$
בורסת ת"א

הכרעה בריב השותפים בתחנת הכוח דוראד: ביהמ"ש פסק 0:1 לטובת לוזון

משפחת אדלסבורג טענה כי העמדת מניות דורי אנרגיה כבטוחה לגיוס אג"ח מהווה מכירה, ולכן יש לה זכות סירוב ראשונה לרכישתן. השופטת דחתה התביעה והאדלסבורגים חויבו בהוצאות המשפט

ליאור גוטמן 07:4304.09.17

בסכסוך המשפטי בין קבוצת לוזון למשפחת אדלסבורג נרשם פרק נוסף — הפעם לזכות בעל השליטה עמוס לוזון. פסק הדין של שופטת ביהמ"ש המחוזי בלוד הלית סילש, שניתן ביום חמישי האחרון, דחה את טענת האדלסבורגים וקבע כי "העמדת מניות דורי אנרגיה, המוחזקות בידי קבוצת לוזון, כבטוחה לאיגרות החוב אינה מקימה למי מבעלי המניות בחברת דוראד זכות סירוב ראשונה לרכישת המניות". עוד פסקה השופטת כי הוצאות המשפט, בהיקף של 120 אלף שקל, יחולו על משפחת אדלסבורג. 

מדובר בתביעות הדדיות שהגישו הצדדים בסוף 2016, אז ביקש לוזון להשלים גיוס של סדרת אג"ח חדשה (סדרה ח') בהיקף של כ־70 מיליון שקל, שתורחב בהמשך עד 180 מיליון שקל. הבטוחה שהוצעה למשקיעים היתה שעבוד של מניות החברה בדורי אנרגיה שבשליטתו (50%) יחד עם שותפתה (50%) אלומיי. דורי אנרגיה מחזיקה ב־19% מתחנת הכוח הפרטית דוראד.

 

משפחת אדלסבורג, שמחזיקה בשיעור דומה בדוראד, ניסתה למנוע את המהלך, בנימוק שהשעבוד לגיוס האג"ח הוא עילה להפעלת זכות סירוב ראשונה. במילים אחרות, אם לוזון משעבד מניות של תחנת הכוח דוראד הוא לכאורה מעמיד אותן למכירה בפועל, ולכן יש למשפחת אדלסבורג זכות ראשונה לרכוש אותן. זאת מתוקף הסכם שותפים ישן בתחנת הכוח, שנחתם ב־2011.

 

קבוצת לוזון דיווחה אתמול לבורסה שפסק הדין מעודד אותה "להביא ליצירת ורישום השעבודים על הנכסים המשועבדים לטובת הנאמן עבור מחזיקי האג"ח", וכאשר המהלך יושלם "יופחת שיעור הריבית השנתית שתישא יתרת הקרן הבלתי מסולקת של האג"ח בשיעור של 1%".

 

"בפסק הדין דחה בית המשפט את עמדת קבוצת אדלסבורג, וקבע כי הענקת משכון או שעבוד אינה נחשבת, כשלעצמה, העברת מניות, המצדיקה הפעלת זכות סירוב ראשונה", אמר עו"ד אלי כהן ממשרד גרוניצקי, שייצג את לוזון עם עוה"ד דניאל לסרי ואלכס פלדשר. "אנו מברכים על פסק הדין ועל מה שאנו רואים כתוצאה המשפטית הנכונה ומחוייבת המציאות בנסיבות העניין".

 

דוראד סיימה את הרבעון השני של השנה עם סך הכנסות של 536 מיליון שקל, עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל. עלות הפעלת תחנת הכוח נותרה ללא שינוי כמעט והסתכמה ב־490 מיליון שקל, עלייה של 1% — דבר שהוביל אותה לזינוק של כ־5% ברווח התפעולי ל־46.35 מיליון שקל.

 

זינוק של כ־30% בהוצאות המימון של תחנת הכוח ברבעון השני ל־88.5 מיליון שקל, הוביל אותה להפסד רבעוני של 36 מיליון שקל לעומת הפסד של 31 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

 

תחנת הכוח דוראד תחנת הכוח דוראד צילום: בני מור

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x