$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מתמודדת יוונית מובילה בהליך לרכישת אפריקה

גלובל וורת' מציעה למחזיקי האג"ח 1.5 מיליארד שקל ורווחים נוספים שינבעו כתוצאה ממכירת נכסיה חברת האחזקות. זאת להוציא אפריקה נכסים שמהווה מוקד העניין של גלובל וורת' באפריקה

גולן חזני 07:0125.01.17

ההצעה של החברה היוונית גלובל וורת' (Globalworth) מסתמנת בשלב זה כהצעה המובילה בהתמודדות במכרז על השליטה באפריקה ישראל. ל"כלכליסט" נודע כי ההצעה היוונית, בדומה להצעה של קרן ברוש, מתבססת על מרכיב מזומן גדול, של 1.2–1.5 מיליארד שקל, אולם בנוסף היא מאפשרת למחזיקים ליהנות מרווחים עתידיים נוספים.

 

 

 

רווחים אלו נובעים מהעובדה שהחברה היוונית מצהירה במפורש על כוונתה למכור את כל הפעילויות שאינן של החברה־הבת (54%) אפריקה נכסים, וכי כל שמעניין אותה זו הפעילות של אפי אירופה שבבעלות אפריקה נכסים ושמרכזת את הפעילות באירופה בתחום הנדל"ן המניב. 

הקשר הישראלי

מייסד ומנכ"ל החברה לואניס פפאלקאס (Papalekas) הבהיר למחזיקי האג"ח כי יוכלו ליהנות מתשלום נוסף של מכירת הנכסים ה"עודפים" בהיקף שיביא את התמורה שלהם עבור חוב של 2.8 מיליארד שקל, עד ל־2.1 מיליארד שקל. את אפי אירופה הוא מעוניין למזג עם החברה שלו וליצור חברה מהגדולות במזרח אירופה בתחום הנדל"ן.

 

בחברה היוונית מסתבר יש קשר ישראלי: אלי אלרואי, מי שהיה מנכ"ל חברת הנדל"ן ג'י.טי.סי שנשלטה על ידי קרדן של יוסף גרינפלד, אבנר שנור ואיתן רכטר. אלרואי היה מנכ"ל החברה עד למכירתה לקרן לונסטאר וב־2011 הוכתר כשיאן השכר בחברות הציבוריות עם עלות שכר, כולל אופציות, של 29 מיליון שקל. התחנה הבאה של אלרואי היתה ניהול עסקי הנדל"ן של אייל עופר, בנו של סמי עופר. עופר ואלרואי שיתפו פעולה יחד עם שלמה בן חיים משקיע הביומד, כשרכשו את השליטה בחברת הטלרפואה שח"ל ומכרו אותה לקבוצה סינית בשנה שעברה.

 

גלובל וורת' נסחרת בבורסה המשנית בלונדון, AIM, לפי שווי של 522 מיליון ליש"ט. פאפאלקס מחזיק ב־36% ממניות החברה שבעלת מניות מרכזית בה (26%) היא קרן יורק. יורק היא בעלת השליטה לשעבר בבית ההשקעות פסגות ומי שהובילה את מאבק מחזיקי האג"ח באי.די.בי שהביא להעברת השליטה בחברה לידי אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה. את המאבק אז הוביל ג'רמי בלנק, מנהל־שותף בקרן שחי במשך אותן שנים בישראל, וייתכן שהוא מעורב במהלך הנוכחי באפריקה.

 

אלרואי מכהן כדירקטור בגלובל וורת'. אולם כאמור החברה שאותה ניהל טרם הגיע לגלובל וורת' ג'י.טי.סי מעורבת גם כן במכרז. קרן לונסטאר, שמנהלת 70 מיליארד דולר, היא בעלת השליטה בג'י.טי.סי כיום, והיא המתמודדת הגדולה ביותר במכרז. לונסטאר מעונינת, כמו פפאלקאס, למזג את אפי אירופה עם ג'י.טי.סי וליצור את חברת הנדל"ן הגדולה במזרח אירופה.

 

אלי אלרואי אלי אלרואי צילום: סבר פלוצקר

 

הבריטים מצטרפים

השבוע הצטרפה למתמודדים קרן נוספת, פטרון קפיטל המנוהלת על ידי אנשי עסקים יהודים. הקרן מנהלת נכסים בהיקף 10 מיליארד דולר ופועלת מלונדון. עיקר הפעילות שלה היא בנדל"ן במערב ומזרח אירופה. בעבר ניסתה הקרן לרכוש את השליטה בחברת לידר השקעות כשהגישה הצעה למחזיקי האג"ח במסגרת הסדר, אולם ללא הצלחה. הקרן של פטרון השקיעה 300 מיליון שקל בשנת 2008 יחד עם החברה הישראלית טאגור קפיטל בנכסים ברומניה.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי בנציגות מחזיקי האג"ח ישנם חילוקי דעות מהותיים כשחלק מהנציגים בעד מרכיב מזומן גדול גם על חשבון תספורת וחלק אחר תומך בפריסה של החוב ומכירה לידיים חזקות גם במרכיב מזומן נמוך יותר.

 

 

 

המגעים להסדר בין אפריקה ישראל למחזיקי האג"ח שלה מתקיימים מאז מאי 2015. במהלך המו"מ רכש לבייב בצעד ביניים את אפי פיתוח מידי החברה־האם תמורת 550 מיליון שקל, ושמר לעצמו בצעד זה את הפעילות ברוסיה. נציגות מחזיקי האג"ח מורכבת מנציגי פסגות, קרן DK, מנורה וקלירמרק. את הליך המכירה מוביל בנק ההשקעות אפשטיין קפיטל וההליך מנוהל על ידי ניר אפשטיין ואמיר צ'צ'יק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x