$
בורסת ת"א

הנפקת או.פי.סי: השלב הציבורי המחודש ייצא לדרך ביום חמישי

יממה לאחר שדחתה את השלב הציבורי בעקבות ההחלטה של הממונה על ההגבלים העסקיים, חברת האנרגיה תנסה להשלים את השלב האחרון בהנפקה; מסתמן: המוסדיים ישאירו את הזמנותיהם לפי מחיר המינימום שנקבע בתשקיף - המגלם הנחה של 10%

ניר טל 12:4508.08.17

יממה לאחר שדחתה חברת או.פי.סי אנרגיה את המכרז הציבורי מסתמן כי הגופים המוסדיים ישאירו את ההזמנות שלהם על כנם לפי מחיר המינימום שנקבע בתשקיף, המגלם הנחה של 10% ממחיר הנעילה שנקבע במכרז ומשקף לאו.פי.סי שווי של 355 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי השלב הציבורי במכרז יצא לדרך ביום חמישי הקרוב ובמסגרתו תגייס עשרות מיליוני שקלים.

 

ביממה האחרונה פנתה החברה, בשליטתו של איש העסקים עידן עופר, למשקיעים המוסדיים במטרה לאשרר את ההזמנה, ובו זמנית החלה בביצוע תיקונים בתשקיף – ובפרט תיקונים המתייחסים לזכויות בחברת "צומת אנרגיה" ולייעוד התמורה המעודכן – על מנת להמשיך לשלב הציבורי ולחתום את ההנפקה. ברקע לדחיית השלב הציבורי וההנחה למוסדיים, ההודעה של רשות ההגבלים העסקיים מאתמול שסותמת את הגולל על התכניות של החברה להקמת תחנת הכוח "צומת אנרגיה" באזור פלוגות – האפסייד המרכזי שמציעה או.פי.סי למשקיעים. כבר אתמול העריכו גורמים בשוק כי להודעה פוטנציאל לא מבוטל לשינוי בתכניות ובמבנה ההנפקה, ועתה מסתבר שאלה ככל הנראה יכללו את ההנחה לאלו שהזמינו בשלב המוסדי.

 

על פי החלטת הממונה ההגבלים, או.פי.סי אנרגיה, לא תוכל להקים את תחנת הכוח בצומת פלוגות בהספק של 400 מגה-וואט, שאת הזכויות עליה (95%) רכשה בחודש אפריל האחרון מידי רפק וקרן דנהאם. הנימוק המרכזי להחלטה של הממונה ההגבלים - שיקולי ריכוזיות במשק האנרגיה.

 

נכון להיום מחזיקה החברה בשליטה (80%) בתחנת הכוח מישור רותם בהספק של 440 מגה-וואט (16% מהיקף הייצור הפרטי בישראל) ובשליטה בתחנת הכוח בחדרה בהספק של 18 מגה-וואט, בשטח בו נבנית הימים אלו תחנת כוח בהספק של 148 מגה-וואט. זאת ועוד, בעל השליטה בחברה, עידן עופר, הינו בעל השליטה בחברה לישראל שמצידה מחזיקה בתחנת כוח פרטית במפעלי כיל (250 מגה וואט) ואחת בתכנון של קבוצת בז"ן (כ-140 מגה וואט).

 

מימין - מיכל הלפרין ועידן עופר מימין - מיכל הלפרין ועידן עופר צילומים: תומריקו, בלומברג

 

האחזקה הכוללת בתחנות אלו מעלה חשש לריכוז גבוה של כושר ייצור בידי החברה לישראל וקנון הולדינגס (תוצר של פיצול מבני שיצא לפועל בשנת 2015) ולכן הקמה של תחנה חדשה באזור הדרום בהספק של 400 מגה וואט עלולה לפגוע בתחרות במשק. "ועדת הריכוזיות סקרה את מידת הריכוזיות הכלל-משקית של הקבוצה כיום, תוך סקירת תחומי הפעילות החיוניים בהם היא פועלת, מאפייני הפעילות המאקרו-כלליים שלה ומאפייני הקשר בינה לבין רגולטורים. הוועדה מצאה כי מדובר בקבוצה הריכוזית ביותר במשק" נכתב על ידי הרשות להגבלים עסקיים בראשותה של עו"ד מיכל הלפרין.

 

הזכויות בהן מחזיקה או.פי.סי (95%) להקמת תחנת הכוח בקריית גת מגלמות את האפסייד העתידי שמציעה או.פי.סי למשקיעים בחברה. נכס זה לא תומחר במסגרת הערכות השווי המוקדמות שבוצעו לחברה, הן מטעם החברה והן החיצונית שפורסמה ע"י אמיר ג'יריס מאנטרופי ונקבה בשווי של 392 מיליון דולר. שתיהן לקחו בחשבון בעת חישוב התזרים העתידי של או.פי.סי (DCF) אך ורק את פעילות התחנות בחדרה ובמישור רותם. לתמחור זה שותפים גם גורמים בקרב הגופים המוסדיים בבואם לקבוע מהו המחיר הראוי מצידם להשקעה.

 

ואולם, אין ספק שהביקושים הגבוהים שהזרימו הגופים המוסדיים - והובילו לעלייה של 9.6% במחיר המינימום בהנפקה (1,370 ליחידה לעומת 1250) - הושפעו מהתמריץ הפוטנציאלי שמביא עימו הנכס הנוכחי לפרוטפוליו של או.פי.סי. על פי שיחות עם גורמים בשוק, באו.פי.סי הביעו אופטימיות רבה כשנשאלו בנושא האישור הנדרש מרשות ההגבלים העסקיים כתנאי להקמת התחנה בצומת פלוגות. עובדה זו יכולה להעיד על עוצמת ההפתעה של מנהלי החברה מההחלטה שנחתה עליהם יום לפני השלב הציבורי בתזמון די בעייתי. לפיכך, אין ספק שההחלטה טומנת בחובה גם ירידה באטרקטיביות של ההנפקה בראייה ארוכת טווח וזאת בהנחה שלהחלטה של רשות ההגבלים העסקיים מאתמול תהיה השפעה גם על תוכניות החברה להקמה של תחנות כוח נוספות בדרום ובפרט תחנות הכוח רותם 2.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x