$
בורסת ת"א

פשרה משפטית חדשה תאפשר את מכירת בנק דקסיה ישראל

לפי המתווה, הבנק יבצע איחוד של כל סוגי המניות, ואילו התובעים ובאי כוחם יקבלו מניות דקסיה שיונפקו עבורם. מרכז השלטון המקומי יקבל 6.5% ממניות הבנק, ואילו כלל בעלי המניות יקבלו דיבידנד של 40 מיליון שקל שיחולק בשתי מנות

רעות שפיגלמן 08:1119.04.17

סוף לסאגה המשפטית שמנעה את מכירת בנק דקסיה ישראל. הבנק שפועל בתחום האשראי והמימון לרשויות המקומיות דיווח בימים אלה על חתימתו של מתווה שיאפשר את מכירתו וישים קץ לשתי תביעות משפטיות שנמשכו שנים.  

מהלך נוסף שיאפשר כעת את התנעת המכירה יהיה בדמות חלוקת דיבידנד קרובה של 25 מיליון שקל לבעלי המניות ובהמשך חלוקה נוספת של עוד 15 מיליון שקל, שתיהן צפויות להיות מאושרות על ידי הדירקטוריון בתקופה הקרובה.

 

 

בנק דקסיה ישראל מוחזק (65.3%) בשרשור על ידי ממשלות בלגיה וצרפת, באמצעות דקסיה קרדיט לוקאל. שתי הממשלות הפכו לבעלות שליטה אחרי שחילצו במהלך משבר החובות של האיחוד האירופי את דקסיה SA שאליו הזרימו 5.5 מיליארד יורו. דקסיה SA הודיע ב־2011 כי ימכור את כל אחזקותיו, אבל תביעות שהוגשו נגד דקסיה ישראל מנעו, כאמור, את מכירתו.

 

מחיקת התביעות המשפטיות

המדובר בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד הבנק ונגד המרכז לשלטון מקומי שמחזיק ב־0.3% מדקסיה ישראל, בטענה שהבנק לא עשה איחוד הון כפי שהבטיח, ובתביעה נגזרת שטענה כי הבנק ביצע אפליה בהעמדת הלוואות ומימון ליישובים ולרשויות מקומיות מעבר לתחומי הקו הירוק. במסגרת ההסכם שנחתם כעת הבנק לא הודה באף אחת מהתביעות, ואילו התובעים ובאי כוחם יקבלו מניות שיונפקו עבורם, מה שידלל את בעלי המניות הקיימים.

 

 

לפי המתווה, דקסיה קרדיט לוקאל תבצע איחוד של כל סוגי המניות ותעביר 6.5% ממניות הבנק למרכז השלטון המקומי. זה האחרון מחזיק היום אמנם רק 0.3% בהון המניות, אך יש לו מניות שונות מסוגים שונים המקנות לו זכויות הצבעה וזכויות מינוי דירקטורים. לאחר איחוד ההון כלל בעלי המניות גם יקבלו הדיבידנדים המובטחים בהיקף של 40 מיליון שקל בשתי פעימות.

 

 

 

במערכת הבנקאית מעריכים כי יישום המתווה יארך כמה חודשים, ורק אז ניתן יהיה למכור את הבנק שכבר פועל להתקשר מול בנק השקעות לצורך קידום תהליך המכירה. דקסיה ישראל נסחר לפי שווי של 764 מיליון שקל ומכפיל הון של 0.82. ההערכות ב־2016 דיברו על מכירה שתשקף לו שווי של מיליארד שקל.

 

יחס יעילות טוב מאוד

רכישת דקסיה ישראל על ידי תאגיד בנקאי תבטיח לרוכש יתרון מיזוג של בנק עם יחס יעילות טוב מאוד של 40% – לעומת ממוצע ענפי של יותר מ־60% (ככל שהיחס נמוך יותר, הוא נחשב לטוב יותר) – ועם הלימות הון גבוהה של 22.7%. דקסיה חשוף מבחינה ענפית לקבוצת לווים בודדת (רשויות מקומיות), ולכן עליו לבצע הפרשה שנתית של מעל 120 מיליון שקל. רכישתו על ידי תאגיד בנקאי תבטל את הצורך בהפרשה זו. בנוסף, תאגיד בנקאי שירכוש את דקסיה יוכל להיכנס באמצעותו לתחום של אשראי קמעונאי, לעובדי הרשויות המקומיות למשל. מבחינה רגולטורית אין מניעה שבנק מסחרי ישראלי ירכוש את דקסיה, אך כל רכישה תצטרך לקבל את אישור הפיקוח על הבנקים ורשות ההגבלים.

 

אוליביה גוטמן מנכ"ל דקסיה ישראל אוליביה גוטמן מנכ"ל דקסיה ישראל צילום: יצחק כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x