$
בורסת ת"א

יוחנן דנינו בבליץ נגד סלינגר: "אי אפשר פתאום לדרוש שנשלש את ההון ל־11 מיליארד שקל"

בדיון סוער אתמול בוועדת הכספים על המתווה המקל בנושא דרישות ההון החדשות, שפרסמה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר ושיו"ר מגדל, יוחנן דנינו, מתנגד לו, דרשו חברי הכנסת ורשות ני"ע דיון נוסף. יו"ר הוועדה משה גפני: "צריך לכנס ישיבה נוספת לראות אם יש השגות"

רחלי בינדמן 07:1714.02.17

דיון סוער התקיים אתמול בוועדת הכספים של הכנסת סביב דרישות ההון החדשות שהפיקוח על הביטוח מתכוון להחיל על חברות הביטוח. למעט מגדל, כל חברות הביטוח תומכות במודל יישום דרישות ההון החדשות (סולבנסי 2), שהמפקחת על הביטוח דורית סלינגר מבקשת להנהיג.

 

פריסה לשש שנים

החוזר שסלינגר פרסמה בשבוע שעבר מדבר על פריסת יישום דרישות ההון המחמירות על פני שש שנים, במקום שנתיים שתוכננו במקור, וזאת בעקבות הסכמות שהושגו עם איגוד חברות הביטוח, שבראשו עומד ד"ר גיא רוטקופף. מגדל, שבשליטת שלמה אליהו, היא היחידה שהתנגדה לאותן הסכמות, כיוון שגם על פי המודל המרוכך היא חברת הביטוח היחידה הרחוקה מאפשרות לחלק דיבידנדים. לפיכך פרשה מגדל לפני כחודש במחאה מאיגוד חברות הביטוח, והיא גם זו שיזמה את הדיון בוועדת הכספים.

 

ח"כ מיקי רוזנטל, העבודה: "דרישות ההון החדשות עלולות להגדיל את ההוצאות של חברות הביטוח, שבתגובה יעלו את הפרמיות". דורית סלינגר: "אנחנו יודעים לאזן בין שיקולי יציבות לשיקולי הגנת הצרכן. אין לנו מחלוקת עם איגוד חברות הביטוח בעניין היישום — הן לצדנו".

 

יוחנן דנינו, יו"ר מגדל: "איגוד חברות הביטוח ניהל מו"מ מול הפיקוח. היתה לו רשימת דרישות, שחלקן התקבלו וחלקן לא — ומה שלא התקבל מהותי למגדל, שמחזיקה שליש מביטוח החיים במדינה. יש לנו 2.1 מיליון מבוטחים, וכחברה הגדולה ביותר בתחום מגדל צריכה להגיע להבנות עם הפיקוח, כי זו מהפכה גדולה. אם דרישות ההון כיום ממגדל הן 4 מיליארד שקל, צריך בן לילה להגיע ל־11 מיליארד שקל בגלל הדרישות החדשות. אי אפשר לדרוש פתאום להביא כסף, אני לא יודע מאיפה. מה שמרגיז הוא שבכל אירופה זה נעשה בדרך שאנחנו מבקשים: בדיקה פרטנית עם כל חברה איך נכון לבנות את ההון שלה. אנחנו חושבים שצריך פריסה ארוכה משש שנים ליישום. 12 מדינות מובילות, ובהן גרמניה וספרד, התירו לחברות ביטוח החיים לפרוס את היישום ל־16 שנה. אך המחלוקת אינה רק על הפריסה".

 

יוחנן דנינו המפכ"ל לשעבר יו"ר חברת מגדל יוחנן דנינו המפכ"ל לשעבר יו"ר חברת מגדל צילום: אוהד צויגנברג

 

גיתית גור גרשגורן, רשות ני"ע: "אנחנו לא מערערים על חשיבות התהליך והרגולציה הזו, השאלה היא איך לעשות זאת במינימום פגיעה בשוק ההון. אנחנו רוצים להיות מעורבים. מדובר בגופים המרכזיים ביותר בשוק ההון, הגופים המוסדיים, וצריך לשמור את פעילותם בתוך השוק המקומי".

 

ד"ר גיא רוטקופף: "קשה לי מאוד. יש לי חברות ארוכת שנים עם יוחנן (דנינו — ר"ב), ומגדל חשובה מאוד לשוק הביטוח הישראלי ומרכיב חשוב באיגוד חברות הביטוח. עם זאת, ישבנו עם הפיקוח על הביטוח בדיון פורה, וחברות הביטוח ראו שמרבית השגותיהן מתקבלות".

 

סלינגר: "כולם הסכימו"

משה גפני, יו"ר ועדת הכספים: "צריך להגיע להסכמות. נלחמתי על העניין הזה במסגרת חוק הקמת רשות שוק הון עצמאית. אני רוצה לקבל נייר עם השגות". סלינגר: "הוועדה המייעצת עבדה באופן שוטף גם לפני שהוקמה רשות שוק ההון. היה דיון בנושא, וכולם הסכימו". גפני: "רצינו שתהיה רשות שוק הון עצמאית, אבל חייבים תהליך. אני סבור שהמחוקק התכוון לוועדה מייעצת חדשה, לא לוועדה הקודמת, ולכן צריך לכנס ישיבה נוספת לראות אם יש השגות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x