$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

כלל ביטוח במו"מ לרכישת בניין ביהמ"ש בבת ים מאשטרום

חברת הביטוח צפויה לשלם 200–150 מיליון שקל לקבוצת הבנייה תמורת מתחם בתי המשפט החדש שבנייתו בעיצומה. המבנה מוקם בשיטת BOT בבעלות המדינה. כלל תקבל תשלום של 212 מיליון שקל על פני 25 שנה על הפעלת המבנה

גולן חזני 07:1226.01.17

אשטרום מנהלת מו"מ למכירת מתחם בתי המשפט החדש בבת ים לכלל ביטוח תמורת כ־150–200 מיליון שקל, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בעסקה מעניינת, משום שהנכס נרכש כבר בתחילת בנייתו, שאמורה על פי התכניות להסתיים באוגוסט 2018. בנוסף, הנכס עצמו אינו שייך לאשטרום אלא למדינה.

הבניין, שהקמתו החלה לפני כמה חודשים, ממוקם ברחוב העבודה באזור העסקים בעיר, על מגרש שבו פעל מתחם עירוני ובו היו ממוקמים עד לאחרונה מחסני המשק של עיריית בת ים. מבנה בית המשפט הולך ונבנה על מתחם ששטחו שבעה דונם, והוא יכלול שש קומות ועוד שלוש קומות מרתף, בשטח בנוי כולל של 15 אלף מ"ר.

קבוצת הבנייה אשטרום זכה בפרויקט במסגרת מכרז בשיטת BOT (בנה־הפעל־העבר), ועל פי תנאי המכרז אשטרום תהיה אחראית לתכנון ולבנייה, וכן לאחזקת המבנה במשך 25 שנה.

 

עלויות הבנייה ותפעול הפרויקט מסתכמים ב־150 מיליון שקל, והמדינה אמורה לשלם לאשטרום כ־2.4 מיליון שקל מדי רבעון ובסך הכל כ־212 מיליון שקל במשך התקופה כולה.

 

במתחם יפעלו בית המשפט לתעבורה, בית המשפט לענייני משפחה, בית המשפט לנוער ובית הדין לענייני עבודה, שממוקמים כיום ברחוב שוקן שבדרום תל אביב, וכן בית המשפט העירוני לעניינים מקומיים. בעיריית בת ים מקווים שהמתחם ימשוך אליו חברות ויעודד הקמת בנייני משרדים באזור. אשטרום בנתה בשנים האחרונות ארבעה מבנים המשמשים בתי משפט, בהרצליה, בפתח תקווה, באשקלון ובלוד, אולם המבנה בבת ים הוא הראשון שיימכר לחברת ביטוח.

 

איזי כהן מנכ"ל כלל ביטוח איזי כהן מנכ"ל כלל ביטוח צילם: אוראל כהן

 

אשטרום מתכוונת בעתיד להתמודד על בנייה של מוסדות נוספים דוגמת בתי המשפט, וככל הנראה גם למכור אותם. "מבחינת כלל מדובר בתשואה מובטחת, בדומה לרכישת אג"ח ממשלתיות או כל נדל"ן אחר המושכר למדינה, והסיכון כאן נמוך", אמר ל"כלכליסט" גורם בשוק ההון שמכיר את העסקה, שזכתה לביקוש מצד חברות ביטוח נוספות.

 

כלל ביטוח, המנוהלת בידי איזי כהן, החלה באחרונה לרכוש נכסים כאסטרטגיה מובנית. כך חתמה באוגוסט האחרון על הסכם לרכישת תחנת הכוח IPP באשקלון מידי חברת דלק, אולם המגעים נקלעו לקשיים בעקבות הפחתת התעריפים על ידי רשות החשמל, מה שגרם לכלל לדרוש הפחתה של מחיר העסקה שעמד על 200 מיליון שקל.

 

לתחנת הכוח בהיקף של 87 מגה־ואט יש רישיונות קבועים לייצור ואספקת חשמל, והכנסותיה בשנים 2014 ו־2015 עמדו על 227 ו־198 מיליון שקל בהתאמה. התחנה מיועדת לשמש את מתקן ההתפלה באשקלון. כלל ביטוח צירפה לעיסקה את לאומי פרטנרס, חברת הביטוח איילון והחברה הציבורית רפק, שאמורה גם להפעיל את התחנה. את ההשקעות של כלל מנהלת ענת לוין. בכלל ביטוח סירבו להגיב לדברים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x