$
בורסת ת"א

בעקבות התיקון בחברות הארנק: איתן בר זאב, מנכ"ל ביג, מכר מניות בשווי 20 מיליון שקל

בר זאב, שמקבל שכר ומחזיק במניות ביג באמצעות חברה פרטית, מנצל את חלון הזמנים המאפשר לו לחלק דיבידנדים על רווחים שהצטברו בחברה, ולשלם עליהן מס דיווידנד

אורן פרוינד 16:1713.02.17

איתן בר זאב, מנכ"ל חברת המרכזים המסחריים ביג שבשליטת האחים יהודה ורוני נפתלי, מכר אתמול (א') מניות ביג בשווי של 19.8 מיליון שקל בעסקה מחוץ לבורסה.

בר זאב, שמחזיק במניות החברה באמצעות חברה פרטית "תמר ואיתן אחזקות" שנמצאת בבעלות מלאה של אשתו תמר בן זאב, מכר 0.65% מהון המניות של ביג ויישאר לאחר המכירה עם אחזקה של 4.44% בשווי של 160 מיליון שקל. בר זאב נחשב לפיכך לאחד השכירים העשירים ביותר בשוק ההון הישראלי.

 

בר זאב ביצע את המכירה שלו בין השאר בעקבות תיקון המס החדש לחברות הארנק שהחל בינואר 2017. כמו מרבית מקבלי השכר הגבוה, בר זאב משך עד היום את המשכורת שלו (3.8 מיליון שקל בשנה) מביג לחברה הפרטית שלו ושל אשתו כדמי ניהול, על מנת ליהנות מהטבות מיסוי של חברה ולא של יחיד.

 

על פי מודל של חברה, אפשר לנכות מההכנסה הוצאות שונות ובכך לשלם פחות מסים. בנוסף ניתן לדחות מס על ידי שימוש בכסף שנצבר להשקעות שונות ובכך לצבור רווחים נוספים. חלק מהמנהלים היו בנוסף מושכים משכורות חלקיות ומשלמים עליהן מס שולי מופחת מאשר היו מושכים את המשכורת המלאה. היתרה הייתה נשארת בחברה ועליה היה משולם מס חברות (24% מינואר 2017).

 

האפשרות לפגוש את הכסף שלא באמצעות משכורת הייתה דרך דיבידנד מחברת הארנק עליו חל מס דיווידנד של 30% ומס יסף (שנגבה מעל הכנסה שנתית מעל 640 אלף שקל) של 3% (החל מינואר 2017 לפני כן עמד על 2%). גם כאן היו נהנים המנהלים השכירים כיוון שהיו חוסכים את התשלום של דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

 

איתן בר זאב מנהל רשת ביג איתן בר זאב מנהל רשת ביג צילום: עמית שעל

 

החל מינואר 2017 נקבע כי מעתה יחידים שמקור ההכנסה העיקרי שלהם הוא דרך חברה אחת ייחשבו כשכירים וימוסו כשכירים ומשכך היתרונות של חברות ארנק (עבור שכירים), שמקור ההכנסה העיקרי שלהם הוא מחברה אחת, אבד. בנוסף נקבע כי חברות הארנק יצטרכו להתרוקן מהרווחים הצבורים שלהן.

 

משכך הבכירים מנצלים כעת את צו הוראת השעה שנכנס לתוקף בינואר 2017 (במקביל לתיקון בחברות הארנק) שהעניק עד ספטמבר 2017 הטבות מיסוי על דיבידנדים. ההטבה מאפשרת לחלק דיבידנדים על רווחים שהצטברו בחברה עד סוף 2016 ולשלם עליהן מס דיווידנד מופחת של 25%, במקום מס בשיעור 30% ובנוסף לקבל פטור ממס יסף של 3%.

 

כלומר יש כאן הטבה של חיסכון במס של 8%, שהוא משמעותי, במיוחד אם הצטברו בחברה רווחים משמעותיים. במקרה של בר זאב, חברת הארנק הפרטית שלו ושל אשתו היא בעלת רווחים צבורים של 20 מיליון שקל אולם מכיוון שבוצעו דרכה השקעות שונות היא ריקה ממזומן נזיל. על מנת לנצל את הטבת המיסוי של משיכת הדיבידנדים מכר בר זאב מניות של ביג על מנת להכניס מזומן לחברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x