$
בורסת ת"א

שחקני הנוסטרו הזרימו 800 מיליון שקל להנפקת הענק של תמר פטרוליום

בהנפקת האג"ח התקבלו ביקושים של 4.3 מיליארד שקל - החברה נענתה להתחייבויות בהיקף של 2.3 מיליארד שקל. חברת הנוסטרו ברק קפיטל של אייל בקשי הזרימה ביקושים של כ-350 מיליון שקל. המוסדיים העבירו התחייבויות ב-1.1 מיליארד שקל

ניר טל 18:2306.07.17

המכרז המוסדי בהנפקת האג"ח של חברת תמר פטרוליום הסתיים אתמול: על אף הביקורת שנשמעה מצד בעלי גורמים שונים בשוק, החברה סיימה את השלב המוסדי בהצלחה, עם ביקושים גבוהים בהיקף של 4.3 מיליארד שקל. החברה נענתה להתחייבויות בהיקף של 2.3 מיליארד שקל. הריבית במכרז נקבעה על 4.69%, שיעור נמוך בכ-18% מריבית המקסימום שנקבעה בתשקיף.

 

מתוצאות ההנפקה עולה תמונה מוכרת לזו שנצפתה בהנפקות קודמות של קבוצת דלק - שחקני הנוסטרו שיחקו תפקיד משמעותי בהנפקה, עם ביקושים בהיקף של 800-850 מיליון שקל במסגרת השלב המוסדי.שחקן הנוסטרו הבולט היה אייל בקשי, שהזרים ביקושים של כ-350 מיליון שקל באמצעות חברת ברק קפיטל (ובאמצעות שותפות אמרטין), שזרוע החיתום שלה לקחה חלק בהנפקה לצד מספר חתמים בראשות לידר הנפקות.  

בין משתתפי הנוסטרו גופים שפחות מוכרים לציבור הרחב, כמו חברת אלטריס, ששייכת בעקיפין לליאון רקנאטי, שהזרימה ביקושים בהיקף של 157 מיליון שקל; קרנות מונבז ובזלת השייכות ליוסי ארד ותומר פומרנץ שהזרימו 88.5 מיליון שקל ואורקום אסטרטגיות שהזרימה 80 מיליון שקל. שחקנים אלה הפכו למרכזיים בהנפקות המקומיות בשנים האחרונות, כשמרבית הרווח שהם גורפים מיוחס לפער בין מחיר ניירות הערך בשלב המוסדי לבין המחיר בשוק מספר ימים לאחר מכן (במסגרת השלב המוסדי מקבלים השחקנים עמלת התחייבות מוקדמת, ובהנפקה זו היא עמדה על 0.75%).

 

גם השחקנים המוסדיים לא נעדרו והזרימו ביקושים בהיקף של למעלה מ-1.1 מיליארד שקל, כאשר בראש הרשימה בית ההשקעות ילין לפידות שהזרים סכום כולל של 400 מיליון שקל. מנורה במקום השני במוסדיים, עם הזרמה של 176 מיליון שקל.

 

מרבית הגופים הגדולים לקחו חלק בהנפקה במינון כזה או אחר למעט שני גופים בולטים שנעדרו:  בית ההשקעות פסגות שהביע אמש הסתייגות לקראת אסיפת בעלי יחידות ההשתתפות שנדרשו לאשר את המתווה (מסיבות פרוצדוראליות בעיקר), וחברת כלל ביטוח. 

 

בין קבוצת דלק לחלק מן הגופים המוסדיים יש יחסים מורכבים, על רקע הסדר החוב שנעשה בחברת דלק נדל"ן בשנת 2012, ושהוביל חלק מהם לצאת בגלוי כנגד השתתפות בהנפקת אגרות חוב של כל חברה בקבוצה של יצחק תשובה. על פי גורמים בשוק ההון, חלק משחקני הנוסטרו בהנפקות של תשובה מוכרים אחרי זמן קצר את ניירות הערך לגופים מוסדיים שנמנעו מהשתתפות בהנפקה, ובכך מעורבותם אינה מתפרסמתץ

 

בגיוס של קבוצת דלק בפברואר 2015 לקחו חלק בעיקר שחקני נוסטרו, מנהלי כספים ומשקיעים פרטיים, על חשבון הגופים המוסדיים. בהנפקה הנוכחית חלקם של הגופים המוסדיים גדל, ועמד על 49% מכלל ההזמנות שהתקבלו.

 

בהנפקת תמר פטרוליום, שתרכוש 9.25% מהזכויות במאגר תמר (לקראת מכירת אחזקותיה של דלק קידוחים במאגר עד ל-2021, בהתאם למתווה הגז), השתתפו גם חברות מסחריות. חברת אלון רבוע כחול שבשליטת איש העסקים מוטי-בן משה הזרימה 30 מיליון שקל במכרז, לצד הזרמה של 10 מיליון שקל נוספים של חברת אקסטרה אחזקות שבאמצעותה מחזיק בן-משה באלון רבוע כחול. איירפורט סיטי הזרימה אף היא 4.5 מיליון שקל וחברת התעשייה שניב הזרימה 2 מיליון שקל.

 

במהלך היום צפויה החברה להשלים את השלב הציבורי בהנפקת האג"ח ולגייס עשרות מיליוני שקלים נוספים. אגרות החוב יעמדו לפירעון ב-21 תשלומים חצי שנתיים שאינם שווים עד לשנת 2028, שבה ייפרע התשלום האחרון, בשיעור של 39% מהתשלום הכולל. 

 

יצחק תשובה במאגר תמר יצחק תשובה במאגר תמר צילום: משה בנימין

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x