. 

 

ב־25 באוקטובר יתכנסו בעלי המניות של כלכלית ירושלים להצביע על שתי החלטות. הראשונה, שצפויה לעבור ברוב קולות, היא להגביל את הרכב הדירקטוריון לתשעה חברים בלבד — לעומת שמונה כיום — וזאת בעקבות המלצה של חברת הייעוץ אנטרופי ליעילות בניהול.

 

ההצעה השנייה שתעלה להצבעה היא בחירה בהרכב חדש לדירקטוריון, בעקבות הבקשה של הפניקס ופסגות, שמעוניינים למנות את שני הדירקטורים החדשים מטעמם. בהנחה שההצעה הראשונה להגבלת מספר חברי הדירקטוריון תעבור, הרי שאחד מהדירקטורים המכהנים או אחד מאלה המועמדים להיכנס אליו, יצטרך ללכת הביתה.

שמונה חברי הדירקטוריון המכהנים כיום הם טל פורר (בנו של דוד פורר) ואמיר בורגר מטעם דוד פורר, שמחזיק ב־24.08% מהמניות; היו"ר רון בארי וזוהר לוי מטעם סאמיט, שמחזיקה ב־7.53% מהמניות; אלון כהן, שמונה מטעם בית ההשקעות אלטשולר שחם, שמחזיק לאחר מכירת חלק מאחזקתו השבוע ב־4.82% מהמניות; וירון זלצמן, דירקטור בלתי תלוי מטעם הפניקס. אורלי זילברמן ודוד גרנות מכהנים כדירקטורים חיצוניים, וצפויים להמשיך לכהונה נוספת.

 

 

 

בעל המניות הגדול פורר צפוי לשמר את נציגיו

כיוון שהדירקטוריון היום מונה שמונה חברים, ושני מועמדים מבקשים להצטרף אליו, משמעות הדבר היא שאחד משני המועמדים או אחד הדירקטורים המכהנים ילך הביתה.

זו הסיבה לכך שהדירקטוריון החליט פה אחד השבוע לדחות את האסיפה כדי למצות הליכים עם המוסדיים. פורר הוא בעל המניות הגדול ביותר, ולכן הוא צפוי לשמור על שני הדירקטורים מטעמו. אלטשולר שחם אמנם ירד לאחזקה של 4.82% בלבד, אולם הוא מחזיק באופציות, שעם מימושן הוא יעלה לאחזקה של 7.06% — כך שהדירקטור שלו צפוי להישאר. גם זלצמן, הדירקטור מטעם הפניקס, הגוף המוסדי הגדול ביותר, צפוי להישאר בחברה. ולפיכך, זה משאיר רק את רון בארי כמועמד המוביל שצפוי ללכת הביתה.

 

עד לפני כשנה וחצי היתה כלכלית ירושלים קרובה מאוד לביצוע הסדר חוב מהגדולים במשק הישראלי, אך הדו"חות הכספיים לרבעון השני של 2017, שפורסמו באוגוסט האחרון, מלמדים כי עזיבתו של אליעזר פישמן עשתה לחברת הנדל"ן רק טוב. כלכלית ירושלים סיימה את הרבעון עם עלייה של 3% בהכנסות משכר דירה בנכסים הקיימים ועלייה של 17% במדד ה־FFO (רווח נקי בניכוי הפחתות חד־פעמיות) להיקף של 122 מיליון שקל.

 

במקביל עדכנה החברה את התחזית שלה לסוף השנה הנוכחית כלפי מעלה. כלכלית ירושלים צופה כעת כי תסיים את 2017 עם רווח FFO של 235–245 מיליון שקל — 10 מיליון שקל יותר מהתחזית הקודמת שלה. תחת ניהולו של דוד זבידה הצליחה כלכלית ירושלים לשפר את שורת ההכנסות שלה, וזאת באמצעות עלייה של 1% בשיעור התפוסה בנכסים וצמצום בעלויות התפעול, כתוצאה מסגירת פעילויות בגרמניה ובקנדה והעלאת שכר הדירה.

 

דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x