$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרן ברוש תהפוך לבעלת עניין במטומי ותדרוש שינוי בניהול

על פי הערכות, הרכישות שביצעה הקרן, שבשליטת גיל דויטש ורוני בירם, תרמו לזינוק של 31.4% במניית מטומי בחודש האחרון. הקרן, שמחזיקה כבר 4% בחברה, צפויה להפוך לבעלת עניין ולדרוש שינויים במטומי, בהם החלפת המנכ"ל עופר דרוקר

גולן חזני 06:5008.09.16

בחודש האחרון זינקה מניית מטומי ב־31.4% בתל אביב, מתוכם עלייה של 5.7% אתמול, וכעת שווייה עומד על 450 מיליון שקל. בנוסף, המניה ריכזה מחזורי מסחר גבוהים לעומת המחזורים הממוצעים בה ורשמה כבר שבעה ימים רצופים של עליות בלי שדיווחה על אירוע יוצא דופן. כעת מסתמן שמאחורי הפעילות הערה במניה נמצאת קרן הגידור ברוש.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ברוש הגיעה כבר לאחזקה של יותר מ־4% במטומי ובקרוב תכריז על הפיכתה לבעלת עניין שמחזיקה ב־5% מהחברה.

 

קרן ברוש נשלטת על ידי גיל דויטש ורוני בירם, לשעבר בעלי בית ההשקעות אקסלנס. הקרן, שמנוהלת על ידי אמיר אפרתי ואילן רובין, היא קרן אגרסיבית שרוכשת אחזקה בחברות ומנסה להשפיע על אופן הניהול שלהן.

 

מטומי פתחה את השנה הראשונה בת"א ברגל שמאל מטומי פתחה את השנה הראשונה בת"א ברגל שמאל

 

הדוגמה הבולטת ביותר היא התנהלות הקרן מול אי.די.בי אחזקות. ברוש החזיקה במניות החברה־הבת אי.די.בי פתוח ובאג"ח של אי.די.בי אחזקות, לפני ואחרי רכישתה של אי.די.בי על ידי אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה בסוף 2013. מנהלי ברוש קיימו פגישות עם נציגיהם של אלשטיין ובן־משה, שבהן חיוו את דעתם על התנהלות החברה. בנוסף, בהצבעות של מחזיקי האג"ח הקרן הובילה קו אגרסיבי נגד החברה ובעלי השליטה בה.

 

כעת מסתמן שברוש מנצלת את המחיר הנמוך של מניית מטומי. על פי ההערכות, הקרן החלה במסע הרכישות בתחילת אוגוסט כשהמניה עמדה על שפל של 3.5 שקלים ושווי החברה היה 345 מיליון שקל.

 

אתמול נשמעו הערכות בשוק ההון כי הקרן מתכננת לכנס אסיפת בעלי מניות ולדרוש שינויים בניהול החברה. הקרן אף עשויה לדרוש להחליף את המנכ"ל עופר דרוקר.

למרות העליות האחרונות חברת הפרסום המקוון עדיין רחוקה מאוד מהשווי שבו הונפקה בלונדון ביולי 2014. החברה הנפיקה 20% ממניותיה וגייסה 70 מיליון דולר לפי שווי של 350 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

עופר דרוקר מנכ"ל מטומי עופר דרוקר מנכ"ל מטומי

 

ההנפקה, שהובילו בנק ההשקעות הקנדי קנקורד ולאומי פרטנרס, הושלמה אחרי שמטומי נאלצה להחליף חתמים ולחתוך את השווי שבו רצתה לגייס, שעמד תחילה על 380–480 מיליון דולר. בין המשקיעים בהנפקה היו גם גופים מוסדיים ישראליים, בהם הראל, הפניקס, מיטב דש, לאומי פרטנרס ומנורה מבטחים שרכשו יותר מ־30% מהסכום הכולל שמטומי גייסה. מאז ההנפקה בלונדון צנחה מניית מטומי ב־59.4%. בפברואר 2016 נרשמה מטומי למסחר בבורסת ת"א דרך הרישום הכפול. מאז החלה להיסחר, בת"א נפלה מניית החברה ב־17.6%.

 

בעלי המניות הגדולים במטומי הם חברת הפרסום הבינלאומית פובליסיס (23.9%), אילן שילוח (11.9%), קרן ויולה (10%) ודרוקר (3.5%). פובליסיס נכנסה להשקעה במטומי באוקטובר 2014 כשרכשה את חלקה תמורת 82 מיליון דולר. כיום היא מופסדת ביותר מ־50 מיליון דולר על ההשקעה.

 

באפריל 2016 מכר שילוח מניות מטומי ב־13 מיליון שקל והוריד את שיעור אחזקתו ל־11.9%. שילוח, שהיה המשקיע המזוהה ביותר עם החברה וכיהן כדירקטור וכיו"ר, עזב את כל תפקידיו באותה התקופה. 

 

קרן ברוש לא הגיבה לפניית "כלכליסט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x