$
בורסת ת"א

בעקבות החלטת הממונה על ההגבלים: עידן עופר דוחה את השלב הציבורי בהנפקת או.פי.סי

שבוע לאחר שזכתה לביקושים גבוהים בשלב המוסדי, או.פי.סי הודיעה למשקיעים כי היא דוחה את השלב הציבורי בעקבות ההחלטה שלא לאפשר לה להקים את תחנת הכוח "צומת אנרגיה"

ניר טל 16:3307.08.17

שבוע לאחר שזכתה לביקושים גבוהים בשלב המכרז המוסדי וגייסה 386 מיליון שקל הייתה צפויה או.פי.סי אנרגיה לפתוח מחר (ג') את השלב הציבורי בתהליך הנפקת המניות הראשוני (IPO) ולגייס 80 מיליון שקל נוספים מהציבור ללא קושי. ואולם, היום התבשרה החברה, שבשליטת קנון הולדינגס של עידן עופר, כי הממונה על ההגבלים העסקים לא תאפשר לה להקים את תחנת הכוח "צומת אנרגיה" – התחנה השלישית בפרוטפוליו הנכסים שלה – שבאזור צומת פלוגות.

 

מדובר בתחנת כוח בהספק של 400 מגה-וואט שאת הזכויות עליה (95%) רכשה בחודש אפריל האחרון מדי רפק וקרן דנהאם. הנימוק המרכזי להחלטה - שיקולי ריכוזיות במשק האנרגיה. ברקע להחלטה של הממונה החליטו בחברה לדחות את השלב הציבורי בשלב זה למועד לא ידוע, מה שמעלה סימני שאלה רבים באשר להנפקה מאחר וייעוד התמורה המרכזי לכסף הינו העמדת ההון העצמי הנדרש לבניית התחנה. באו.פי.סי סירבו להתייחס להחלטה.

 

חברת או.פי.סי שבשליטת קנון הולדינגס של עידן עופר, מחזיקה היום ב-80% מתחנת הכוח שבמישור אותם בהספק של 440 מגה-וואט ובשליטה בתחנת הכוח בחדרה פעילה (50 מגה וואט עם תוכנית הרחבה לעד 120 מגה וואט). זאת ועוד, עופר שולט בחברה לישראל שמצידה מחזיקה בתחנת כוח פרטית במפעלי כיל (250 מגה וואט) ואחת בתכנון לבזן (כ-140 מגה וואט). צרוף אלו מעלה חשש כי יותר מדי כושר ייצור יתרכז בידי החברה לישראל וקנון, שתיהן בשליטת עופר לאחר פיצול בשנת 2015, ולכן הקמה של תחנה חדשה בדרום בהספק של 360 מגה וואט עלולה לפגוע בתחרות במשק.

 

עידן עופר עידן עופר צילום: בלומברג

 

בהמלצת הוועדה נכתב כי "איי. סי פאואר מוחזקת על ידי מר עידן עופר. במקביל לאחזקותיו באיי.סי פאואר ובחברת צים באמצעות קנון, מחזיק עופר גם בחברה לישראל המחזיקה בין היתר בבית הזיקוק בז"ן, בכי"ל, במפעלי ים המלח וברותם אמפרט. בנוסף, מר עופר מחזיק בזכיינית ערוץ 2, רשת, שמחזיקה במשותף עם קשת בחברת החדשות של ערוץ 2. ועדת הריכוזיות סקרה את מידת הריכוזיות הכלל-משקית של הקבוצה כיום, תוך סקירת תחומי הפעילות החיוניים בהם היא פועלת, מאפייני הפעילות המאקרו-כלליים שלה ומאפייני הקשר בינה לבין רגולטורים. הוועדה מצאה כי מדובר בקבוצה הריכוזית ביותר במשק".

 

בשבוע שעבר השלימה החברה בהצלחה את השלב המוסדי שבו זכתה או.פי.סי, בניהולו של גיורא אלמוגי, לביקושים בהיקף של 770 מיליון שקל. כתוצאה, החליטה החבר על הרחבת יעד הגיוס המקורי ונענתה להזמנות בהיקף של 386 מיליון שקל, לפי מחיר של 1370 ל-100 מניות (גבוה בכ-9.6% ממחיר המינימום). מחיר זה גוזר לחברה שווי של 1.37 מיליארד שקל. על פי התכנון, צפויה החברה להשלים את השלב הציבורי ולגייס 80 מיליון שקל נוספים לסך גיוס של 466 מיליון שקל. חשוב לציין, במסגרת הערכות שווי מוקדמות שבוצעו לאו.פי.סי (הן על ידי החברה והן על ידי אמיר ג'יריס מאנטרופי) בשיטת היוון תזרימי מזומנים (DCF) לא תומחרו הזכויות של תחנת הכוח בצומת אנרגיה לצורך הערכת השווי, כך שהזכויות העתידיות להקמת התחנה היו בבחינת האפסייד הפוטנציאלי למשקיעים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x