$
המלצות 2017

אחרי המלצה מוצלחת על גניגר: במגדל שוקי הון הולכים חזק על התעשייה הישראלית

במגדל צופים שמניית תדיראן שזינקה ב-65% ב-2016 תמשיך לעלות בשנה הבאה, והם ממליצים בחום לרפד את תיק ההשקעות עם חשיפה למגה פרויקטים של שפיר הנדסה. פרויקט ההמלצות של "כלכליסט" מגיע לנקודת הסיום

פרויקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" מגיע לנקודת הסיום עם ההמלצות של מגדל שוקי הון לשנת 2017. בית ההשקעות חותם את הפרויקט לאחר שאת המלצותיו לשנת 2016 הוא יכול לסכם במספרים נאים - תשואה ממוצעת של 26% במניות (תודות לגניגר שזינקה ב-80% בשנה שחלפה), ותשואה של 5% באג"ח.

 

 

לכל ההמלצות של בתי ההשקעות והבנקים המובילים בישראל לשנת 2017 לחץ כאן

 

את ההמלצות של מגדל לשנת 2017 הרכיבו מנהלי ההשקעות קרן צדוק ורועי כהן, והם ממליצים לרפד את תיק ההשקעות עם חשיפה למוליכים למחצה של טאואר, בסומוטו שזניקה ב-137% וב-"מגה פרויקטים" של שפיר הנדסה.

 

מניות

 

טאואר. תשואה בשנת 2016: 32%

טאואר, המתמחה במוליכים למחצה ומייצרת מעגלים אנלוגיים משולבים, ממשיכה להציג צמיחה מרשימה בהכנסות וברווחיותה. כמו כן,על פי תחזית החברה, ההכנסות ברבעון הרביעי צפויות לעמוד על 340 מיליון דולר (עם סטייה של 5% לכל כיוון), בהשוואה להכנסות של 326 מיליון דולר שאף הן היוו גידול של 34% מול התקופה המקבילה אשתקד ובכך לסכם את השנה הטובה בתולדותיה עם הכנסות של 1.25 מיליארד דולר. על פי נתוני החברה, יכולת הייצור של טאואר הינה של 2.3 מיליון וופרים בשנה, שיכולים להביא להכנסות של כ- 1.6 מיליון דולר ולרווח של כ- 261 מיליון דולר בשנה, כשההכנסות בקצב הנוכחי הינו של כ- 1.36 מיליארד דולר. להערכתנו, החברה צפויה להציג גידול בפעילותה בין היתר בעקבות המגמה המתפתחת של ה-IoT ושל עיבוד תמונה, שצפויה להימשך גם ביישום טכנולוגיות חדשות ברכבים האוטונומיים. היכולת של החברה לספק את מוצריה הן למשתמשי הקצה, הן לתעשייה והן לענף הרכב יהוו להערכתנו תמיכה להמשך הרחבת פעילותה של החברה.

 

ראסל אלוונגר מנכ"ל טאואר ראסל אלוונגר מנכ"ל טאואר צילום: עמית שעל

 

סומוטו. תשואה בשנת 2016: 137%

החברה עוסקת בשיווק באינטרנט, פרסום בווידאו ופרסום במובייל. פוטנציאל השיווק בווידאו בעולם מוערך בכ- 26 מיליארד דולר הכנסות בשנה וצפי לצמיחה דו ספרתית בחמש השנים הקרובות. החברה הציגה צמיחה נאה כבר השנה אך בשלב זה עיקר הצמיחה הינה לא אורגנית הנובעת משתי רכישות שביצעה. החברה הציבה יעד מכירות שאפתני של 100 מיליון דולר בשנת 2017 (המכירות בארבעת הרבעונים האחרונים הסתכמו בכ- 30 מיליון דולר). אנו מעריכים שהחברה תציג צמיחה גבוה הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווחיות בייחוד לאור הצמיחה החזקה בשוק הווידאו ושוק המובייל בעולם ולאור הטכנולוגיה המתקדמת של החברה לניתוח אוטומטי של ביג דאטה ושימוש באלגוריתמים מתקדמים המאפשרים לבצע אופטימיזציה של מחירי הפרסום.

 

תדיראן. תשואה בשנת 2016: 65% 

חברת תדיראן עוסקת בייבוא ושיווק מזגנים. היקף המכירות בשוק המיזוג בישראל נאמד בכ- 2 מיליארד שקל בשנה וצומח בקצב דו ספרתי בכל שנה. השחקנים הדומיננטיים בשוק הינם אלקטרה צריכה ותדיראן הולדינגס. החברה הציגה צמיחה של כ-20% בארבעת הרבעונים האחרונים (YOY) עם שיפור בכל המדדים התפעולים לאור תוכנית התייעלות רחבה שביצעה החברה. שלוש הסיבות המסבירות את קצב הצמיחה הגבוה בענף הן: מספר הדירות בבניה פעילה נמצאת ברמה הגבוה ביותר מאמצע שנות ה-90 (כ- 112,000 דירות נכון לרבעון השלישי של 2016), קצב תחלופת המזגנים נמצא בשיא לאור הבלאי שמגיע מהשיא הקודם בבניה הפעילה שנרשם אי שם בשנות ה-90 בעקבות העלייה הגדולה מברית המועצות והקצנה ברמות החום בחודשי הקיץ. אנו סבורים שמגמות אילו ילוו אותנו בשנה הקרובה ויתמכו בהמשך תוצאות מצוינות של החברה.

 

 

מגזן של תדיראן מגזן של תדיראן צילום: מוטי פיישבין

 

שפיר הנדסה. תשואה בשנת 2016: 36%

חברת תעשייה והנדסה בעלת ניסיון, ידע ומוניטין רב בתחומי הבניה, הפיתוח והתשתיות. החברה פועלת תחת 4 מגזרי פעילות. איתנות החברה מגיעה מפעילותה בתחום התעשייה המהווה את ליבת העסקים. הפעילות בתחום כוללת 4 מחצבות פעילות, זיכיונות בשתי מחצבות נוספות, מעל ל-16 מפעלי בטון וכ-3 מפעלי אספלט. מגזר התעשייה מהווה קרוב ל-50% מהכנסות החברה ומאפשר לשפיר להעצים את יכולותיה בשלוש המגזרים הנוספים: תשתיות, זכיינות ומגורים בעוד המחצבים ותוצריהם מהווים את בסיס פעילותם. בתחום התשתיות פעילותה של שפיר מתמקדת בשני "מגה פרויקטים", פרויקט הנמל בחיפה ופרויקט כביש 6 החלק הצפוני. פרויקטים אלו, אשר פעילותם החלה לבוא לידי ביטוי בדוחות הכספיים החל מהרבעון הראשון של שנת 2016, מביאים לידי ביטוי באופן מלא את הסינרגיה עם הפעילות במגזר התעשייה ומהווים את מנוע הצמיחה של החברה לשנתיים הבאות הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה כתוצאה מתחילת הפעילות בשני הפרויקטים רשמה שפיר הכנסות המהוות כ-97% מסך ההכנסות בשנת 2015 ורווח נקי גבוה ב-13% מסך הרווח הנקי בשנת 2015. אנחנו צופים כי מגמה זו תימשך בשנים 2017-2018, כאשר להערכתנו בשנים אלו שפיר תשכיל לזכות בפרויקטים נוספים אשר יהוו המשכיות לפעילות הנוכחית. שפיר נמנית עם מספר מצומצם של חברות בארץ היכולות להתמודד במכרזים ל"מגה פרויקטים", בעלת ידע מקצועי בתחומים רבים הנרכש מפרויקט לפרויקט ובעלת איתנות פיננסית המאפשרים לה להמשיך ולצמוח בשנים הבאות.

 

אינרום. תשואה בשנת 2016: 53% 

חברת תעשיות בניה מהגדולות בארץ אשר מספקת קשת רחבה של מוצרים ופתרונות לענף הבניה, השיפוצים והתעשייה. החברה פועלת תחת שלושה מגזרים: פתרונות בניה (איטונג), מוצרי גמר בניה (כרמית מיסטר פיקס) וצבעים (נירלט). מנוע הצמיחה העיקרי של החברה הוא פעילותה בענף הבניה אשר נהנה מביקושים גבוהים לאור הצורך לדיור הקיים בשוק. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה נרשמו מעל ל-38 אלף התחלות בנייה במקביל לשיא במספר הדירות שנמצאות בבניה פעילה תורמים לצמיחת החברה. להערכתנו, לאור ההשקעות הרבות שביצעה החברה בכל מגזרי פעילותה בשלוש השנים האחרונות (מעל ל-100 מיליון שקל) החברה צפויה לספק את הגידול בביקושים ואף להגדיל את יכולות ייצור שלה בשנים הבאות. בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה המגמה החיובית תרמה לצמיחה בשורה העליונה, החברה רשמה הכנסות בגובה של 715 מיליון שקל המשקפים עלייה של 8.3% למול התקופה המקבילה ועלייה בשורת הרווח הנקי שהסתכמה ל-98 מיליון שקל (גבוה מהרווח הנקי שנרשם בכל שנת 2015). להערכתנו, מגמה חיובית זו תימשך ותאפשר לחברה להמשיך ולצמוח הן בשורת ההכנסות והן בשורות הרווח בשנים הקרובות.

 

אלדד בן משה מנכ"ל חברת אינרום אלדד בן משה מנכ"ל חברת אינרום צילום: אלעד גרשגורן

 

אג"ח 

 

אדגר אג"ח ח', מח"מ 3.76, תשואה 2.5%, צמוד מדד, A3

חברת נדל"ן מניב בישראל קנדה וגרמניה מקבוצת צור שמיר, ביטוח ישיר. החברה עוסקת בהשבחה והשכרה של מבנים בעיקר למשרדים ומסחר.

דה זרסאי אג"ח ב', מח"מ 3.75, תשואה 2.86%, שקלי, AA-

חברת נדל"ן אמריקאית, שעיקר עיסוקה השכרת דירות בפיקוח הרגולציה לאוכלוסיות נזקקות בניו יורק. מחזיקה מעל 8000 דירות להשכרה. בניינים המוצאים מפיקוח נמכרים בשוק החופשי. לחברה איתנות פיננסית גבוה, אם כי נמצאת בנגישות וידע מוגבל תחת ה BVI.

 

קרסו אג"ח ב', מח"מ 3.6, תשואה 2.2, שקלי, A1

יבואנית כלי הרכב החמישית בגודלה בישראל. בין מותגיה רנו, ניסן ודאציה. לחברה פעילות ענפה בתחום הליסינג, מעל 17,000 רכבים. לחברה הון עצמי משמעותי – מעל 1.4 מיליארד שקל המהווה כ-32% מסך המאזן. האג"ח הונפק ברבעון האחרון של השנה החולפת, למי שמחפש השקעה סולידית יחסית עם בטחונות.

 

דאצ'יה לוגאן, קרסו מוטורס דאצ'יה לוגאן, קרסו מוטורס צילום: יח"צ

 

גזית גלוב אג"ח ד', מח"מ 3.07, תשואה 1.9, צמוד מדד, AA-

חברת השקעות הפועלת בתחום הנדל"ן מניב בישראל, ארה"ב, אירופה, קנדה וברזיל. החברה מתרכזת בענף המרכזים המסחריים מעוגני סופרמקרטים. בצפון אמריקה החברה פועלת גם בתחום הדיור מוגן ומרכזים רפואיים. הקבוצה מחזיקה ומנהלת כ-540 נכסים בשווי של מעל 77 מיליארד שקל. מוחזקת ע"י נורסטאר בשיעור של 50.47%.  

 

איי די בי פיתוח אג"ח ז', מח"מ 0.9, תשואה 9.8, צמוד מדד.

השקעה מעניינת בסיכון גבוה, לא לבעלי לב חלש (!). חברת ההאחזקות הנפיקה לאחרונה שתי סדרות נוספות , י"א וי"ב עם בטחונות שהכניסו לקופת החברה מעל 460 מיליון שקל. הסתיימה עסקת אדמה, מה שמאפשר חלוקת דיבידנד מדסק"ש לאי די בי.

 

הערכות לשנת 2017

דולר: 4 שקלים  

מדד ת"א 25: 5%+

מדד דאו ג'ונס: 5%+

 

 

בורסה בורסה צילום: עמית שעל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x