$
בורסת ת"א

הלמן אלדובי מגייס 50 מיליון דולר לקרן הלוואות חברתיות

הגיש תשקיף שאושר ברשות ני"ע, אך הקרן לא תיסחר בת"א. תשקיע בארה"ב בפלטפורמות שבאמצעותן עובר כסף בין לווים ומלווים מהציבור. המשקיעים ישלמו בנוסף לדמי ניהול דמי הצלחה מהרווח בשיעור של 10%–12.5%

אלי שמעוני 07:5012.06.17

בית ההשקעות הלמן אלדובי הגיש תשקיף לגיוס הון לקרן שתשקיע בפלטפורמות ההלוואות החברתיות בארה"ב. הקרן, שתיקרא הלמן אלדובי קרדיט, מתכוונת לגייס עד 50 מיליון דולר ומוקמת במודל חדש יחסית, שבמסגרתו יכולות קרנות השקעה פרטיות לגייס כסף מהציבור על בסיס תשקיף שאושר ברשות ני"ע. התשקיף מאפשר למנהלי הקרן לפנות לציבור, אך הקרן לא תיסחר בבורסה. 

זו הפעם הראשונה שמוצעת בישראל קרן הפועלת בהיתר רשות ני"ע על פי תשקיף, במסלול שסללה קרן הגשמה ואשר עד כה גויס בו כסף לקרנות השקעה בנדל"ן. הלמן אלדובי קרדיט תאפשר השקעה בתיקי הלוואות באמצעות פלטפורמות P2P - Peer to Peer Lending בארה"ב.

 

משיכת הכסף רק אחרי שנה

על פי התשקיף, סכום ההשקעה המינימלי בקרן יעמוד על 50 אלף דולר. עוד עולה ממנו, כי שיעור התשואה הפנימית (IRR) החזוי על על תיק ההלוואות שניתנו בפלטפורמת Prosper, נכון למרץ 2017 (על הלוואות בחודש זה בלבד), עומד על 7.74% לשנה. הקרן תפעל במבנה של שותפות מוגבלת, כאשר תיק ההלוואות שהיא תשקיע בו יהיה בהתאם למדיניות ההשקעות שלה. הקרן תשאף לפזר את תיק ההלוואות בפיזור דומה לזה שהפלטפורמה מעמידה מדי חודש.

 

החיסרון העיקרי של הקרן הוא היותה לא סחירה. בניגוד למניה או לקרן נאמנות, שאפשר למכור בכל עת, ההשקעה בקרן ההלוואות החברתיות של הלמן אלדובי היא לתשעה חודשים לפחות, ולאחר מכן משיכת הכסף מחייבת הודעה מוקדמת של 90 יום לפחות. כלומר, ההשקעה היא לשנה. מלבד העמלה שמשולמת לפלטפורמה האמריקאית, יגזור הלמן אלדובי על חשבון המשקיעים עמלות משני סוגים: דמי ניהול ודמי הצלחה.

 

דמי הניהול יעמדו על 0.6%–1% מההשקעה, כאשר משקיע שרכש יחידות השתתפות ב־5,000 דולר ישלם את דמי הניהול המרביים, ומשקיע שרכש יחידות השתתפות תמורת 2.5 מיליון דולר ויותר ישלם 0.6%. דמי הצלחה בשיעור של 10%–12.5% בשנה ייגבו מעליית הערך בקרן. למשקיעים שירכשו יחידות בהיקף של יותר מחצי מיליון דולר ויוגדרו כמשקיעי פרימיום, תינתן הטבה וייגבו מהם דמי הצלחה רק אם הקרן תשיג עליית ערך שנתית של יותר מ־5%.

 

להתגבר על הריבית המפלה

פלטפורמות ההלוואות החברתיות מאפשרות למשקיעים "להחליף" את הבנקים באמצעות פיזור הלוואות וסיכונים בין מאות ואלפי לווים. למרות רמות הריבית האפסיות בארה"ב ובישראל, ריביות הבנקים המרכזיים לא באמת מאפשרות ללקוחות פרטיים ללוות כספים בריבית נמוכה. המערכת הבנקאית משלמת ללקוח שמפקיד כסף בחיסכון ריבית מגוחכת של פחות מ־0.1%, ומנגד גובה ריבית מפולפלת של עד 10% ממי שנוטל ממנה הלוואה — למרות סביבת הריבית הנמוכה. הרעיון בפלטפורמות ההלוואות החברתיות הוא שהציבור הרחב עושה את העסקאות בינו לבין עצמו ונהנה מהמרווח הבנקאי. גם בישראל פועלות פלטפורמות מסוג זה, כמו eLoan או בלנדר, אולם מעבר להיקפים ההבדל הוא ברמת המידע ופירוט הנתונים על הלווים. לדברי מנכ"ל בית ההשקעות רמי דרור "הקרן מתאימה למשקיעים ישראלים, המעוניינים למצות את פוטנציאל ההשקעה ברכיב הדולרי או כחלופה לחלק מרכיב האג״ח הקונצרני בתיק ההשקעות".

  

יו"ר בית ההשקעות אורי אלדובי. הטבה למשקיעים יותר מחצי מיליון דולר יו"ר בית ההשקעות אורי אלדובי. הטבה למשקיעים יותר מחצי מיליון דולר צילום: יח"צ

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x