$
בורסת ת"א

אלביט מערכות דיווחה על עלייה בהכנסות ויציבות ברווח הנקי ברבעון השלישי

החברה בניהלו של בצלאל (בוצי) מכליס דיווחה על הכנסות של 780.8 מיליון דולר, עלייה של 2% בהשוואה ל-764.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; הרווח הנקי הסתכם ב-62.5 מיליון דולר

אמיר רוזנבאום 10:2217.11.16

אלביט מערכות, בניהלו של בצלאל (בוצי) מכליס, פרסמה היום (ה') את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של שנת 2016 והציגה עלייה מינורית בשורה העליונה לצד יציבות בשורה התחתונה. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-780.8 מיליון דולר, עלייה של 2% בהשוואה ל-764.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

מה דעתך על מניית אלביט מערכות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הוצאות המחקר והפיתוח של אלביט עלו במהלך הרבעון שחלף ב-6% והסתכמו ב-65.6 מיליון דולר, זאת בהשוואה ל-61 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הגולמי של החברה הסתכם ב-238.1 מיליון דולר, בהשוואה לרווח גולמי של 233.5 מיליון דולר באותה תקופה, בשנה שעברה.

 

לדברי יוסי גספר, מנהל הכספי הראשי באלביט מערכות, העלייה בהוצאות המחקר והפיתוח הינה שולית באופן יחסי: "אנחנו מסתכלים על התוצאות האלה בראייה שנתית ופחות רבעונית. חלק מההוצאות הללו נבעו ממאמצים לסיום פרויקטים והדגמות למוצרים שלדרשו לקוחות החברה. בראייה ארוכת טווח יש עלייה מסוימת משנה שעברה ואנחנו משתדלים להשקיע בין 8 ל-8.5 מהמחזור נטו במחקר ופיתוח.

 

השוק בו רואים עלייה משמעותית במכירות הינו בשוק האירופאי במגוון מדינות: "אנחנו רואים עלייה בהיקף תקציבי הביטחון והלייה בביקוש בשוק צפויה להימשך בעתיד בעיקר לאור הלחץ הצפוי מארה"ב להגדלת ההוצאות על הביטחון כחלק מברית נאט"ו, והאיומים שדוחקים בהם להשקיע יותר". דווקא בשוק האסיה פסיפיק שכולל מדינות כאוסטרליה, הודו, דרום קוריאה ומדינות נוספות שמהוות לקוחות מרכזיות של אלביט (כ-27% מהמכירות) רואים ירידות קלות בהיקף המכירות ברבעון זה: "הירידה המסוימת בטריטוריות אלה התרחשה בגלל פרויקט גדול שהסתיים וטרם החל החדש, אך בראייה כוללת מדובר בשוק חזק עם תקציבי ביטחון יציבים. הגישה האגרסיבית של סין ובאיים שמקימה שעולים לכותרות לא נותנת ביטחון לשכנותיה של סין וזה משתקף בהעסקים שלנו" אומר גספר.

 

בדו"ח מצויין על הכנסות תפעוליות אחרות נטו לרבעון שהסתכמו ב-10.5 מליון דולר. הסכום משקף רווח שנבע מהערכת שווי מניות בחברה ישראלית חדשה כתוצאה מהשקעות משקיע חיצוני. ברבעון זה מדובר בהשקעה בחברת בת שפועלת בתחום מערכות האנרגיה ליישומים בתחבורה אזרחית שהוקמה ביולי 2016, ובאופן ספציפי, בטכנולוגית "סופר קבלים", התקנים שמפרקים זרם מהר ומאפשרים התנעה מהירה של רכבים. "יש לנו מאגר אינסופי של טכנולוגיות בתחום הבינלאומי לאורך השנים אנו מקימים חברות, ספין אופים, עם יזמים טכנולוגים מתוך החברה ומביאים השקעות של יזמים חיצוניים שמזהים פוטנציאל בחברות אלו, שבסופו של דבר קונים את החברה מעבר להשקעה ומתבצע אקזיט" מתאר גספר, "פעילות נוספת בתחום המיצוי האנרגטי רוכזה בחברה אחת ומשקיע אירופאי גילה עניין והשקיע בחברה כ-18 מיליון דולר שגרמה לרווח חשבונאי של 10.5 מיליון דולר הכנסות ברבעון". ברבעון התבצעה השקעה דומה באחת מחברות הבת של אלביט העוסקת בתחום הנהיגה העצמאית, טכנולוגית סנסורים שמותקינים על רכב שמאפשרים נהיגה בתנאי מזג אוויר קשים ובתנאי ערפל שהכניסו כשבעה מיליון דולר.

 

בשורה התחתונה, הרווח הנקי של אלביט המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון השלישי ב-62.5 מיליון דולר, או 1.46 דולרים למניה - זהה לרבעון המקביל בשנת 2015.

 

צבר ההזמנות של החברה ליום 30 בספטמבר 2016 היה 6.8 מיליארד דולר, לעומת 6.4 מיליארד דולר ליום 30 בספטמבר 2015, מדובר בעלייה של 6%. כ-69% מצבר ההזמנות של החברה מיועד למכירה ללקוחות מחוץ לישראל. כ-48% מצבר ההזמנות מיועד לביצוע עד סוף 2016 ובמהלך 2017.

 

יוסי גספר מוסיף: "אני חושב שהשוק הביטחוני הוא די מסודר ועובד לטווח ארוך, השחקנים הראשיים ידועים ואנחנו לא מזהים שינויים משמעותיים. השינויים קורים דווקא בתחום התכולה, של מה מוכרים. מנוע צמיחה חזק שלנו הינו בתחום הסייבר, עם רכישת נייס". רווחי רכישה זו אינם משתקפים בדוח הרבעון הנוכחי אך גספר צופה כי לאור הדרישות בעולם מדובר במנוע צמיחה חזק עם השלכות לעתיד.  

בצלאל מכליס מנכ"ל אלביט מערכות בצלאל מכליס מנכ"ל אלביט מערכות צילום: מאור סוויסה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x