$
בורסת ת"א

בועת אשראי? זוהר לוי גייס 300 מיליון שקל בריבית נמוכה מ-1%

חברת סאמיט שבשליטת זוהר לוי, שהשלימה אתמול את השלב המוסדי של הנפקת סדרת אג"ח חדשה (ט') וגייסה בריבית שקלית של 0.95% בלבד; האג"ח מדורגות בדירוג גבוה של Aa3 ובעלות מח"מ קצר של 1.5 שנים

אורן פרוינד 17:4931.07.17

התמחור בשוק ההון הישראלי כבר מזמן הגיע לרמות נמוכות מאוד שמעלות חשש לבועת אשראי. אחת הדוגמאות הבולטות היא הגיוס של חברת סאמיט שבשליטת זוהר לוי, שהשלימה אתמול את השלב המוסדי של הנפקת סדרת אג"ח חדשה (ט') וגייסה בריבית שקלית נמוכה של 0.95% בלבד. את ההנפקה הובילה אינפין קפיטל, חברת החיתום של יהונתן כהן.

 

האג"ח של סאמיט הם אמנם מדורגות בדירוג גבוה של Aa3 ובעלות מח"מ קצר של 1.5 שנים, אולם התשואה הזו מלמדת על כמות הכסף האדירה ששוכבת בשוק ההון הישראלי שמחפשת אחר השקעות. הביקושים בהנפקה של סאמיט היו גבוהים ועמדו על 866 מיליון שקל. המוסדיים קיבלו הנחה (עמלת התחייבות מוקדמת) כך שעבורם מדובר בתשואה של 1.12%.

 

סאמיט גייסה לבסוף 303 מיליון שקל בשלב המוסדי והיא צפוייה לבצע בקרוב את השלב הציבורי. מדובר בריבית נמוכה מאוד להנפקה שמבוצעת ללא בטחונות. לשם השוואה, האג"ח מסדרה ז' של חברת הנדל"ן ישרס בעלת אותו מח"מ נסחרת בתשואה לפדיון של 1.1%. תשואות נמוכות אפשר לראות גם אצל החברות דמרי, חברת ייזום שנחשבת בעלת סיכון גבוה, האג"ח מסדרה 6 שלה נסחרת בתשואה לפדיון של 2.1% (שקלי). האג"ח של אבגול נסחרת בתשואה לפדיון 0.9% עם מח"מ של 0.9 שנים.

 

מה שעזר ללוי לגייס בכזו ריבית מעבר למוניטין הטוב שיש לו בשוק ההון הישראלי, היא קופת מזומנים דשנה של 400 מיליון שקל. בנוסף לסאמיט יש אחזקה במניות כלכלית ירושלים בשווי של כ-200 מיליון שקל. לכאורה זה נראה כמו השקעה מאוד סולידית עבור הגופים המוסדיים שנראית כמעט אינה כדאית. אלא שלגופים המוסדיים יש כמות אדירה של מזומנים שמחפשת אחר השקעה. בעולם של דיפלציה וכאשר הגופים המוסדיים גובים דמי ניהול 0.4%-0.7% בקרנות שלהם, תשואה של 1.12% היא אכן כדאית.

 

 

סאמיט אחזקות, בשליטת זוהר לוי, הינה חברת נדל"ן מסחרי הפועלת בישראל ובגרמניה. לסאמיט כיום פורטפוליו בהיקף של כ-103 נכסים בגרמניה ובישראל בשווי של כ-4.1 מיליארד שקל ובשטח להשכרה כולל של כמיליון מ"ר.

 

זוהר לוי יו"ר סאמיט זוהר לוי יו"ר סאמיט

 

תשלום הקרן של הסדרה החדשה של סאמיט הינו תשלום יחיד (בולט) בינואר 2019 ותשלום הריבית ישולם פעמיים בשנה בחודשים ינואר ויולי. אתמול דיווחה חברת הבת, סאמיט גרמניה, כי התקשרה בהסכם בלתי מותנה עם מלווה לטובת רכישת חוב, שיתרתו פרוסה על פני 5 שנים והוא מובטח בשעבוד על נכסים של חברה בת שלה, תמורת 19.5 מיליון יורו. כתוצאה מרכישת החוב, תחסוך סאמיט גרמניה תשלומי קרן וריבית בסך 2.9 מיליון יורו לשנה, דבר שיתבטא גם בתוצאות חברת האם, סאמיט אחזקות נדל"ן.

 

בסוף השבוע השלימה סאמיט עסקה למכירת 18 נכסים קטנים שהיו בבעלותה תמורת כ-15 מיליון דולר, כאשר מרבית התמורה שהתקבלה מהעסקה שימשה להפחתת חוב בנקאי ושיפור תנאי החוב הבנקאי הקיים שלה מול אותו מוסד בנקאי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x