$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

נעילה יציבה בוול סטריט: הנפט נחלש ב-3%, הנחושת בשיא מאז נובמבר 2014

פיאט קרייזלר עלתה ב-6.8% לאחר שחברה סינית הביעה עניין ברכישתה; המשקיעים ממתינים לפסגת ג'קסון הול של נגידי הבנקים שתיפתח בסוף השבוע

כתבי שוק ההון 23:0221.08.17
דיווח שוטף מהמסחר באסיה ואירופה: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

 

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל ביציבות כשברקע המתיחות בין ארה"ב וצפון קוריאה וחוסר היציבות הפוליטית בוושינגטון: נאסד"ק ירד פחות מ-0.1%, דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-0.1%. מניית הום דיפו הובילה את העליות בדאו ג'ונס לאחר שהוסיפה 1.2%. המסחר ב-S&P 500 התאפיין במחזורים דלילים.

 

מניית פוט לוקר המשיכה בביצועים גרועים וירדה היום ב-7% לאחר שאיבד 28% ביום המסחר הקודם. מאז תחילת השנה איבדה החברה כמעט 40% מערכה.

 

 

מה דעתך על מניית HOME DEPOT:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

   

21:20 - הנפט (WTI) נחלש ב-2.8% לרמה של 47.2 דולר לחבית - לאחר שני ימים של מגמה חיובת - ובכך כמעט נמחקו העליות בסך 3% שנרשמו ביום שישי. הברנט איבד 2% וננעל ברמה של 51.7 דולר לחבית.

 

20:45 - הזהב עלה ב-0.4% וננעל ברמה של 1,296.7 דולר לאונקיה - שיא מאז ראשית יוני. המתיחות בין ארה"ב וצפון קוריאה דוחפת את המשקיעים לרכוש אחזקות במתכת היקרה. זאת לאחר שהיום נפתח תרגיל צבאי גדול בשיתוף צבאות ארה"ב ודרום קוריאה. הנחושת עלתה לשיא מאז נובמבר 2014 לאחר שהתחזקה ב-1.4% לרמה של 2.98 דולר לליברה, זאת לאור הערכות המשקיעים להמשך הביקושים בכלכלת סין, שנחשבת לצרכנית עיקרית של המתכת, ולירידה בהיצע. בסך הכל הוסיפה המתכת 15% מאז חודש מאי. 

נחושת נחושת צילום: בלומברג

 

20:30 - לקראת פסגת נגידי הבנקים שתפתח מחרתיים צופים אנליסטים כי נגיד הבנק האירופי מריו דראגי יימנע מזריקת רמזים על צמצום ההקלה הכמותית. אנליסט ביוליוס בר: "הוא ירצה לשמור על רגיעה בשווקים". כלכלנים בחברת ניהול הקרנות אינטרמדיאייט קפיטל גרופ מתריעים כי "הנסיגה מתוכנית ההקלה הכמותית היא ניסוי שמעולם לא נעשה בעבר ואין זה ברור כיצד השווקים יגיבו". "הבעלות שלהם על השווקים היא משמעותית. ככל שהשווקים יצפו לצמצום רכישות בבנק האירופי ב־2018, כך יגדל הסיכון לזעזועים בשווקים", ציינו.

 

ג'נט ילן ומריו דראגי ג'נט ילן ומריו דראגי צילום: רויטרס

 

18:50 - הנפט יורד ב-2% בשווקים כאשר מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 51 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 47.7 דולר.

 

18:40 - הבורסות באירופה ננעלו בירידות שערים: מדד דאקס הגרמני ירד ב-0.9%, מדד פוטסי הבריטי נחלש ב-0.1% ומדד קאק הצרפתי איבד 0.6% מערכו.

 

17:00 - חברת ראדא, העוסקת בפיתוח, ייצור ומכירת מערכות וציוד בקרה לתעשיית הביטחון, מדווחת על השלמת גיוס של 10 מיליון דולר באמצעות הנפקת מניות. לפי הדיווח, החברה מכרה 4,604,500 ממניותיה תמורת 2.15 דולר למניה. בין המשקיעים: ילין-לפידות, נוקד קפיטל וחברת הביטוח הפניקס. את ההנפקה הובילה בראק קיפטל חיתום בניהולו של צביקה מנס.

 

בכירי ראדא בבורסת נאסד"ק בכירי ראדא בבורסת נאסד"ק

 

16:35 - חברת סמפרה אנרגיה הודיעה על עסקה לרכישת חברת החשמל אונקור (Oncor) בעבור 9.45 מיליארד דולר במזומן. לפי תנאי העסקה, סמפרה תחזיק כ-60% מחברת ההאחזקות Energy Future - בעלת השליטה באונקור. הצעתה של סמפרה עקפה את הצעתה של ברקשייר האת'ווי של וורן באפט, שהציעה של 9 מיליארד דולר.

 

16:30 - המסחר בניו יורק נפתח בירידות שערים קלות של עד 0.1% במדדים המובילים - דאו ג'ונס, נאסד"ק -S&P 500

 

14:40 - מחירי היבוא בארה"ב עלו ב-0.1% ביולי וב-1.5% ב-12 החודשים האחרונים. בלידר שוקי הון סבורים שקיימת ציפייה שעלייה במחירי היבוא שבצריכה הפרטית עקב הפיחות בדולר תביא לעלייה מסוימת באינפלציה, למרות שמשקל היבוא בתוצר בארה"ב עומד על 12% בלבד. "התעשיינים בארה"ב אופטימיים (אולי גם עקב הפיחות בדולר) ומסתמן שיפור בנתוני הצריכה הפרטית. יחד עם זאת, עקב ההתמתנות באינפלציה אין אנו צופים העלאת ריבית בארה"ב לפני תחילת 2018", אמרו הכלכלנים.

 

13:25 - החוזים העתידיים מצביעים על ירידות מינוריות בפתיחת יום המסחר הראשון לשבוע בניו יורק. עונת הדוחות הכספיים המקומית על סף סיום ובהראל פיננסים כבר מסמכים אותה: "החברות במדד S&P 500 רשמו עלייה של 5% בהכנסות וגידול מרשים עוד יותר של כ-9% ברווחים. הסקטורים הבולטים בסיכום העונה הזו הם האנרגיה עם עלייה תלת ספרתית ברווחים (אם כי המניות לא בלטו לחיוב, בין היתר על רקע התנודתיות במחירי הנפט) וכן הטכנולוגיה (עלייה של כ-10% בהכנסות ו-15% ברווחים) והפיננסים עם עלייה של כ-10% ברווחים".

 

 צילום: רויטרס

 

12:40 - "המתיחות בחזית צפון קוריאה צפויה להמשיך ללוות אותנו, בשעה שארה"ב ודרום קוריאה מנהלות תרגיל צבאי משותף החל מהיום ועד ה-31 באוגוסט (ראו עדכון מוקדם. כ"ש). צפון קוריאה גינתה את התרגיל וכינתה אותו חזרה לקראת פלישה. אנו מעריכים שהתנודתיות תלך ותתחזק בשבוע שייפתח ב-4 בספטמבר, לקראת יישום שלב חדש בסנקציות ובמקביל לציון יום הייסוד של צפון קוריאה", אמרה היום סו טרין (Sue Trinh), אסטרטגית ראשית במחלקת שערי חליפין אסיה ב-RBC (הדברים מובאים במרקטווטש).

 

10:50 -  פיאט קרייזלר (Fiat Chrysle) עולה ב-3.5% במילאנו לאחר שחברת Great Wall Motor מסין אישרה דיווחים לפיהם הביעה עניין ברכישת החברה.

 

10:50 - בשעה האחרונה החל שבוע המסחר באירופה: מדד דאקס יורד עתה ב-0.4%, קאק יורד ב-0.5% ופוטסי נחלש ב-0.3%.

 

בסחורות: הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.3% ל-52.6 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.2% ל-48.4 דולר לחבית; הזהב עולה ב-0.1% ל-1,293.30 דולר לאונקיה.

בנעילה באסיה: ניקיי ירד ב-0.4%, שנגחאי עלה ב-0.6%, האנג סנג עלה ב-0.5%.

 

10:30 - ענקית הספנות והאנרגיה מרסק (Moeller-Maersk) הודיעה על מכירת חטיבת הגז והנפט לחברת האנרגיה הצרפתית טוטאל (Total SA) תמורת 7.45 מיליארד דולר, בעסקת מזומן ואשראי. כחלק מהעסקה תקבל הקבוצה הדנית נתח של 3.76% בטוטאל בשווי של 4.95 מיליארד דולר. העסקה היא חלק ממהלך כולל של מרסק שמכוון למכירת עסקי האנרגיה והתמקדות בפעילות התובלה.

 

9:00 - חברת התעופה אייר ברלין שהגיעה לחדלות פירעון החלה ביום שישי בשיחות מול נציגי חברות, על עסקאות למכירת נכסיה. מנכ"ל החברה תומאס ווינקלמן (Thomas Winkelmann) אמר שיותר מ-10 גורמים התעניינו ברכישת חלק מהנכסים, אך הוא צופה שבסופו של דבר, העסקה תתחלק בין שניים או שלושה רוכשים. לדברי ווינקלמן (בראיון לעיתון הגרמני בילד - Bild am Sonntag), הוא שואף לסגור את מכירת הנכסים עד סוף חודש ספטמבר.

 

 צילום: בלומברג

 

 

8:40 - חשש בשווקים מעלייה מחודשת של המתיחות בצפון קוריאה, לנוכח פתיחת התרגיל הצבאי השנתי המשותף של דרום קוריאה וארה"ב. התרגיל יימשך 10 ימים, ועל פי גורמים רשמיים בארה"ב, הוא אמור להבטיח את המוכנות להתקפה אפשרית מצד השכנה מצפון. בפיון יאנג טוענים כי התרגיל נועד להכין את הקרקע לפלישה לצפון קוריאה.   

 

7:50 - סחורות בפתיחת שבוע המסחר: הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.1% ל-52.7 דולר לחבית, ה-WTI יציב ב-48.5 דולר לחבית; הזהב שומר על יציבות, ב-1,291.30 דולר לאונקיה.

 

7:15 - בורסות אסיה פותחות את שבוע המסחר במגמה מעורבת: מדד ניקיי יורד ב-0.3%, שנגחאי עולה ב-0.2% והאנג סנג עולה ב-0.5%; בחזית המאקרו: מדד סנטימנט העסקים ביפן של רויטרס-Tankan עמד בחודש אוגוסט על 27 נק', הרמה הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2007. בחודש שעבר עמד המדד על 26 נק'. המדד נשען על משאל מנהלים של 548 חברות גדולות ובינוניות ביפן במחצית הראשונה של החודש, 265 מהם השתתפו בפועל.

 

7:10 - רשות ההגבלים בדרום קוריאה הורתה לחברת הרכב יונדאי (Hyundai Motor) לשנות את המבנה המורכב של הבעלות על החברה, שמעניק כוח רב מדי למשפחת השליטה על חשבון בעלי המניות. ראש הרשות קין סאנג ג'ו (Kim Sang-jo) אמר שהמבנה הקיים מייצר "סיכון גדול מדי של ממשל תאגידי" בקבוצה, התאגיד השני בגודלו בדרום קוריאה המנוהל על ידי היו"ר הוותיק בן ה-79, צ'ונג מונג קו (Chung Mong-koo). "אני מנהל שיחות עם החברה, היא לא צריכה לבזבז זמן לפני פיתרון המבנה הקיים", אמר יו"ר הרשות. מניית החברה יורדת ב-0.5% בסיאול.

 

במקביל, בעיתונות המקומית מדווחים שחברת ההשקעות בלאקרוק (BlackRock) מנהלת מגעים להשקעה של טריליון וון קוריאני (880 מיליון דולר) בחברת הספנות הגדולה במדינה יונדאי מרין (Hyundai Merchant Marine). דובר החברה אישר את דבר המגעים אך אמר כי עדיין לא נערכו שיחות על פרטי העסקה. מניית החברה עולה ב-1% בסיאול.  

 

 

 צילום: בלומברג

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x