$
בורסת ת"א

ביל אקמן יוצא מההחזקה בוליאנט בהפסד של 3 מיליארד דולר

קרן הגידור של אקמן, פרשינג סקוור, החזיקה 10% ממניות חברת התרופות הקנדית - פרשינג נכנסה להחזקה בוליאנט בשווי של 200 דולר למניה ויוצאת ממנה בשווי של 12 דולר

מיקי גרינפלד 13:5414.03.17

המשקיע ביל אקמן יוצא מוליאנט: אחת ההשקעות המתוקשרות ביותר של אקמן, סוג של כוכב תקשורת בפני עצמו, מסתיימת בהודעה רשמית מטעם קרן הגידור של אקמן, פרשינג קפיטל (Pershing Square Capital Management), שפורסמה אתמול לאחר המסחר. הודעת הקרן מפילה את מניית וליאנט בלמעלה 10% בטרום מסחר בניו יורק.  

הקרן מכרה את הנתח המהותי של 10% שהחזיקה בחברת התרופות הקנדית, שנה וחצי לאחר תחילת הסחרור שאליו נכנסה החברה, בעקבות שערוריית תעריפי התרופות וכשלים חשבונאיים.

 

"ההחזקה בוליאנט מחייבת משאבים והשקעה בלתי פרופורציונלית. לפיכך, החלטו למכור את ההחזקה שלנו ולהכיר בהפסדי מס מהותיים", נאמר בהודעת פרשינג. הקרן ציינה שהמכירה תאפשר לה למקד תשומת לב גבוהה יותר בחברות האחרות בפורטפוליו ולאתר הזדמנויות השקעה חדשות. אקמן יפרוש מהדירקטוריון בישיבת בעלי המניות הקרובה שתיערך ככל הנראה בחודש יוני.

 

אקמן נכנס להחזקה בוליאנט לפני כשנתיים, כאשר שווי המניה עמד על כ-200 דולר, ובחודשים הראשונים המשיכה המניה לטפס עד לכמעט 260 דולר (ביולי 2015). שערוריות התעריפים והחשבונאות ריסקו את המנייה מאז לשווי של 12.11 דולר למניה בנעילה אתמול. בסך הכול רושמת פרשינג הפסד של כ-3 מיליארד דולר על ההשקעה בוליאנט.

 

באפריל 2016 החליפה החברה את ההנהגה ומינתה לתפקיד המנכ"ל את ג'וזף פאפא - עד אז מנכ"ל פריגו. פאפא מוביל מהלך אסטרטגי של מכירת נכסים והתמקדות בפעילות הליבה.

   

בספטמבר 2015 החל מסע תקשורתי ופוליטי נוקב נגד ואלנט, לאחר שהתברר כי העלתה את מחירי התרופות שלה באופן חריג. מתחילת 2015 בלבד עלו מחירי התרופות של החברה ב-66%, פי 5 יותר משיעור ההתייקרות בחברה הקרובה ביותר אליה במגזר. בהמשך התברר שחברת התרופות הציגה נתונים חשבונאיים פסולים, והיא נדרשה לפרסם מחדש את דוחותיה.

 

הקרן של אקמן היא לא היחידה שרשמה הפסדים עצומים על ההשקעה בוליאנט. בנובמבר האחרון אמר המייסד והמנהל של קרן הגידור קיניקוס (Kynikos Associates) שתעשיית קרנות הגידור המנהלת כטריליון דולר הפסידה סביב 40 מיליארד דולר בהימורי הלונג שלה על וליאנט – לטענתו על בסיס מצגי שווא כספיים. "החברה הציגה מצג שקרי לפיו היא יכולה לרכוש תרופות שפג התוקף של הפטנט שלהן, שהיא יכולה לצמוח בזכות רכישת פורטפוליו של תרופות במקום לפתח אותן", טען צ'אנוס.

 

 

ביל אקמן ביל אקמן צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x