$
בורסת ת"א

ה-IPO הרביעי השנה בת"א: מנרב פרויקטים הונפקה בשווי 335 מיליון שקל

החברה הבת של מנרב השלימה את השלב המוסדי, במהלכו גייסה 118 מיליון שקל בזכות ביקושי יתר. מתכוונת להשלים לאחר השלב הציבורי גיוס של 147.5 מיליון שקל

אורן פרוינד 14:0828.02.17

למרות הנתונים של משרד האוצר על בלימה בשוק הדיור המקומי, חברת הנדל"ן מנרב של אברהם קוזניצקי הבטיחה את הנפקת החברה הבת שלה (100%) מנרב פרויקטים בבורסת תל אביב.  

מנרב פרויקטים ביצעה אתמול את השלב המוסדי בהנפקת המניות הראשונית שלה (IPO) בבורסת תל אביב וגייסה 118 מיליון שקל במחיר של 5.5 שקלים למניה, לפי שווי לפני הכסף של 335 מיליון שקל.

 

במסגרת השלב המוסדי התקבלו הזמנות בהיקף כספי של כ- 254 מיליון שקל, גבוה מסכום הגיוס המתוכנן, שעמד על 80 מיליון שקל בשלב זה. לנוכח הביקושים הגבוהים החליטה החברה להגדיל את הגיוס המוסדי ל-118 מיליון שקל כאמור ואת היקף ההנפקה כולה ל- 147.5 מיליון שקל -  את היתרה מקווה החברה לגייס בשלב הציבורי בימים הקרובים.

 

מנרב פרויקטים, המנוהלת על ידי דרור קוזניצקי, היא החברה הרביעית שמבצעת הנפקה ראשונית בתל אביב מתחילת השנה. לפניה ביצעו הנפקה ראשונית החברות נובולוג, רציו פטרליום ומדיפאואר (שחזרה להיסחר במתכונת שונה לאחר שנמחקה בעבר מן המסחר).

 

ההנפקה של מנרב בוצעה בשווי הגבוה ב-15% מההון העצמי שלה, שעומד נכון לסוף ספטמבר 2016 על 292 מיליון שקל. מנרב פרויקטים הציעה בהנפקה גם שתי חבילות אופציות. אופציה קצרה לשנה עם מחיר מימוש של 5.58 שקלים (קרובה להיכנס לכסף) ואופציה לשלוש שנים במחיר מימוש של 6.08 שקלים.

 

בהנחת מימוש מלא יכניסו האופציות לקופת החברה כ-75 מיליון שקל נוספים, כך שבהנחה שהחברה תגייס את מלוא הסכום בשלב הציבורי, החברה תכניס לקופתה 225 מיליון שקל ביחד עם האופציות. 

 

מימין: דרור קוזניצקי ואברהם קוזניצקי מימין: דרור קוזניצקי ואברהם קוזניצקי צילום: עמית שעל

 

"המטרה היא להגדיל את ההון ולגייס כסף כדי להגדיל את הפרויקטים שלנו בכל רחבי הארץ", הסביר קוזניצקי ל"כלכליסט" את ההחלטה לבצע את ההנפקה. "פעם לא אהבתי לעשות פרויקטים של מגורים, אבל עם הזמן ראיתי שאי אפשר להתעלם מעולם המגורים, כי זה תופס חלק גדול מעולם הבנייה. החלטנו לעסוק בזה גם בתחום היזמות וגם בתחום הקבלנות. יכולנו להנפיק איגרות חוב, אבל חשבנו שצריך להיות איזון בין ההון לבין החוב, שלא ניקח על עצמנו התחייבויות גדולות מדי", אמר עוד קוזניצקי.

 

באמצעות ההנפקה, קוזניצקי מקווה להציף ערך לשוויה של מנרב כולה, שנסחרת היום בתל אביב בשווי של 545 מיליון שקל עם הון עצמי של 670 מיליון שקל (נכון לסוף הרבעון השלישי של 2016). 

 

נכון לסוף הרבעון השלישי 2016, לחברת מנרב פרויקטים 971 יח"ד בשלבי ביצוע ובשיווק, מתוכן נמכרו 527 יח"ד בתמורה כספית של כ-1.26 מיליארד שקל. בשנים הקרובות צפויה החברה להכיר על פרויקטים אלה בהכנסות של כ-1.02 מיליארד שקל וברווח גולמי בהיקף של כ-172 מיליון שקל.  את תשעת החודשים הראשונים של 2016 סיימה החברה עם הכנסות של כ-341 מיליון שקל, EBITDA של 46 מיליון שקל ורווח נקי של 29 מיליון שקל. 

 

למנרב פרויקטים יש כ-1,880 יחידות דיור בשלבים שונים של תכנון וייזום. מעבר לכך, החברה היא בעלת אחזקה פיננסית בפעילות מכוני טיהור שפכים (מט"שים) בנתב"ג, באר שבע ונתניה.

 

את ההנפקה הובילו קונסורציום החתמים:דיסקונט חיתום והנפקות, אקסלנס חיתום, מנורה חיתום, ווליו בייס חיתום וניהול הנפקות ואגוז חיתום וניהול הנפקות. יעקב אקילוב, יועץ החברה לענייני מימון ושוק ההון, שימש כיועץ החברה להנפקה. עו״ד אמיר עסלי, שותף במשרד ש. הורוביץ ליווה את הצד המשפטי של ההנפקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x