$
בורסת ת"א

שמעון ויינטרוב מכר מניות בראק אן וי ב-50 מיליון שקל

איש העסקים מכר את המניות שלו בעסקה מחוץ לבורסה לפי שער של 343 שקל למניה דרך חברת BCI; ירד משיעור אחזקה של 3.74% לשיעור של 1.75%

אורן פרוינד 14:2307.05.17

כשברקע הסכסוך בינו לבין מנהלי החברה שבשליטתו, מכר היום (א') שמעון ויינטרוב, בעל השליטה הדומיננטי בחברת הנדל"ן בראק אן וי, מניות החברה בשווי 50 מיליון שקל.

מה דעתך על מניית בראק אן וי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

ויינטרוב מכר את המניות שלו בבראק אן וי בעסקה מחוץ לבורסה לפי שער של 343 שקל למניה ודרך חברת BCI - Brack capital Investment, אחת משתי החברות הפרטיות דרכן החזיק עד כה ב-3.74% מניות החברה באופן ישיר וירד לאחר המכירה לשיעור אחזקה ישיר של 1.75%.

 

שאר האחזקות שלו ושל השותף שלו רונן פלד הן דרך החברה הציבורית (נסחרת בבורסת לונדון) BCRE שמחזיקה ב-25.8% מהחברה. לאחר המכירות האחרונות וויטרוב ופלד ירדו לאחזקה משורשרת של 11.19% בבראק אן וי.

 

ויינטרוב ופלד שולטים בחברות בראק אן וי ו-BCRE באמצעות חברה פרטית נוספת – BCH. החברה הזו קיבלה מחברת BCRE הלוואה של 9.2 מיליון יורו שכנגדה משעובדות 1.64% מניות של בראק אן וי. לאחר המכירה האחרונה ווינטרוב ושותפו נותרו עם אחזקה של 1.74% בבראק אן וי - כלומר הם הגיעו עד לקצה גבול המניות המשועבדות שלהם והתנזלו עד כמה שניתן.

 

שמעון ויינטרוב שמעון ויינטרוב צילום: אוראל כהן

 

גם המניות שלהם דרך חברת BCRE משועבדות ברובן למחזיקי האג"ח. העובדה הזו עלולה לאותת על מצוקת נזילות של ווינטרוב ושותפו או לחלופין רצון מסויים להתנתק מהחברה על רקע הסכסוך שפרץ בשנה האחרונה בינם לבין שני המנהלים המשותפים של בראק אן וי גל טננבאום ואופיר רחמים.

 

מהדוחות השנתיים של חברת BCRE שפורסמו לפני שבוע עולה כי אכן חלה הרעה בפעילות של החברה, בעיקר עקב המשבר הכלכלי ברוסיה. החברה דיווחה על הפסד תפעולי של 102 מיליון יורו לשנת 2016 לעומת הפסד של 27 מיליון יורו בתקופה המקבילה. בשורה התחתונה היא דיווחה על הפסד של 3.7 מיליון יורו, שבנטרול רווח חשבונאי חד פעמי היה מגיע להפסד עצום של 51 מיליון יורו.

 

בראק אן וי היא החברה הבת של BCRE שנסחרת בבורסה בת"א לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל ונחשבת לזרוע הטובה ביותר של הקבוצה. בחודשים האחרונים הסכסוך בין ווינטרוב לבין שני מנהליו בבראק אן וי התפרסם על רקע הרצון של הראשון לפטר את הדירקטור הבלתי תלוי רוברט ישראל בטענה להתנהגות בלתי הולמת. ויינטרוב ביקש למנות במקומו שלושה דירקטורים אחרים מטעמו.

 

באופן חריג המנהלים ושאר חברי הדירקטוריון התנגדו לבקשה של ויינטרוב וטענו כי הבקשה הזו נועדה על מנת לשרת את צרכיו האישיים של ויינטרוב. מנגד, ויינטרוב טען כי מדובר בבקשה לגיטימית של בעל שליטה בחברה. בסופו של דבר החליט ויינטרוב להיענות לעת עתה לדרישות המנהלים ומשך את בקשתו לפטר את הדירקטור ישראל על מנת שלא ליצור לחץ שלילי על המניה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x