$
בורסת ת"א

כלל תעשיות במגעים למכירת 14% מיפאורה ב־223 מיליון שקל

החברה שבשליטת לן בלווטניק תמכור את מניות חברת המשקאות לפי שווי של 1.6 מיליארד שקל ותעמיד אופציית רכש ל־16% נוספים. לקרור, בעלת השליטה (70%) ביפאורה, זכות סירוב ראשונה

ניר טל 21:2115.01.17

חברת ההשקעות של לן בלווטניק במגעים למכירת 14% ממניות חברת המשקאות הקלים יפאורה שברשותה בתמורה ל־223 מיליון שקל. יפאורה שנשלטת (70%) על ידי חברת קרור שבניהולו של המנכ"ל אורי מאירי מייצרת משקאות בתחום המים המוגזים והלא־מוגזים. בין מותגיה המרכזיים ניתן למנות את תפוזינה, שוופס, עין גדי וספרינג.

לרוכש תינתן אופציית רכש (call) לפרק זמן של 9 חודשים לרכוש את יתרת האחזקות של כלל תעשיות (16%) בחברת המשקאות הקלים. העסקה הנוכחית משקפת שווי של 1.6 מיליארד שקל ליפאורה.

 

על פי הסכם ארוך שנים שבין כלל תעשיות לקרור, לבעלת השליטה קיימת זכות סירוב ראשונה למכירת אחזקותיה של כלל תעשיות. המשמעות היא שבזמן הקרוב תצטרך קרור להחליט האם ברצונה לרכוש את המניות, לרבות האופציה המוצעת, וזאת עד לתאריך ה־5 בפברואר השנה (בתום 21 ימים). אם קרור תחליט שהיא איננה מעוניינת לרכוש מניות אלו, עסקת המכירה תצא לפועל ואחזקותיה של כלל תעשיות יעברו לצד שלישי, שזהותו טרם פורסמה.

 

בעל השליטה בכלל תעשיות לן בלווטניק בעל השליטה בכלל תעשיות לן בלווטניק צילום: בלומברג

 

יפאורה נמצאת בשליטתה חברת קרור הנשלטת (62.5%) על ידי חברת ספנות והספקה של רוני גת ושלמה רודב. בשלושת הרבעונים הראשונים לשנת 2016 הסתכמו הכנסותיה של קרור ב־ 753 מיליון שקל, עלייה של 6.4% בהשוואה לרבעון המקביל בשנת 2015. הרווח התפעולי הסתכם ב־131 מיליון שקל, המגלם שיעור רווחיות תפעולית של 17.4%. ברקע לדו"חות חילקה קרור דיבידנד בהיקף של 40 מיליון שקל. קרור נסחרת היום לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל.

מה דעתך על מניית קרור:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

כלל תעשיות, שנמצאת בשליטתו של לן בלווטניק, נמחקה מהמסחר בתל אביב בשנת 2013, ועיקר אחזקותיה עד היום הם בארבעה תחומים מרכזיים: ביוטכנולוגיה, אנרגיה, תעשיה וביוטק.

 

הפרוטפוליו של החברה כולל מספר נכסים כמו מפעלי נשר, משאב, יפאורה תבורי, קבוצת גולף ו־Clal-Tech. זה כבר מספר חודשים שמנסה החברה למכור את אחזקותיה בחברת המשקאות. אם זו תצא לפועל, היא תצטרף לשורת מכירות של חברת האחזקות בשלוש השנים האחרונות, ובעיקר חברות תעשייה כמו נייר חדרה ומנועי בית שמש. זאת כחלק מאסטרטגיה של החברה למקד את פעילותה ולפזר את אחזקותיה בשני תחומים מרכזיים במינון שווה: תחום התעשייה המסורתית ותחום ההייטק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x