$
בורסת ת"א

ברנמילר אנרג'י גייסה 44 מיליון שקל במכרז המוסדי

מחיר זה משקף לחברה שייסד אבי ברנמילר שווי של 153 מיליון שקל לפני הכסף. במהלך השבוע תמשיך החברה לשלב הציבורי ובמסגרתו תנסה לגייס 18-16 מיליון שקל

ניר טל 21:1630.07.17

חברת ברנמילר אנרגי השלימה הערב בהצלחה את המכרז המוסדי בתהליך הנפקת המניות ובמסגרתו גייסה 44 מיליון שקלים במחיר המינימום שנקבע בהנפקה ועומד 1700 שקל ליחידה של 100 מניות. מחיר זה משקף לחברה שווי של 153 מיליון שקל לפני הכסף.

חברת ברנמילר, שייסד אבי ברנמילר המכהן כמנכ"ל החברה, הציבה רף גיוס מינימאלי של 60 מיליון שקל. במהלך השבוע תמשיך החברה לשלב הציבורי ובמסגרתו תנסה לגייס 16-18 מיליון שקל. את ההנפקה מובילים לאומי פרטנרס ואפסילון חיתום. השווי המינימאלי בהנפקה נמוך מההערכות קודמות ולפיהן תונפק לפי שווי הנע בין 200-250 מיליון שקל.

 

אבי ברנמילר מנכ"ל ברנמילר אנרגיה אבי ברנמילר מנכ"ל ברנמילר אנרגיה צילום: עמית שעל

 

מאז הוקמה לפני חמש שנים השקיע ברנמילר בחברה לא פחות מ-130 מיליון שקל מכיסו הפרטי (סווגו כהלוואת בעלים שתימחק אחרי ההנפקה) בפיתוח מוצרי החברה המתמחה בטכנולוגיית אגירת אנרגיה. בשלב זה החליטה החברה כי היא פונה לגיוס הון לטובת מימון פעילותה השוטפת הכוללת, בין היתר, העמדת הון עצמי לאחד ממיזמי החברה להקמת תחנת כוח (רותם 1) המתבססת על טכנולוגיה שפיתחה וצפויה למכור מדי שנה 1.5 מגה-וואט לחברת החשמל. בהתייחס לפרויקט זה, החברה מעדכנת כי חתמה על הסכם מול חברת החשמל. לחברה אין הכנסות בשלב זה והיא נושאת במאזנה גרעון בהון של 117 מיליון שיימחק לאחר ההנפקה. תשקיף החברה חושף כי יש לה מספר פרויקטים נוספים על הפרק, ובין היתר הקמת תחנת כוח נוספת באזור רותם.

 

בהנחה ויושלם השלב הציבורי במהלך השבוע הקרוב ברנמילר תהיה החברה ה-12 שביצעה הנפקת מניות ראשונית (IPO) מתחילת השנה. קדמו לה ההנפקות של רציו פטרוליום, מדיפאואר, נובולוג, מנרב פרויקטים, מניבים, לסיכו, טלרד, אירונאוטיקס, גלובל כנפיים, תמר פטרוליום ומור. בנוסף, אחזקתו של אבי ברנמילר תעמוד על 70.5% מהון המניות של החברה.

 

ברנמילר אנרג'י פיתחה טכנולוגיה ייחודית (מוגנת פטנט בישראל) לאגירת אנרגיית חום. תחילה התמקדה בפיתוח של שדות תרמו־סולאריים עבור יצרניות חשמל, אלא שאז החליטה להתמקד בבניית מערכות לאגירת אנרגיה המאפשרות לתחנות כוח באנרגיה חלופית (דוגמת רוח ושמש) לאגור חשמל ולעשות בו שימוש בשעות שבהן לא ניתן להפיק חשמל, ובכך להסיט חשמל על פי דרישה. על פי מודל ההכנסות העתידי של ברנמילר אנרג'י, שכרגע לא מייצרת הכנסות, היא צפויה לפעול בשני נתיבים: מכירת מתקני אגירה שאותם היא מייצרת כמוצר משלים לתחנות הכוח, ומכירת חשמל מתחנות הכוח שאותן היא צפויה להקים באזור התעשייה רותם הסמוך לדימונה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x